Ak Partili Buluş Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Buluş Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Ak Partili Buluş Gazetecilerle Bir Araya Geldi

AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, Iğdır Ovası'nın yapılacak olan Ünlendi Barajı'yla yeniden hayat bulacağını söyledi.

08.10.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, Iğdır Ovası'nın yapılacak olan Ünlendi Barajı'yla yeniden hayat bulacağını söyledi.

Bir pastanede basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Mustafa Buluş, Tuzluca ilçesi Acı Çay üzerinde yapılacak olan Ünlendi Barajı'nın proje çalışmalarının bittiğini, en kısa sürede temelinin atılacağını söyledi. Barajın bitirilmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğünü belirten Buluş, Eroğlu'nun barajın temeli için ocak ya da şubat ayında kente geleceğini ifade etti. Ünlendi Barajı'nın Iğdır Ovası için önemli olduğuna dikkat çeken Buluş, "Bu baraj ilin tarımına önemli katkılar sağlayacak. Iğdır Ovası yapılacak olan Ünlendi Barajı'yla yeniden hayat bulacak. Doğunun 'Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır, Ünlendi Barajı ile hem içme suyu konusunda hem de tarım arazilerinin sulanması konusunda rahata kavuşacak" dedi.

Baraj sayesinde tarım alanında verimin artacağını ifade eden Buluş, "Üretim artınca ihracat fazla olacak. İhracatın fazla olması demek ülkeye yabancı para girişi demektir. Ünlendi Barajı Tuzluca ilçesinin 25 kilometre güney batısında olup, barajın yüksekliği 78 metre olacak ve 164 milyon metreküp su depolanacak. Baraj gövde hacmiyse 2,5 milyon metreküp olacak. Ünlendi Barajı tamamlandığında Kuruağaç regülatöründen 83 bin 860 dekar, Kamışlı regülatöründen 6 bin 760 dekar, Göktaş regülatöründen 12 bin 480 dekar olmak üzere toplam 103 bin 100 dekar tarım arazisi sulanacak" şeklinde konuştu.

İldeki belediye çalışmalarına da değinen Buluş, "İlimiz hak ettiği hizmeti alamıyor. Kentte birçok sorun var ve çözüm bekliyor. Özellikle altyapı ve yol sorunu vatandaşların en büyük sorunu halinde, çözüm bekliyor. Yerel seçimler yaklaştıkça halkımızın bazı gerçekleri görmeleri gerektiğine inanıyorum. Yapılan hizmetleri göz önünde bulundurup oyumuzu kullanalım. Iğdır'da ciddi anlamda su sorunu var ve halk bu sorunun çözülmesini istiyor. Cadde ve sokaklardaki kirlilik herkes tarafından görülen sorunlardır. Biz iktidar partisi olarak halkımıza söz veriyoruz. İlde kazandığımız da bu sorunların çözümü için çalışacağız" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Buluş Gazetecilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement