Ak Partili Gökmen'den Başkan Ergün'e Eleştiri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Gökmen'den Başkan Ergün'e Eleştiri Açıklaması

Ak Partili Gökmen\'den Başkan Ergün\'e Eleştiri Açıklaması

AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, “Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubumuz Manisalılara hizmet etme telaşında koşarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, reklam ve siyaset peşinde koşuyor” dedi.

02.03.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, "Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubumuz Manisalılara hizmet etme telaşında koşarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, reklam ve siyaset peşinde koşuyor" dedi.

Gökmen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde bazı basın yayın organlarında, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti grubuna yönelik yalan yanlış beyanlarda bulunulduğunu ifade etti. Başkan Ergün'ün milletin cebinden çıkan paralarla basılan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin gazetesini siyasi bir yayın organı haline getirerek AK Parti'ye yönelik yalan beyanlarda bulunduğunu ileri süren Gökmen şunları söyledi:

"Cengiz Ergün'ün büyükşehir gazetesinde "AKP'den suya zam" başlığıyla yayınlattırdığı haber tamamen yalandır. AK Parti meclis grubunun suya zam yapılması ile ilgili hiçbir önergesi ve teklifi yoktur. Eğer varsa bunu ispat etmeye davet ediyoruz. Öte yandan Katı Atık Bedeli olarak tarif edilen, KAY-SU bedeli yasal olarak alınması gereken ve ilçe belediyelerine aktarılması gereken bir bedeldir. İlçe belediyelerinin halka hizmet etmesini engellemeye çalışan büyükşehir belediyesi, mesken su faturalarına 2 TL civarında yansıyacak olan, çok cüz-i miktardaki bu bedel üzerinden siyaset yapmaktadır. AK Parti olarak her faturadan 2-3 TL olarak yansıyacak Katı Atık Bedeli 20 TL'lik faturada da 2 TL, bin TL'lik faturada da 2 TL, 10 Bin TL'lik faturada da 2 TL'dir. Gerekirse AK Parti 10 Bin TL'lik faturadan alınması düşünülen 2 TL'yi de almayacaktır."

İlçe Başkanı Gökmen, Ergün'ün daha önce AK Partili belediye dönemlerinde alınmayan 50 TL'lik su faturasında 15 TL, bin TL'lik su faturasında 300 TL, 5 bin TL'lik su faturasında bin 500 TL, yani yüzde 30 olarak yansıyan atık su bedelini gizlemeye yönelik siyasi bir manevra içinde olduğunu ifade etti.

ASIL ZAMMI ONLAR YAPTI

Daha önce yüzde 25 olan atık su bedelinin Cengiz Ergün ve MASKİ tarafından yüzde 30'a çıkarıldığını dile getiren Gökmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arıtma tesisi olmayan ilçelerde bu tahsilatın yapılmaması gerekirken büyükşehir belediyesi yasal olmayan yüzde 30'luk atık su bedelini MASKİ aracılığıyla almaya devam ediyor. Bununla da yetinilmemiş bu bedele işyerlerinde faturalara kademe uygulaması getirilerek, geçmişte 200 TL'lik işyeri faturası 600-700 TL'ye 700 TL'lik fatura 2 bin 500 TL'ye çıkartarak, vatandaşa kademe ile birlikte 3 katı zammı yapan kendileridir. Kamuoyu şunu bilmeli ki; İşyeri faturalarındaki kademe uygulaması, grubumuz tarafından kaldırılacaktır. "

BORÇLANMA YETKİSİ VERDİK, HİÇBİR İCRAAT YOK

Gediz Nehri'nin temizliğine yönelik kurulacak arıtma tesisi için AK Parti grubunun MASKİ'ye 180 milyon lira borçlanma yetkisi verdiğini ancak aradan 1 yıl geçmesine rağmen Ergün'ün hala bir adım atmadığını belirten Gökmen, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Büyükşehir Meclisi 30 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk iş olarak arıtma tesisi için start vermiş, temiz Gediz için harekete geçmiştir. Bu kapsamda Bakanlık devreye girerek, tüm katkıyı vereceğini beyan etmiş, bu çerçevede partimiz de buna destek olmuştur. İlk icraat olarak Büyükşehir MASKİ'ye 180 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verilmiştir. Neredeyse bir yıl geçmesine rağmen, büyükşehir belediyesi tarafından ne bir ihale hazırlığı ne de bir çalışma yapılmamıştır. Bir yıl sonra geçen meclis toplantısında büyükşehir belediyesi arıtma için istenilen 180 milyon TL'lik borçlanma yetkisini hiç tereddüt etmeden AK Parti grubu 2015 yılı için yenilemiştir. Arıtma tesisi yapmadan su faturalarından yüzde 30 atık su bedeli almak da herhalde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e has bir icraattır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Gökmen'den Başkan Ergün'e Eleştiri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement