Ensarioğlu: Teröristler, Öldürdükleri Polisi Benzin Döküp Yaktı - Son Dakika
Güncel

Ensarioğlu: Teröristler, Öldürdükleri Polisi Benzin Döküp Yaktı

Ensarioğlu: Teröristler, Öldürdükleri Polisi Benzin Döküp Yaktı

AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "Diyarbakır'da polisi roketatar ile öldürenler, kepçenin içerisinde benzin döküp defalarca yaktılar" dedi.

07.10.2015 09:56  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, Şırnak'ta çatışmada öldürülen PKK'lının cesedinin polis aracına bağlanarak sürüklenmesinin kabul edilebilir ve affedilebilir bir şey olmadığını söyledi. Ensarioğlu, "Soruşturma başlatıldı, bunların takipçisiyiz. Hiç bir şekilde müsamaha edilemez. Çünkü, bundan en büyük zararı da bugün iktidarda olan AK Parti görecektir. Buna müsade etmeyiz" dedi.

"ÖLÜNÜN BEDENİ ÜZERİNDE BU YAPILAMAZ"

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını yürüten AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır 1'inci sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Şırnak'ta polise roket atarken öldürülen ve daha sonra cesedi polis aracına bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik ile ilgili yayınlanan görüntü ile ilgili soru üzerine Ensarioğlu şunları söyledi: "Şırnak'taki görüntü kabul edilebilir ve affedilebilir bir şey değil. Ölen şahıs kim olursa olsun, ölünün bedeni üzerinde asla bu yapılamaz ve kabul edilemez. Ben görüntüleri izledim, görüntüler polis aracının içinden çekilmiş ve çeken yaymış. Yani bunu yapan çekmiş ve çektikten sonrada yaymış, bu algı operasyonudur. Sayın Başbakan en sert şekilde eleştirdi ve soruşturma başlatıldı. Gereken neyse yapılır. Yani bu yanlışı yapanın gerek kasıtlı, gerek kasıtsız hangi amaçla yapılırsa yapılsın gereği yapılır. Soruşturma başlatıldı. Ancak, yani burada sadece tuzaklanmış olabileceğine dair ölen kişinin, PKK'lının bir kaç metre sürüklenmesi ve o tuzağın ortaya çıkarılması bahanesiyle aracın arkasına bağlanıp, çekilip görüntülerinin yayınlanması hiç bir şekilde kabul edilebilir değil, manidardır ve gerekenin de yapılması gerekir."

"ROKETLE ÖLDÜRDÜKLERİ POLİSİ BENZİN DÖKEREK YAKTILAR"

Galip Ensarioğlu, Şırnak'taki görüntünün seçimlere 25 gün kala AK Parti'yi hedefe koyup bunun siyasetinin yapılmasını da asla kabul etmeyeceklerini kaydederek şöyle konuştu: "Onu derseniz geçen hafta Silvan'da, Diyarbakır Çermikli polisi roketatar ile öldürenler, daha sonra kepçenin içerisinde benzin döküp defalarca yaktılar ve Çermikli hemşerimiz bir avuç küle dönüştü. Ölmüştü roketle ölmüştü, çekim yapılıyordu, bu çekimler elimizde bunu yayınlayamayız. Defalarca benzin görütülüp üzerine dökülüyor ve tekrar tekrar yakılıyor. Yani kalkıp kim kime insanlık dersi verecek. Her türlüsünü reddediyor ve lanetliyoruz. Gerek Varto'da öldürülen PKK'lının çıplak bedeninin teşhir edilmesi, gerekse Şırnak'ta öldürülen şahsın iple çekilmesi kabul edilebilir değil, hepsi hakkında soruşturma başlatıldı, bunların takipçisiyiz. Hiç bir şekilde müsamaha edilemez. Çünkü, bundan en büyük zararı da bugün iktidarda olan parti AK Parti görecektir. Buna müsade etmeyiz."

YSK'NIN SANDIK KARARINI ELEŞTİRDİ

YSK'nın sandık birleştirilmesini reddeden kararını da değerlendiren Ensarioğlu, sandıklar ile ilgili teklifin Kaymakamlıklar tarafından yapıldığını ve kabul ile ret kararlarının yine ilçe seçim kurulundaki hakimler tarafından verildiğini hatırlattı. YSK'nın birleştirilme kararlarını kabul etmediğini söyleyen Ensarioğlu şöyle dedi:

"Burası hukuk devletidir, bunlara saygı duyarız, yeter ki, yargıçlar kararlarını verirken, hissi ve siyasi davranmasınlar. Eğer siyasi davranmışlarsa kötü. Çünkü, yarın sıkıntılı bölgelerde eğer oylarını kullanırken vatandaşın başına bir şey gelirse, bunun sorumlusu o kararı verenler olacak. Vatandaş gelip özgürce oyunu kullanacak, iradesi sandığa yansıyacak ama sandık başında ne olur orasını bilemeyiz."

"TÜRKİYE, ROJAVA'NIN KURTULMASINA VESİLE OLMUŞTUR"

AK Partili Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın PYD'yi terör örgütü olarak gördüğünü açıklaması ile ilgili değerlendirme yaparken şunları kaydetti: " Türkiye, Rojava'da IŞİD ile savaşan bin 600 PYD'linin tedavisini yapmıştır. 3 bin 200 kamyon gıda yardımı yapmıştır Rojava'ya savaş sürerken. ve daha sonra Peşmerge ve ÖSO'nun ağır silahlarla Rojava'ya geçişini sağlamıştır ve Rojavayı özgürleştirmiştir. Türkiye Rojava'nın kurtulmasını vesile olmuştur. Ama yaratılan algı tam tersi. Şimdi bile Dicle Üniversitesinde yatan yaralı Rojava'lılar var, bütün hastanelerde var. Türkiye'nin yaptığı budur. Ama, eğer siz bugün burada devam eden savaşın parçası haline getirirseniz ve oradan savaşı buraya taşıyarak çözümü barışı inşa etmek yerine bu işe vesile kılarsanız tabi ki değerlendirmeler farklı olur. Ama Suriye'de bugün bütün dünyanın emperyalist güçleri ve bu güç blokunun üyeleri savaşıyor. Suriye'de artık Suriye halkının savaşı olmaktan çıkmış bu savaş artık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ensarioğlu: Teröristler, Öldürdükleri Polisi Benzin Döküp Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • ŞANLIURFA: birgün herkez AKP li olacak 14 31 Yanıtla
  • Diyarbakırlı: Bu sefer oylar sana ensarioğlu hdp şansını kaybetti bizi aldattı. 14 30 Yanıtla
  • Çermikli: Amacın çermiği tekrar akp kalesi yapmak ama beceremiyeceksin 27 13 Yanıtla
  • DEMOKRAT: KENDİ IRKINA FAYDASI OLMAYAN BİRİNİN HİÇ IRKA FAYDA SAĞLAMAZ. BU GÜN NASIL KÜRTLERİ SATTIYSA AYNISINIDA TÜRKLERE YAPAR SATILMIŞLAR 12 27 Yanıtla
  • İslam bol: Pkk nın SÖZDE ideolojilerinden biri demokrasiyi getirmek ama görüyorumki bilgiden yoksun kürt milliyetçileri başka partilerdeki kürt milletvekillerine hain gözüyle bakıyorlar o zaman sorarım size ideolojinin yalanmı sözde kürt hareketi yalanmı cevabını ben vereyim yalan çünkü gerçek tek ideolojinin ülkeyi karıştırmak geriletmek başkada bi halt yemezsiniz 2 35 Yanıtla
  • gerçek: öyleyse ver kanıtlarıda türkiye görsün yalancı satılık.kürtler bu yapılanları asla unutmayacak unutturmayacak.kardeş dediklerimizi orta asyadan gelip malazgirtten aldık kurtuluş savaşında bütün uluslar onları arkadan vurdu kürtler yine yanlarında oldu ama bilinki artık bittiiiiii bir daha olmayacak 26 10 Yanıtla
  • Seninleyiz Demirtaş: Tam alçaksın faşistsin Ensari oğlu 18 18 Yanıtla
  • Amedli zaza: Amedin en sevilmeyen ailesi 22 12 Yanıtla
  • Kürt: Sana ne kadar veriyorlar ENSARİOĞLU seninde ağzına dolar koyacak zaman gelecek 20 13 Yanıtla
  • ensson: De get loo..hdpye yakisirsin sen..akp kaybederse senin gibiler yuzunden kaybeder 16 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement