Ak Partili Ensarioğlu: Sur İçin Cizre Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Ensarioğlu: Sur İçin Cizre Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Ak Partili Ensarioğlu: Sur İçin Cizre Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve MKYK üyesi Galip Ensarioğlu, operasyonun devam ettiği Sur ilçesinde bulunan sivillerin tahliyesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Hem Valilik, hem STK'lar ile sürekli görüşme halindeyiz.

24.02.2016 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve MKYK üyesi Galip Ensarioğlu, operasyonun devam ettiği Sur ilçesinde bulunan sivillerin tahliyesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Hem Valilik, hem STK'lar ile sürekli görüşme halindeyiz. Orada bulunan siviller istedikleri saatte istedikleri yerde güvenli bir şekilde çıkmaları için her türlü önlem alınmaktadır. Sosyal medyada Sur ile ilgili Cizre algısı yaratılmak isteniyor, bu doğru değil" dedi. Valilikten yapılan açıklamada da Sur'dan çıkmak isteyenler için güvenlik güçlerinin bugün 15.30 - 17.00 saatleri arasında gerekli her türlü kolaylık sağlayacağı vurgulandı.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinin 6 Mahallesinde bulunan hendek ve barikatların kaldırılması için 2 Aralık 2015 tarihinde başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar devam ederken, çatışmaların yoğun olduğu mahallelerde kalan sivillerin tahliyesi için görüşmeler sürüyor. HDP'li milletvekilleri, Belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının Valilik ile temasları devam ederken; Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve MKYK üyesi Galip Ensarioğlu, sivillerin tahliyesi için kendisinin de süreci takip ettiğini söyledi.

SİVİLLERİN GÜVENLİ TAHLİYELERİ SAĞLANIR

Ensarioğlu, sosyal medya üzerinde Sur için Cizre algısı oluşturulmaya çalışıldığını ve bunun doğru olmadığını belirterek, "Sur'u tanıyorlar bilir. Sur'da bodrum katları yoktur. Sur'da bulunan siviller, karanlık olmadan istedikleri zaman dilimi içerisinde istedikleri sokak ve mahalleden gerekli tedbirler alınarak çıkabilirler. Bu konuda bir sıkıntı yoktur. Valilik ile sürekli görüşme halindeyiz, kim hangi sivile nerede temas kurduysa bunu ilgililere iletsin ve orada güvenli bir şekilde tahliyeleri sağlanabilir" dedi.

100 SİVİL İLE 30 PKK'LI KALDI

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, güvenlik birimlerinin tespitine göre Sur'da çatışmanın yaşandığı mahallelerde aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 100 sivil ile 30 kadar PKK'lının bulunduğunu da belirterek, "Sivillerin oradan çıkmasını engellemeye dönek bir çalışma var. Geçenlerde irtibat kurulan 6 sivil güvenli bir şekilde oradan tahliye oldu. Ama orada bulunan sivillerin zarar görmemesi için her türlü önlem alınacaktır ve oradan tahliye edilmeleri için sivil toplum örgütü temsilcileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Teslim olmak isteyen örgüt mensupları da orada aynı şekilde çıkarılacaktır" dedi.

VALİLİK: BÖLGEDEN TAHLİYE İÇİN HER TÜRLÜ KOYALLIK SAĞLANACAKTIR

Diyarbakır Valiliğinden dün akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, çatışmaların yaşandığı Sur İlçesi'nden çıkmak isteyenlere kolaylık sağlanacağı belirtilerek, şöyle denildi:

"Sur içinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve bombalı tuzakların temizlenmesi çalışmalarının sürdürüldüğü ve bu nedenle sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği bölgelerde halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istedikleri bazı STK'lar tarafından iddia edilmesi üzerine, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 23.02.2016 Salı günü saat 16.00'da güvenlik koridoru oluşturulacağı ve söz konusu bölgeden çıkmak isteyen herkese gerekli her türlü kolaylığın sağlanacağı, konusunda basın duyurusu yapılmış, konu yazılı ve görsel basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla duyurulmuştur. Anılan saatte güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli tedbirlerin alınmasına ve çıkma taleplerinin beklenmesine rağmen, hiçbir çıkma talebi olmamıştır. Söz konusu bölgede halen sivil vatandaşların bulunduğu ve bu bölgeden çıkmak istediklerinin iletilmesi halinde, güvenlik kuvvetlerimiz tarafından 24.02.2016 Çarşamba günü 15.30 - 17.00 saatleri arasında, bölgeden çıkmaları için her türlü önlem alınacak ve gerekli her türlü kolaylık sağlanacaktır. Daha önceki duyurularda belirtildiği gibi; teslim olmak isteyen BTÖ mensuplarının can güvenliği devlet güvencesi altındadır. Teslim olanlar adli makamlara teslim edilecektir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Ensarioğlu: Sur İçin Cizre Algısı Oluşturulmaya Çalışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ALİ: SEN TORPİLLE ADAM KAYIRMADAN ZAMAN BULABİLİYORMUSUN PKK NIN UŞAĞI 0 0 Yanıtla

Advertisement