AK Partili Baybatur: Milletvekili Olmak Suç İşleme Hürriyeti Tanımaz - Son Dakika
Yerel

AK Partili Baybatur: Milletvekili Olmak Suç İşleme Hürriyeti Tanımaz

AK Partili Baybatur: Milletvekili Olmak Suç İşleme Hürriyeti Tanımaz

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Baybatur, teklifin fezlekesi bulunan tüm milletvekillerini kapsadığını söyledi.

14.04.2016 16:25  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin 316 imzayla TBMM Başkanlığı'na sunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifine ilişkin konuşan Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, teklifin sadece terörü destekleyen milletvekillerini değil, fezlekesi bulunan tüm milletvekillerini kapsadığını söyledi. Dokunulmazlık zırhı altında terörü ve teröristi övmenin, desteklemenin asla kabul edilemez olduğunu vurgulayan Baybatur, "Milletvekili olmak suç işleme hürriyeti anlamına gelmez. Eğer hukuk dışı hareket edenler varsa dokunulmazlıkları kaldırılarak yargı önüne çıkarılır" dedi.

Türkiye tarihinin en büyük ve en kapsamlı terörle mücadelesi yürütülürken bazı milletvekillerinin teröre ve teröristlere fiili manada destek ve yardımları ile şiddet çağrılarını gerekçe gösteren AK Parti, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması için harekete geçti. Mevcut fezlekelerin tamamında tek seferde dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği teklifini değerlendiren Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur HDP'yi işaret ederek, "Malum siyasi partinin terörist cenazelerine katılmaları, teröristlere bomba taşımaları, silah taşımaları, güvelik güçlerimizin yapacak olduğu operasyonlarda canlı kalkan olarak sabote etme girişimleri millet vicdanında asla kabul edilemez" dedi.

AK Parti'nin gücünü milletten alan ve milletin istekleri doğrultusunda hareket eden bir siyasi parti olduğunu belirten Baybatur, hangi siyasi partiden olursa olsun devletin bekasına, milletin canına, malına kastedip dokunulmazlık zırhının arkasına saklanan kim varsa hakim önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.

FEZLEKESİ BULUNAN HERKESİ KAPSIYOR

Anayasa teklifinin sadece terörü destekleyen milletvekillerini değil değişik suçlardan fezlekesi bulunan tüm milletvekillerini kapsadığını kaydeden Baybatur, "AK Parti grubu olarak biz bu konuda çok netiz. Milletvekili olmak suç işleme hürriyeti anlamına gelmez. Eğer hukuk dışı hareket edenler varsa dokunulmazlıkları kaldırılarak yargı önüne çıkarılır" dedi.

Dokunulmazlıklar konusu gündeme geldiğinde ana muhalefetin konuyu sulandırmaya çalıştığını da anımsatan Baybatur, AK Parti'nin hangi partiden olursa olsun suç işleyen ne kadar milletvekili varsa tamamının dokunulmazlığının kaldırılması yönünde teklif vererek bu manada ne kadar samimi olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Sürecin işleyişine ilişkinde bilgi veren Baybatur, TBMM Başkanlığı'na sundukları Anayasa değişikliği teklifinin ilk olarak Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşüleceğini ardından Meclis Genel Kurulu'na gönderilerek oylanacağını ifade etti. Baybatur, 367 kabul oyunun çıkması halinde teklifin doğrudan yasalaşacağını 330-367 oy arasında kalınması halinde ise referanduma gidileceğini sözlerini ekledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Partili Baybatur: Milletvekili Olmak Suç İşleme Hürriyeti Tanımaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement