Ak Partili Kadınlar Terör Mağdurlarıyla İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Kadınlar Terör Mağdurlarıyla İftarda Buluştu

AK Parti Kadın Kolları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve devlet tarafından otellerde misafir edilen terör mağduru kadınlar ile kaldıkları otelde iftarda bir araya geldi.

29.06.2016 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve devlet tarafından otellerde misafir edilen terör mağduru kadınlar ile kaldıkları otelde iftarda bir araya geldi.

"Soframız Sofranızdır" projesi kapsamından kendi evlerinde yemekler hazırlayan İl Kadın Kolları üyeleri, terör mağduru Surlu kadınlarla bir araya gelerek iftarlarını açtı.

İftar programından sonra AA muhabirine açıklamalarda bulunan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, ramazan başladığından bu yana genel merkezlerinin desteğiyle "Soframız Sofranızdır" projesi kapsamında, yüzlerce aileyle beraber iftar yaptıklarını belirtti.

Proje kapsamında kendi evlerinde hazırladıkları yemekler ile mağdur ailelerin evlerine misafir olduklarını anlatan Evsen, şunları söyledi:

"Bir gönül beraberliği, gönül sofrası kurmaya başladık. Biz gönül sofralarımızı, soframız sofranızdır diyerek ailelere gittik. Sur'daki çatışmalardan mağdur olanlar önceliğimiz oldu. Merkez dört ilçemizde ve on dört taşra ilçemizde bu projemizi gerçekleştirdik. Merkezde Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerimizde her gece bir aile ile iftar açtık. Bayanlarımız evlerde yemeklerini hazırladı, her eve dört kişilik ekip halinde misafir olduk. Biz bu ailelere giderken yardım kolileri de götürdük. Ailelerle muhabbet ettik, gönüllerine dokunduk, sıkıntılarını dinledik."

Evsen, terör mağduru bu insanların evlerinin yıkıldığını ve devletin bu mağdur ailelere sahip çıktığını dile getirdi.

Bu terör olaylarından etkilenenlerin kardeşleri olduğunu vurgulayan Evsen, "Projemiz devam ederken Sur'daki terör mağduru ailelerden bir bayan bana mesaj atarak, 'Abla biz altı aydır ev yemeklerine hasret kaldık' dedi. Bu beni çok duygulandırdı. Bayan arkadaşlara talimat verdim. Bir ekip kurarak, evlerimizde en güzel yemekleri hazırlayıp yemeklerimizle beraber geldik." diye konuştu.

Beraber iftar yaptıkları Surlu kadınların devleti yanlarında gördükleri için çok mutlu olduklarını kaydeden Evsen, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve devlet büyüklerine dua ettiklerini dile getirdi.

Evsen, Diyarbakır merkezde bu güne kadar 200 aile ile beraber iftar yaptıklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'un eşi Nermin Ensarioğlu ise memleketin zor günler geçirdiğini anımsattı.

Devletin insanlara gereken yardımları sağladığını açıklayan Ensarioğlu, "İnsanlar bundan çok memnun. İnsanlar kimin yakıp yıktığı, kimin yaptığını biliyor. Kimin dost, kimin düşman olduğunu artık biliyor. Yalanlara karınları tok. İnsanlarımızın yaraları sarılacak, mağduriyetleri giderilecek. Kadın kollarımız bu konuda çok başarılı." dedi.

AK Parti Kadın Kolları tarafından iftardan sonra terör mağduru ailelere Ramazan Bayramı için alışveriş çeki verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ak Partili Kadınlar Terör Mağdurlarıyla İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement