Ak Partili Kaya: "Halk İstanbul'da Kararını Verdi" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Kaya: "Halk İstanbul'da Kararını Verdi"

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Fatma Betül Sayan Kaya, Güngören’de ev ziyaretlerinde bulundu.

18.05.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Fatma Betül Sayan Kaya, Güngören'de ev ziyaretlerinde bulundu. Kaya, "Dün yapılan AK Parti büyük İstanbul mitinginde gördük ki İstanbullu kararını vermiş. Büyümeden ve istikrardan yana tavrını koymuş" dedi.

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Fatma Betül Sayan Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Güngören'de ev ziyaretlerinde bulundu. Seher Akbulak isimli vatandaşı ve komşularını evlerinde ziyaret eden Kaya, hem kadınların taleplerini dinledi hem de 7 Haziran seçimleri için partisine oy istedi. Kaya, ziyarette evin küçük çocuğu 8 aylık Serhan'ı da kucağına alarak sevdi.

Seçim çalışmalarının çok güzel gittiğini belirten Milletvekili adayı Fatma Betül Sayan Kaya, "Ben AK Parti İstanbul il yönetiminde 6 sene görev yaptım. Şimdi de o dönem teşkilatta yaptığımız çalışmaları bir nevi biraz daha genişletilmiş ve daha yoğun şekilde yapıyoruz. Esnaflarımızı geziyor, hastalarımızı, engelli aileleri, evleri ziyaret ediyoruz. Ev hanımlarımızla bir araya gelip, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. AK Parti'ye seçmenin teveccühü çok büyük. Dün de büyük İstanbul mitingimizi yaptık. 2 milyon kişi toplandığından bahsediliyor. Sahneye çıktığımda gözyaşlarıma hakim olamadım. Müthiş bir kalabalık, müthiş bir coşku vardı. Seçmen bence İstanbul'da kararını verdi. Büyümeden ve istikrardan yana tavrını koydu. Miting meydanını dolduran milyonlar sandıkta da yanımızda olacak ve 7 Haziranda çok büyük bir zafer kazanacağız. 400 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaya, ev ziyaretleri sırasında kadınların en çok istihdamla ilgili taleplerde bulunduğunu ifade ederek, "Biz verilen mikro kredileri anlatıyoruz. Kadınların sorunlarını dinliyoruz. Kadınlar evde bir şeyler üretmek ve aile bütçesine az da olsa katkıda bulunmak istediklerini söylüyorlar. İstanbul'da İSMEK kurslarımız var. Orada eğitim alan ciddi manada meslek edinen okumamış kadınlarımız var. Onların talepleri var. Onların istihdamlarına yönelik çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin vaatlerine vatandaşın inanmadığını da sözlerine ekleyen Sayan, "Bu partiler daha önce de iktidar oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, SGK'nın başına geldiği zaman bir sene de orayı da batırdı. Vatandaş bunu biliyor ve söylüyor. Biz bu vaatlere inanmayın demeden vatandaş bize, "vaatlerine inanmıyoruz" diyorlar" şeklinde konuştu.

HDP binalarına yapılan saldırıları kınayan Kaya, "Bu saldırıların olmaması gerektiğine inanıyorum. Demokratik şartlarda onlar da çalışmalarını yapsınlar. Biz de yapalım. Kararı vatandaş verecek. Birileri Doğu'da birtakım tehditlerle vatandaşlarımızı baskı altında tutuyorlar. Van'da musluklardan kan akan afişler astılar. Gözdağı verdiler. Benim eşim Hakkarili. Orada yaşanan tehditleri ben biliyorum. Düğünümü Hakkari'de yaptığımda kepenkler kapalıydı, düğün bile yaptırmadılar. Normalde 3 gün yapılan yöresel düğün, tehditlerden dolayı 3 saate indirildi. Ama artık vatandaş onların tehditlerine boğun eğmeyecek. Sandıkta bir demokrasi şöleni yaşanacağına inanıyorum. Ne birileri tehdit etmeli, nede onlara saldırı olmalı. Yapılan saldırıları bir kez daha kınıyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Kaya: 'Halk İstanbul'da Kararını Verdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement