Ak Partili İşler'den İmam Hatip Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ak Partili İşler'den İmam Hatip Açıklaması

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat özlemi içindedir.

22.04.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat özlemi içindedir. CHP'nin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu açıklanan seçim bildirgesiyle net olarak ortaya çıktı" dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, yaptığı yazılı açıklamada, tarihe kara bir dönem olarak geçen 28 Şubat sürecinde zorunlu eğitimin 8 yıla çıkartılarak, meslek liselerinin orta kısımlarıyla birlikte imam hatip liselerinin orta kısımlarının da kapatıldığını hatırlattı. Aynı süreçte meslek lisesi mezunlarına getirilen katsayı uygulamasıyla imam hatip mezunları başta olmak üzere meslek lisesi mezunlarının üniversiteye gitmelerinin yolunun kesildiğini anımsatan İşler, AK Parti iktidarında eğitim sisteminin milletin talepleri doğrultusunda değişiklik yapılarak zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartıldığını ve 4+4+4 modelinin getirildiğini vurguladı. Söz konusu düzenlemeyle 28 Şubat döneminde kapatılan imam hatip liselerinin orta kısımlarının yeniden açıldığını belirten İşler, "Meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerinde ayaklarına vurulan pranga olan katsayı adaletsizliğini de kaldırdık" dedi.

CHP'NİN SEÇİM BİLDİRGESİ

Ancak 7 Haziran seçimlerine gidilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan CHP'nin seçim bildirgesinde imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmaya yönelik düzenlemenin yer aldığına dikkat çeken İşler, CHP'nin seçim bildirgesinde yer alan "Mesleki eğitimi 8 yıllık ilköğretimin dışına çıkaracağız. Meslek eğitimini 9 yıllık (1+8) temel eğitim tamamlandıktan sonra ortaöğretim aşamasında başlatacağız" yönündeki ifadelere işaret etti. Bu düzenlemelerin 28 Şubat dönemine yeniden dönüş anlamına geldiğini belirten İşler, şunları kaydetti:

"CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Şubat özlemi içindedir. Bu ifadeler, 28 Şubat'ta kapatılan ancak iktidarımız tarafından yeniden açılan imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmaya yönelik irade beyanıdır. CHP'nin iktidar olması halinde 1+8+4 modeline geçilecek ve imam hatip liselerinin orta kısımları 28 Şubat'taki gibi kapatılacaktır. CHP'nin hala 28 Şubat dönemine geri dönüş planları yaptığı görülmektedir. AK Parti iktidarı olarak milletimizin talebi doğrultusunda 4+4+4 yasasını çıkartırken TBMM'de CHP'nin direnci ile karşılaşmıştık. CHP'nin gerçek niyetinin imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatmak olduğu açıklanan seçim bildirgesi ile net olarak ortaya çıkmıştır. Şunu vurgulamak isterim ki CHP imam hatip liselerinin orta kısımlarını kapatamayacak. Zira 7 Haziran seçimlerinde 28 Şubat özlemi içinde olanlara milletimiz gereken cevabı sandıkta verecektir. Milletin gözbebeği olan imam hatip liselerinin kapatılmasını isteyenler bu amaçlarına ulaşamayacaktır. Çünkü aziz milletimiz 28 Şubat özlemi duyan CHP'ye 7 Haziran'da geçit vermeyecektir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili İşler'den İmam Hatip Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement