Ak Partili Eker: "Hdp Kandil'in Vesayetinden Kurtulamadı" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Eker: "Hdp Kandil'in Vesayetinden Kurtulamadı"

AK Parti Milletvekili Adayı Mehdi Eker, “HDP 6 milyon oy aldı.

10.10.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Milletvekili Adayı Mehdi Eker, "HDP 6 milyon oy aldı. 80 milletvekili çıkardı. Ama Kandil'in vesayetinden kurtulamadı" dedi.

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehdi Eker, Sultanbeyli'de Doğu ve Güneydoğulu kanaat önderleri ile bir araya geldi. Salonda büyük bir ilgi ile karşılanan Eker, "Biz çok reformlar yaptık, ama bundan sonra yapacağımız reformlar geliyor anayasaya dayanıyor. Anayasayı kim yaptı. Topla, tüfekle, tankla devlet dairelerini işgal eden askerler yaptı. 1982 Anayasasını onlar yaptı. Biz bunu değiştirelim diyoruz. Bize fırsat vermiyorlar. Millete gidelim diyoruz, fırsat vermiyorlar" şeklinde konuştu.

"TERÖRE, TERÖRİSTLE ANLADIĞI DİLDEN MÜCADELE EDECEĞİZ"

AK Parti'nin yaptığı icraatları sıraladıktan sonra konuşmasına devam eden Eker, "Kardeşlerim Türkiye'nin sorunları var. Biraz önce söyledim. Türkiye'nin kanı akıyor. Yüreği yanıyor, ocaklar sönüyor. Şehit haberleri geliyor. Anneler ağlıyor. Buna bizim son vermemiz lazım. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumamız gerekiyor. Terörle diğer Kürt kardeşlerimizi birbirinden ayırmamız gerekiyor. Birbirinden ayrıdır. Terörle, teröristle anladığı dilden mücadele edeceğiz, başka çaresi yok" dedi. Eker sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de bütün vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, onları daha demokrat, daha sivil bir ülkenin vatandaşı olacak şekilde, onları rahatlatacak bir düzen kurmak, yerleştirmek istediğimiz bir sistemdir. Bunu yapmamız lazım. Birlik ve beraberlik bizim için çok önemli. Bin sene yaptık. Son 50-60 yıldaki yanlış uygulamalar sebebiyle, bunlar yapıldı. Şifrelerini unuttuk barışın. Biz bu şifreleri biliyoruz AK Parti olarak. Onları hatırlıyoruz. Bu şifreleri tekrar kurmaya gayret ediyoruz. Ama bize burada destek verecek olacak sizsiniz. Burada bize emanet verecek olan sizsiniz. Burada bize güç verecek olan sizsiniz. Parti olarak da biz millete dayandık. Millete yaslandık, millete inandık, millete güvendik. Milletin üstünde de hiçbir güç, hiçbir vesayet kabul etmedik."

"HDP KANDİLİN VESAYETİNDEN KURTULAMADI"

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de bürokratik oligarşinin olduğunu ve iktidara muhtıra verildiğini hatırlatan AK Partili Eker, "Ama biz bunu reddettik. Biz hiçbir vesayet kabul etmedik. Aldık o muhtırayı aynen iade ettik ve dik durduk. İşte milletin bize verdiği emaneti başımızın üzerinde tutarız dediğim şey bu. HDP 6 milyon oy aldı, 80 milletvekili çıkardı. Ama Kandil'in vesayetinden kurtulamadı. Bu çok önemli. Millet 6 milyon oy verdi. Sırtını 6 milyon oya yaslanıp, benim sırtımda 6 milyon oy var, ben senin vesayetini kabul etmiyorum diyeceğine, benim arkamda millet var, ben sırtımı millete dayamışım diyeceğine, ben sırtımı silahlı örgütlere dayamışım dedi. Bu işte vesayeti kabul etmektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Eker: 'Hdp Kandil'in Vesayetinden Kurtulamadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement