Ak Partili Berber Konuşmasının Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Berber Konuşmasının Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi

Ak Partili Berber Konuşmasının Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İl Teşkilatının tarihi Bedesten’de gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde terör olaylarından ve kutsal topraklarda yaşanan izdiham sonrası yaşamını yitiren Müslümanlar için duyduğu derin üzüntüyü dile getirdiği konuşmasının ardından yapılan bazı haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

26.09.2015 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İl Teşkilatının tarihi Bedesten'de gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde terör olaylarından ve kutsal topraklarda yaşanan izdiham sonrası yaşamını yitiren Müslümanlar için duyduğu derin üzüntüyü dile getirdiği konuşmasının ardından yapılan bazı haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Berber, "İnsan yeryüzünün halifesidir." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İl Teşkilatı'nın tarihi Bedesten'de dün gerçekleşen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada bazı sözlerinin çarpıtılmasıyla, verdiği mesajın göz ardı edildiğini kaydetti. Berber, "Konuşmamın bütünü içinde anlam taşıyan bir cümlenin cımbızlanmasıyla yapılan yorumlar istismar ve çarpıtma niteliğindedir. Kutsal topraklarda yaşanan elim olaydan duyduğum üzüntüyü dile getirdim. Benim inancıma göre her bir insan Allah'ın yeryüzündeki halifesidir ve eşref-i mahlukat olarak yaratılmıştır. Benim tepkim ölen kardeşlerimizin değersizmiş gibi gösterilmesinedir. Orada yitirilen her can bizim canımızdır ve en kıymetli muazzez varlıktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında hac vazifesini yerine getiren Müslümanların daha güvenli bir ortamda ibadetlerini yapabilecekleri koşulların sağlanmasının gerekliliğine vurgu yapan Berber, konuşmasının içinden birkaç kelimenin öne çıkarılarak verdiği mesajın farklı yansıtıldığını kaydetti.

700'den fazla insanın bayram sabahını görememesinden duyduğu acıyı paylaşan Recai Berber, "Konuşmamın özünde milyonlarca liralık yatırımlar yapılmasına, büyük kaynaklar ayrılmasına rağmen kutsal topraklarda meydana gelen bu sarsıcı ölümleri, yaşanan perişan tabloyu İslam dünyasının hak etmediğini vurguladım. Tüm milletimiz gibi yaşadığım derin üzüntüyle yaptığım konuşmada sözlerimden bir cümlenin öne çıkarılarak verdiğim ana mesajın göz ardı edildiğini üzülerek gördüm" ifadelerini kullandı.

Recai Berber, söz konusu haberlere ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Mekke'de şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamda 753 kişinin yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin de yaralandığı elim olay hepimizi derinden sarstı. Ülkemizde hainler saldırılarını sürdürdü. Maalesef şehitlerimiz oldu. Böyle bir ortamda buruk ve hüzünlü bir bayram idrak ediyoruz. Partimizin bayramlaşma programında bu yaşananlardan duyduğum acıyı dile getirdim. 753 hacının yaşamını yitirdiği olay, üzerine konuşulmayacak türden değil. Yaklaşık 10 gün arayla iki sarsıcı olay yaşandı. Her iki olayda da ölen insanlar oldu. Tüm dünyanın dikkatini yönelttiği ve milyonlarca liralık yatırım yapılan Mekke'de yaşanan ölümleri İslam coğrafyası da, Müslümanlar da hak etmiyor. Böyle muhteşem bir buluşmada tüm dünyaya 'Müslüman coğrafyalarda insan hayatının değeri yok' dedirtecek görüntüleri İslam alemi haketmiyor. İslam dünyasında insanın değeri var ve bunun tüm insanlığa temsil edilerek kanıtlanması gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle yaptığım açıklamada, konuşmamın bütünü içinde değerlendirildiğinde gerçek anlamını bulan bir cümle koparılarak, verdiğim mesajla uzaktan yakından ilgisi olmayan haberler üretildiğini öğrendim. Konuşmamda verdiğim mesaj çok nettir. Yukarıda bir kez daha dile getirdiğim görüşlerimin dışında yapılacak yorumlar çarpıtma ve istismar niteliğinde olacaktır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Berber Konuşmasının Çarpıtılmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement