AK Partili Kuzu: Darbeye Karışan Herkes Yargılanır - Son Dakika
Güncel

AK Partili Kuzu: Darbeye Karışan Herkes Yargılanır

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, darbe girişiminde görev alan er ve erbaşlarla ilgili tartışmalara ilişkin, "Bu işe karışan herkes yargılanır." dedi.

20.07.2016 10:37  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, darbe girişiminde yer alan er ve erbaşların nasıl yargılanacağıyla ilgili, "Bu işe karışan herkes yargılanır. O tankı süren de, tankın içinde ateş atan da. Suçun içinde bulunuş derecesine göre cezasını alacak." dedi.

"HALK KONSEYİ KAFALARINI EZDİ BUNLARIN"

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Darbelerle büyümüş bir nesil olduklarını belirten Kuzu, yaşadığı darbeleri anlatarak, "Biz eski darbeciler yargılansın diye 2010 yılında bir anayasa değişikliği yaptık. Vatandaşımızın da ciddi bir oyuyla kabul gördü ve yargılamalar başladı. Şu an devam eden var, biten var. Biz bu iş bitti derken en kötüsünü gördük. Ağzına yüzüne bulaştırdı derler ya böylesine saçmalayan bir darbe hedefi ne, İslami desen hiç değil, insani desen hiç değil. Atatürk falan gibi eski darbelerin daha çok kullandığı bir takım şeyler, o da değil. Bunlar Atatürk'ü günahı kadar sevmezler ama o bildiriye baktığınız zaman hep oraya vurgu var. Hatta 'Yurtta Sulh Konseyi' o yönetecek. Yurtta sulh cihanda sulhtan almışlar, yurtta halk konseyi devreye girdi kafalarını ezdi bunların" diye konuştu.

"ACIMADAN, İNSAF YAPMADAN HESAPLAŞILMALI"

Kuzu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yeni nesil bu darbeyi görsün istemedik. Biz öyle büyüdük ama gençlerde maalesef o acıyı gördüler, tattılar. Çok vahim bir tablo. Bundan sonra ne olacak diye baktığın zaman şuanda ciddi bir ayıklama var. Her kesimde eğitimde, sağlıkta, askerde, üniversite, yargıda, valilik gibi değişik yerlerde, kaymakamlıklarda her alanda ciddi manada temizlik başladı. Bundan şu çıkıyor; bunlar bir günde bu liste hazırlanmaz. Demek ki bunlar zaten biliniyor ama biz bunu nasıl ayıklayacağız. Gelin yasa çıkaralım, muhalefet yok. Şu olay her şerde bir hayır vardır gibi. Bu şer tablosundan böyle bir hayır tablosu da çıkartmaya çalışmak lazım, bunu zorlamak lazım. Kimseyi mağdur etmeden ve bir cadı avı gibi bir şeye başlamadan böyle bir niyet zaten yapılmaz. Ama acımadan, insaf kesinlikle yapmadan devletin geleceğini düşünerek.

"BU KÖPEKLER HER ŞEYİ YAPARLAR"

Çünkü bunlarda zerre kadar insaf yok. Herkesi keserler, tıkır tıkır doğrarlar. Emir yukarıdan geldi, haşa peygamber saydığı bir adamdan geldi. Dolayısıyla mehdidir o. Bu yapılacaktır, meseleye böyle bakılıyor. Böylesine gözü dönmüş, iradesi bir tarafta, tasması başkalarının elindeki bu köpekler her şeyi yaparlar. O yüzden de halkın uyanık olup bundan sonra bu temizlik hareketinde ne oluyor arkadaş gibi bir feverana kapılmadan, bunların rakamları çok büyük. Şimdi bu olayda muhalefet bunun boyutunu gördü. Başarılı olsaydı bu darbe, bugün darbenin yanında olmayanlar, karşısında olanlar o gün nerede olurdu onu bilmiyorum. Biz olayın iyi tarafına bakalım. Basın da sınıfı geçti. Halk zaten yüz bin kez geçti. Polisi, askerin katılmayan kısmı geçti. Muhalefet partilerimiz sınıfı geçti. Herkes bu darbenin karşısında yer aldılar. Eski dönemlere baktığın zaman 'yar bana bir darbe' diye dua edenleri, köşe yazısı yazanları hepimiz biliyoruz."

"YASALAR NEYİ EMREDİYORSA O CEZALAR VERİLECEK"

Darbe girişiminde bulunanlara verilecek cezalarla ilgili ise Burhan Kuzu, "Ceza kanunlarında mevcut yasalar neyi emrediyorsa bu gibi durumlarda o cezalar verilecek. Ebetteki hepsi aynı cezayı alacak diye bir şey yok, katkı oranına göre, bu işi planlayan vardır, vatandaşa bomba atan vardır, tankı süren vardır, erler vardır, tatbikata geldiğini zanneden vardır. Yasanın suç saydığı bir hareketi ast er yapamaz. 'Yazılı bir emir ver' demesi lazım. O zaman kurtarır kendisini. Kaldı ki yazılı emir verse bile suç ise yine yapamaz. Şüphe varsa yazılı emir alır. Emre rağmen öldüremez. Askerler içerisinde de vatandaşa tank falan sürenler onun hesabını verecek. Üst kesim zaten neyse verecek. Şuan bizim yasamızda ağırlaştırılmış müebbet en ağır ceza, onun üzerinden gidiliyor" açıklamasında bulundu.

"BU İŞE KARIŞAN HERKES YARGILANIR"

Darbe girişiminde yer alan er ve erbaşların nasıl yargılanacağıyla ilgili ise Kuzu, "Bu işe karışan herkes yargılanır. O tankı süren de, tankın içinde ateş atan da. Suçun içinde bulunuş derecesine göre cezasını alacak. Belki ere tatbikat diye götürmüş, onun cezası o çerçevede olacak. Bir taraftan da o er tankı vatandaşın üzerine sürüyor. Böyle bir yetkin yok. Tatbikata gelmiş bir asker savaş dönemi değil ki kendi vatandaşına silah doğrultuyorsun. Yasanın suç saydığı bir işlemi işliyorsun. O da elbette ki o subay gibi cezasını alacaktır. Dolayısıyla şahıs bazında bunlara bakmak gerekir. Dosyayı görmek gerekir. Bu tarihi fırsattır bu temizliği, bu süpürmeyi bu millet mutlaka yapması lazım.

"AKLIN DURDUĞU, TUZUN KOKTUĞU NOKTA"

Bugünkü yetkililer bütün kademedeki herkes iktidar, muhalefet, basın herkes bu işin yanında yer almalı. Hükümetin mutlak olarak yanında yer almalı. Hükümete destek vermeli. Aksi halde bu ot ileride tekrar yeşerir büyürse bugün olmaz 20 sene sonra başka bir pislik yaparlar. Bunların niyeti devleti ele geçirmek. Konuya bakışı çok iyi irdelemek lazım. Yoksa aklı başında bir adam Hava Kuvveti Komutanlığı yapmış bir adam bu işe girer mi? Bu millet seni oraya kadar getirmiş. Damadın gelmiş bir şeyin başına geçmiş ne istiyorsunuz? İnsanın hafızası duruyor. Aklın durduğu, tuzun koktuğu bir nokta. Aklı olan bir adam bunu yapmaz ki hocada dese hacı da dese kim derse desin bir düşünür. Git onu ikna et. Böyle bir şey olabilir mi? Aklın kiralandığı bir yerde artık zaten her şey bitmiştir" şeklinde konuştu.

AK Partili Kuzu: Darbeye Karışan Herkes Yargılanır
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Partili Kuzu: Darbeye Karışan Herkes Yargılanır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Ahmet: Ne cok hain vrmis be icimizde Vatanima devletime milletime ihanet yapanin allah belasini versin Her zaman yanindayiz baskomutan Recep tayyip erdogan 2 25 Yanıtla
  • dürüst olalım: Askerlerin tek suçu paraları olmadığı için bedelli yapamamış fakir aile cocukları 20 0 Yanıtla
  • leylim: zamanında darbecileri yani kenan evrenin avukatlığını yapmış burhan kuzu ya bak heleeee 18 2 Yanıtla
  • çoban sülü: kuzum git bir meraya otla 16 2 Yanıtla
  • AHMET: ASKERİN NE SUCU VAR ERLERİN HEPSİ EMİR KULU 13 5 Yanıtla
  • fillerin kavgasında çimler zarar görür: senelerce sizi kandırdılar biz inandık ulan gariban akplisi chplisi mhplisi hdplisi selametçisi kim varsa er ve erbaşları 2 saat kandırılmış niye inanmıyorsunuz gidin tepedekilerle depişin ama alttakileri ezmeyin 15 2 Yanıtla
  • XRAYN: önce sizin yargılanmanız lazım bu ülkeye en büyük felaketi siz getirdiniz 15 1 Yanıtla
  • kotik: Askerliğini bedelli yapmış herhalde burhan kuzu emir altına girmemiş 15 0 Yanıtla
  • Kadir: Askerin kafasini kesen isitlidemi yargilanacak 11 2 Yanıtla
  • CUMHURİYET: SİZİ İYİ BİLİRSİNİZ ASMAYI KESMEYİ BURHAN KUZU. 10 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement