Ak Partili Külünk: "Eline Saz Alıp Çalmakla Türkiye Partisi Olunmaz" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Külünk: "Eline Saz Alıp Çalmakla Türkiye Partisi Olunmaz"

Ak Partili Külünk: "Eline Saz Alıp Çalmakla Türkiye Partisi Olunmaz"

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, DTK’nın açıkladığı ’özyönetim deklarasyonu’na ilişkin eleştirilerde bulunarak, Teşvikiye’de yabancılaşmış aydınlarla oturup sohbet etmekle Türkiye partisi olunamayacağını söyledi.

29.12.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, DTK'nın açıkladığı 'özyönetim deklarasyonu'na ilişkin eleştirilerde bulunarak, Teşvikiye'de yabancılaşmış aydınlarla oturup sohbet etmekle Türkiye partisi olunamayacağını söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "Mülteci akınının Avrupa üzerindeki siyasi etkileri" başlıklı Avrupa Mülteci Krizi Raporu'nu değerlendiren Metin Külünk, Afrika göç dalgasını işaret ederek Avrupa'yı daha büyük bir göç dalgasının beklediğini ifade etti. "AB bu süreçte Türkiye'nin öneminin farkında olduğunu hissettiren ve vize meselesini çabuklaştırıp bu anlamda önünü açan yaklaşımın içinde değerlendirmelidir" ifadelerini kullanan Külünk, Türkiye'nin 4 yıldır Suriyelilere yönelik gösterdiği insani şartların Avrupa'daki kamplarda olmadığını kaydetti.

"ONLAR ERMENİ ÇETECİLER, BUNLAR PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇETELERİ"

DTK'nın açıkladığı 'özyönetim deklarasyonu'na ilişkin eleştirilerde de bulunan Külünk, bu tür aymazlıklara verilecek cevabın tarih içinde olduğunu söyledi. "Türkiye'nin partisi Teşvikiye ile Maçka arasında eline saz alıp çalmakla olmaz" ifadelerini kullanan Külünk, Teşvikiye'de yabancılaşmış aydınlarla oturup sohbet etmekle Türkiye partisi olunmadığını belirtti. Külünk, "Türkiye'nin partisi olmak toprak bütünlüğü, huzur, demokratik şartlardaki gelişmişliğin bir parçası olmakla mümkündür. Bu millet hiçbir dönemde kendisine yönelik bu tür aymazlıklara eyvallah etmemiş ve etmeyecektir. Yüzyıl önce Ermeni çeteciler üzerinden İstanbul'a karşı neler yapılmak istendiğine bakılınca aynı fotoğrafın tekrar güncellendiğini görür. Yüzyıl önce de Ermeni çeteciler camileri, okulları yakıyordu. Aralarındaki fark onlar Ermeni çeteciler, bunlar PKK terör örgütünün çeteleri. Sırtlarını terör örgütüne yaslamaktan imtina etmeyenler, kendilerini Kandil ile birlikte görüyorlar. Bütünlüğe kastetmek isteyenler, Kürt halkının varlığına kastetmek isteyenler, barikatla hendekle ortak kaderi yok etmek isteyenlerle kendilerini aynı yerde görenlerin hepsinedir cevabım. Türk, Kürt ve Araplar yeniden bu coğrafyada barışı belirlemenin adı olacaktır" diye konuştu.

"BİZ ÇAYIMIZI, KAHVEMİZİ, MİLLETLE İÇER, SİMİDİMİZİ BERABER YERİZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP ile randevusunu iptal etmesine yönelik sorulara da cevap veren Külünk, "Bireysel kanaatim bu nezaketsizliği gösteren siyasi parti yönetimleriyle ne konuşacaksınız? Daha görüşme olmadan çay muhabbeti yapan, Başbakanımıza saygıda kusur eden bu anlayışla ne görüşeceksiniz? O vakti halkımızla konuşmaya ayırmalıyız. Aslında CHP ve bahsi geçen partinin yönetimleri konuşulmamasının zeminlerini hazırlıyorlar bu nezaketsizlikle. Biz çayımızı milletle içeriz bugüne kadar olduğu gibi. Temel farkımız çayımızı, kahvemizi milletle içmektir. Çorbamızı milletle beraber kaşıkladık. Simidimizi milletle beraber yemeye devam ederiz. Onlar da milletin yükselişini seyrederler" şeklinde konuştu.

"BEN HİÇ UYUMADIM VE AYAKLARIMI UZATMADIM. BENİM İÇİN FARK ETMEZ"

Meclis kulislerinin gazetecilere kapatılacağı yönündeki iddialara yönelik konuşan Külünk, "Ben hiç uyumadım ve ayaklarımı uzatmadığım için benim için fark etmiyor. Açıklıktan yanayım. Meclis yönetiminin kararlarına saygı duyarım ama bireysel kararım açık olmasından yana. Ama böyle bir gerekçenin olmasına inanmıyorum. Böyle bir cümleyi de milletvekili kavramına haksızlık olarak görüyorum. Kendimize haksızlık etmeyelim lütfen. Kimse çalışmalarda üzerlerine düşen sorumluluğu yapmaktan kaçınmadı. 24 saat uykusuz çalıştık biz. Kulislerin kapatılmasını belli saatten sonra doğru buluyorum" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Külünk: 'Eline Saz Alıp Çalmakla Türkiye Partisi Olunmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement