AK Parti'li Berber: Zeytinde ve Zeytinyağında İthalat Söz Konusu Değil - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Berber: Zeytinde ve Zeytinyağında İthalat Söz Konusu Değil

AK Parti\'li Berber: Zeytinde ve Zeytinyağında İthalat Söz Konusu Değil

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, sofralık zeytin ve zeytinyağında ithalata asla izin vermeyeceklerini söyledi.

11.08.2015 19:04  Güncelleme: 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, sofralık zeytin ve zeytinyağında ithalata asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Milletvekili Recai Berber Manisa Ticaret Borsası'nda yapılan yılın ilk kuru üzüm alım töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, litresi 20 lirayı bulan zeytinyağında ithalat tartışmalarına da değindi. Özellikle İzmir ihracatçılarının zeytinyağı ithalatı yönünde bir talebi olduğunu kaydeden milletvekili Berber, "Zeytin ve zeytinyağında son günlerde büyük spekülasyonlar yaşanıyor. Ürün az olduğu için fiyatlar çok uçtu. İhracatçılar, taahhüdünü yerine getiremiyor. 'Zeytinyağı ithalatının serbest bırakılması gerekiyor' gibi bir kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Başta İzmir'dekiler olmak üzere ihracatçıların böyle bir çalışma içinde olduklarını öğrendik. Bursa milletvekilleri ve borsa başkanımızla birlikte Ekonomi Bakanlığı'nı ziyaret ettik. Gelecek olan hükümet ne karar verir bilemem. Ancak, bu hükümet olduğu sürece zeytinin ve zeytinyağının da ithalatına izin vermeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Üretici üç kuruş para kazandığı zaman, 'Bunu ithal edeyim, bunun üzerinde baskı kurayım' demek yok. Zaten böyle bir fırsat ve imkan yok. Zaten şu an İspanya'da zeytinyağı 5 Euro (15 lira). Nerden getireceksin. Tunus'tan mı?" dedi.

ZEYTİNDE MANİPÜLASYONLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Zeytin sezonun yaklaştığını hatırlatan Berber, fiyatları düşürmek için yapılacak manipülasyonlara asla izin vermeyeceklerini de söyledi. Bunu bakanlıktan resmi görüşleri almış biri olarak deklare ettiğini belirten Berber, "Bunun olmaması için elimden gelen her türlü mücadeleyi veririz. Çünkü zeytinimiz ve zeytinyağımız dünya piyasalarında kendi markalarıyla ihraç ediliyor. Bundan 10 sene önce dökme zeytinyağı İspanya'ya Yunanistan'a gidiyor onların etiketiyle satılıyordu. Şimdi dünyanın önemli marketlerinde Türk zeytinyağı Türk markalarıyla raflarda yerini alıp, satılıyor. Bunlar ihracata destek vermekle oldu" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Berber: Zeytinde ve Zeytinyağında İthalat Söz Konusu Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement