Ak Partili Demiröz'den Bitlis'e Yatırım Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Demiröz'den Bitlis'e Yatırım Müjdesi

Ak Partili Demiröz\'den Bitlis\'e Yatırım Müjdesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yapılan girişimler sonucunda alt yapı, yol, kanalizasyon, sulama kanalları, parke taşı ve sanat yapılarında kullanılmak üzere Bitlis ve ilçelerine 40 milyon TL'lik yatırım getireceklerini söyledi.

11.09.2016 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yapılan girişimler sonucunda alt yapı, yol, kanalizasyon, sulama kanalları, parke taşı ve sanat yapılarında kullanılmak üzere Bitlis ve ilçelerine 40 milyon TL'lik yatırım getireceklerini söyledi.

Adilcevaz İlçesi'nde incelemelerde bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Demiröz, daha önceden hazırladıkları projeleri hayata geçirebilmek için Bitlis İl Genel Meclisi ve İl Özel İdare Genel Sekreteriyle birlikte çeşitli girişimlerde bulunduklarını anlattı. İlin ve ilçelerin kalkınması ve hizmetlerde kullanılmak üzere 27 milyon lira değerinde bir kaynak sözü aldıklarını anlatan Demiröz, "Geçen hafta da belediyelerimiz için 13 milyon TL hibe yatırımı onaylanmıştı. Toplamda 40 milyonluk desteği ilimize kazandırılmış olacağız. Tarım İl Müdürlüğü binası yatırım kapsamında Tarım Bakanımızla yaptığımız görüşmede yıllardır yapılamayan Bitlis Tarım İl Müdürlüğü binasının yatırım kapsamına alınmasını sağladık. Tarım bakanlığımız ilimizde meyvecilik ve sebzecilik projelerine büyük destek verecek. Ayrıca Tatvan Çevre Yoluyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tarım Bakanlığımız Çevreyolu toplulaştırma çalışmalarına da başlıyor" dedi.

Milletvekili Vedat Demiröz, Kültür Bakanlığı'nın en büyük yatırım kaynağını Ahlat Selçuklu Mezarlığı'nın restorasyonuna ayırdığını de belirterek, "Kadim bir tarihi geçmişe sahip olan ilimizin önemli değerlerinden Ahlat Selçuklu Mezarlığı çok önemli zenginlikleri içerisinde barındırıyor. Ancak bu zenginlikler henüz tam olarak gün yüzüne çıkartılamadı. Bu nedenle Kültür Bakanlığı en önemli yatırım bütçesini Ahlat Selçuklu Mezarlığı'na ayıracağı sözünü verdi. Bu kritik süreçte böyle bir kaynağın ilimize kazandırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

- Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Demiröz'den Bitlis'e Yatırım Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement