Ak Partili Dağ: "Statlar 1,5 Yılda Biter" - Son Dakika
Spor

Ak Partili Dağ: "Statlar 1,5 Yılda Biter"

Ak Partili Dağ: "Statlar 1,5 Yılda Biter"

Karşıyaka Spor Kulübü’ne yaptığı ziyarette konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava nedeniyle ihaleleri iptal edilen statlar için CHP’li vekillere çağrıda bulunduklarını söyledi.

02.02.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka Spor Kulübü'ne yaptığı ziyarette konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava nedeniyle ihaleleri iptal edilen statlar için CHP'li vekillere çağrıda bulunduklarını söyledi. Büyükşehir'in Alsancak Stadı için yaptığı teklifi de değerli bulduklarını aktaran Dağ, "Önümüzdeki süreçte İzmir 1,5 yıl içinde Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı'nı kazanmış olsun ama bunun için bu davanın bir kenara konması lazım" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ile birlikte Karşıyaka Spor Kulübü'ne ziyarette bulundu. Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni seçilen başkanı Fatih Diniz'e "Hayırlı olsun" diyen Milletvekili Dağ, PTT 1. Lig'de mücadele eden Karşıyaka'nın durumunun farkında olduklarını belirterek, "Önemli olan buradan yükselmek. Aslan düştüğü yerden kalkarmış. İnşallah bundan sonra kalan 15 haftada üzerine düşeni yapıp çok daha iyi noktalara gelecektir. Futbol takımının bu sene ligde kalması ve önümüzdeki sene Süper Lig'e yükselmesi için hep birlikte uğraş vereceğiz" açıklamalarında bulundu.

"BÜYÜKŞEHİR'İN DAVADAN VAZGEÇMESİ GEREKİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonucu ihaleleri iptal edilen stat inşaatları hakkında da açıklamalarda bulunan Dağ, "Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Plan ve Bütçe Komisyonu vardı. İzmir Milletvekilimiz İbrahim Turhan ile birlikte CHP İzmir Milletvekillerine çağrıda bulunduk. Bu işi anlaşma içinde bitirelim istiyoruz. Ortada mahkeme kararı var. Bu karar olduğu sürece siyasetçinin ve bürokratın inisiyatif alması kolay değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu davadan feragat etme hakkı her zaman için var" diye konuştu.

Büyükşehir'in Alsancak Stadı için yaptığı teklifi de değerli bulduklarını aktaran Dağ, "Önümüzdeki süreçte İzmir 1,5 yıl içinde Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Stadı'nı kazanmış olsun ama bunun için bu davanın bir kenara konulması lazım. Umarım bu çağrımız karşılık bulur" ifadelerini kullandı.

DİNİZ: "STADIN BİR AN EVVEL BİTMESİ LAZIM"

Karşıyaka Kulüp Başkanı Fatih Diniz ise kulübün hem maddi hem de sportif anlamda sıkıntılar yaşadığını belirterek, "İyi günlerde herkes gelir. Mühim olan bu sıkışık günlerde birlikte olmak" dedi.

İhalesi iptal edilen Karşıyaka Stadı'nın hızlı bir şekilde bitirilmesi gerektiğini söyleyen Diniz, "İzmir'in spor anlamında bu fakir görüntüsünün terse çevrilmesi lazım. Karşıyaka'nın ileride gelir elde edebilmesi için bu stat çok önemli. Hem Karşıyaka Belediye Başkanımızdan hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz; bu projelerin durması bundan sonra daha büyük sıkıntılara sebep olur. Bir an evvel bu stat gelir elde eder hale gelsin. Kulüpler artık kişilerin cepleriyle yönetilemiyor. O nedenle hayati bir projedir bizim için" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz, İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a üzerinde ismi yazılı ve "35 ½" numaralı formayı hediye etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Ak Partili Dağ: 'Statlar 1,5 Yılda Biter' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı
    15:34 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu kapsamında 22 tesisin açılışı yapıldı

    Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB FRIT II Fonu bünyesinde Alman Kalkınma Bankası (KFW) yürütücülüğünde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 12 ilde 22 tesisi içeren projelerin eş zamanlı açılışı yapıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış töreninde yaptığı konuşmada, tesislerin gençlere hizmet vereceğini ve Türkiye'nin gençlik ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken dışarıdan gelen gençlere de hizmet etmekte zorlandığını belirtti.


Advertisement