Ak Partili Elitaş: Anayasa Mahkemesi Üyeleri Anayasa'yı İyi İncelememiş - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Elitaş: Anayasa Mahkemesi Üyeleri Anayasa'yı İyi İncelememiş

Ak Partili Elitaş: Anayasa Mahkemesi Üyeleri Anayasa\'yı İyi İncelememiş

AK Parti'de Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına tepkiler sürüyor.

14.04.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'de Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararına tepkiler sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Anayasa Mahkemesi üyelerinin Twetter kararını verirken, usul ve teknik hataya düştüklerini belirtti. Elitaş, "Anayasa Mahkemesi üyeleri Anayasa'yı iyi incelememiş olabilirler" dedi.

Elitaş Meclis'te gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararını değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi'nin, Twitter kararını yeniden gözden geçirmesi gerektiği görüşünü savunan Elitaş, " Türkiye'de hukukun üstünlüğü tartışılacaksa, bunun dikkate alınması gerekir. Mahkeme karanını verirken hem teknik hem de usul hatası yaptı. Mahkeme Anayasa'ya aykırı bir karar verdi" diye konuştu.

Mahkeme'nin Twitter kararının "367" kararıyla aynı olduğuna dikkat çeken Mustafa Elitaş, "Mahkeme Twitter kararında da hem yetkisin aştı, hem de zamansız bir karar vermiştir. Çünkü; Twitter'da iç hukuk yolları tükenmeden, başka mahkemelerin yerine de karar vermiş oldu. Anayasa Mahkemesi üyeleri, Anayasa'yı iyi incelememiş olabilir" dedi.

-MECLİS'İN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

Elitaş, Meclis'te CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının ardından, yeniden gündeme gelen güvenlik önlemleri ile ilgilide 10 maddelik önlem paketine itirazları olmadığını da hatırlattı.

Bu hafta Meclis Genel Kurul çalışmaları hakkında da bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili, yarın Mit Yasası'nın görüşmelerine kaldığı yerden devam edileceğini, söz konusu yasanın bitiminden sonra da Danıştay ile ilgili yasanın görüşmelerine başlanacağını belirtti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ak Partili Elitaş: Anayasa Mahkemesi Üyeleri Anayasa'yı İyi İncelememiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Nasuh Sarı: Bu geri zekalılar.ANAYASA'nın ne olduğunu hala kavrayamadılar.Bütün çağdaş ülkelerde ANAYASA ve ANAYASA mahkemeleri vardır. Ve siyaset kurumlarının üstündedir.Hiç bir demokratik ülkede Anayasa mahkemesinin aldığı kararlar,bu denli prvasızca eleştirilmemiştir.Görülüyorki bizleri vatan hainleri yönetmektedir.Sabıkalı bir perti, ülkeyi daha fazla kaosa sürüklemeden kapatılmalıdır. 0 0 Yanıtla

Advertisement