Ak Partili Esayan: "Vatandaş Artık Koalisyona Sıcak Bakmıyor" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Esayan: "Vatandaş Artık Koalisyona Sıcak Bakmıyor"

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Markar Esayan, “Devlet Kürt vatandaşlarımızla değil PKK’ile mücadele ediyor.

03.10.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Markar Esayan, "Devlet Kürt vatandaşlarımızla değil PKK'ile mücadele ediyor. PKK'nın en çok zarar verdiği kitle de Kürtlerdir. Bu bir propaganda değil, gerçeklerdir" dedi. Esayan, 7 Haziran'dan sonraki süreçten sonra vatandaşın da artık koalisyonlara soğuk baktığını sözlerine ekledi.

AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Markar Esayan, Şişli'de parti teşkilatı ile bir araya geldi. Seçim koordinasyon merkezinde gerçekleşen toplantıda konuşan Esayan, seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden AK Partili Esayan, "Türkiye çok önemli bir kırılma noktasında. Bunu tarih yazıyor. Bizler 10 yıl sonra bugünlerin aslında ne kadar kritik günler olduğunu çok daha iyi anlayacağız. Çünkü Türkiye bir sınıf atlamayla geri düşme arasında ciddi bir noktada bulunuyor. Biz istiyoruz ki Türkiye kendi içindeki toplumsal barışını tamir etsin, yaralarını sarsın ve layık olduğu lider ülke durumuna getirsin. Bu bir tercih değildir. Tarih bize bulunduğumuz coğrafyada bu görevi vermiştir. Biz Orta Asya'da yada Avustralya'da bir ülke değiliz. Bulunduğumuz yer üstlendiğimiz misyon, sahip olduğumuz tarih bize lider ülke olma durumunu dayatıyor. Dolayısıyla eğer Türkiye güçlenirse, ayağa kalkarsa hepimiz ayağa kalkarız. Birileri bizi uzaktan yönetilen bir muz cumhuriyetine dönüştürmek istiyor. Ama ne biz nede halkımız buna müsaade etmeyecek" ifadelerini kullandı.

AK Partili Esayan, 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan siyasi atmosferi de değerlendirerek, "MHP lideri Sayın Bahçeli hemen seçim günü koalisyona ilişkin bütün köprüleri attı ve koalisyonda yer almayacağını açıkladı. Bahçeli'nin koalisyon ve hükümet kurma sorumluluğundan kaçması ve ülkenin çok zor bir döneminde terör olaylarına 120-130 şehit verirken elini taşın altına sokmaması MHP'li kardeşlerimizi çok üzmüştür. Bunu MHP'li kardeşlerimiz zaten biliyor ama bizimde anlamamız gerekiyor. Ülkenin çok zor bir durumda olduğunu, tek parti hükümetine ihtiyacı olduğunu PKK ile şuan çok başarılı bir mücadele verildiğini kırıcı olmadan MHP'li kardeşlerimize anlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

PKK tarihinde görmediği bir yenilgiyi yaşadığını da ifade eden Esayan, "PKK son süreçte çok ağır bir darbe almış durumda. Biz Kürt vatandaşlarımızla değil PKK ile mücadele ediyoruz. PKK'nın en çok zarar verdiği kitle Kürtlerdir. Bu bir propaganda değil, gerçeklerdir. Bugün Güneydoğu'da özellikle dindar Kürt vatandaşları PKK yüzünden zor durumda kaldılar. Çok ağır şartlarda yaşıyorlar. Dolayısıyla bugün verilen mücadele Kürtler ve Türkler için PKK terörüne karşı verilen mücadeledir. PKK çözüm sürecini bitirmek için 11 Haziran'da Demokratik Halk Savaşı'nı ilan etti. 22 Temmuz'da da yataklarında polislerimizi şehit etti. Hükümetimiz çözüm sürecine hep sahip çıktı ama polisleri yataklarında şehit eden bir örgüte de devletin cevap vermesi gerekirdi. ve bu cevap verildi" şeklinde konuştu.

7 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından oluşan gelişmelerde vatandaşın koalisyon kurulsa dahi bunun çözüm olamayacağını gördüklerini belirten Esayan, "7 Haziran'dan sonra Dolar ve Euro'nun aldığı oranlar ortadadır. Dolarla ve Euro ile borçlanan vatandaşlar yüzde 35 daha fazla para borç ödüyorlar. Dolayısıyla istikrar için bir hükümetin kurulmasının çok önemli olduğu konusunda da CHP tabanında da bir eğilim var. Emanet oy istemek çok etkili. Biz kendimiz için istemiyoruz. AK Parti için de istemiyoruz. CHP tabanından bu sefer ısrarla Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için oy istiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Esayan: 'Vatandaş Artık Koalisyona Sıcak Bakmıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement