Ak Partili Çeviker: "Aleviler AK Parti'den Umutlu" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Çeviker: "Aleviler AK Parti'den Umutlu"

Ak Partili Çeviker: "Aleviler AK Parti\'den Umutlu"

AK Parti Milletvekili adayı Zeynep İşcen Çeviker, Alevilerin AK Parti’den umutlu olduğunu söyledi.

18.05.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili adayı Zeynep İşcen Çeviker, Alevilerin AK Parti'den umutlu olduğunu söyledi. Çeviker, "Cemevi ziyaretlerimde, yapılan çalıştayların sonuçlanmasını bekleyen bir kitlenin olduğunu gördüm" dedi.

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili aday Zeynep İşcen Çeviker, seçim çalışmaları kapsamında Başakşehir Altınşehir Mahallesinde kadınlarla bir araya geldi. AK Parti seçim irtibat bürosunda gerçekleşen toplantıda Çeviker gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alevilerin AK Parti'den umutlu olduğunu belirten Zeynep İşcen Çeviker, "Yaklaşık 40 güne yakındır sahadayım. 45 tane cem evi gezdim. Cem evlerine gittiğim zaman gösterilen ilgi ve alakandan çok memnun kaldım. Hükümet tarafından Alevi vatandaşlara yönelik yapılan çalıştayların sonuçlanmasını bekleyen bir kitle var. AK Parti'den çok ümitliler ve yarına dair beklentileri var. Başta bu çalışmaların hukuk zemininde oturtulmalarını istiyorlar. Bu noktada sonuç geliyor anayasa değişikliğine dayanıyor. Yani anayasa değişikliği olmadan, Aleviliğin önündeki tekke zaviye kanunu kaldırılmadan onlar da bu sürecin tıkanıklığının farkındalar. Elbette AK Parti'yi destekleyen, oy veren Aleviler de var. Diğer partileri destekleyen Aleviler de var. Zaman içinde herkes bir partiye gönül vermiştir" dedi.

7 Haziran seçimlerinde başarılı bir sonuç alacaklarını kaydeden Çeviker, "İktidar olacağımıza yüzde 100 eminim. Sahada gördüğümüz ile medyaya yansıyan arasında çok tezat bir durum var. Halkımız olayın farkında. Ekonomik istikrarın devamını istiyorlar. Daha önce manipüle edilen bir halk yok. Onu da sahada çok net görüyorum. Girdiğim her evde insanlar geleceklerinin garanti altında olmalarını istiyorlar ve bunu da AK Parti'yle görüyorlar. Kadınlar bunu böyle ifade ediyorlar. Emekli maaşları ile ilgili kafası karışan vatandaşlarımız oldu. Ancak o konuda da biz durumu anlatıyoruz. Yunanistan'da bunu denedi sonucunu gördü. Maaş ödeyemedi, ülkeyi ateşe verdiler. Muhalefet partilerinin akıllarını başlarına almalarını gerekiyor. Realist olmalılar. Yarınlara bu kadar kötü tohumlar atmalarını doğru bulmuyorum. Hangi parti olursa olsun, daha akılcı, daha realist söylemler üzerinden hareket etmelidir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Çeviker: 'Aleviler AK Parti'den Umutlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement