Ak Partili Metiner: Bu Patlatılan Bombalarla İç Savaş Çıkartmaya Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Metiner: Bu Patlatılan Bombalarla İç Savaş Çıkartmaya Çalışıyorlar

Ak Partili Metiner: Bu Patlatılan Bombalarla İç Savaş Çıkartmaya Çalışıyorlar

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Vali Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in de katılımıyla teröre tepki yürüyüşü düzenlendi.

18.12.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde Vali Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner'in de katılımıyla teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş öncesi konuşan AK Partili Metiner, saldırılarla Türkiye'de  iç savaş çıkarılmasının hedeflendiğini öne sürerek, "Etnisite ve mezhep üzerinden aramıza fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Onların yeşermesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye'de son dönemlere yaşanan terör olaylarına tepki göstermek amacıyla Midyat'ta  protesto yürüyüşü düzenlendi. İlçedeki Atatürk Parkı'nde bir araya gelen aralarında Vali Mustafa Yaman, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ellerinde Türk Bayraklarıyla Estel Köşk Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş öncesi kalabalığa seslenen Mardin Valisi Mustafa Yaman, güçlü bir Türkiye ile terörü ülkeye gündeminden çıkacağını söyledi.

'OYUNLARINA GELMEYECEĞİZ'

Vali Yaman'ın ardından söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, provokasyonlara gelinmemesi konusunda çağrıda bulunarak, Türkiye'nin Suriye'ye dönüşmesine izin vermeyeceklerini vurguladı Metiner, şöyle konuştu:

"Biz Kayseriyiz, biz Mardiniz, biz Midyatız, biz birlikte Türkiyeyiz. Biz Türküz, biz Kürdüz, biz Arabız, biz Lazız, Çerkeziz, ama birlikte Türkiye'yiz. Tek milletiz. Hiç kimsenin bizi bölüp parçalamasına izin vermeyeceğiz. Bu patlatılan bombalarla iç savaş çıkartmaya çalışıyorlar. Etnisite ve mezhep üzerinden aramıza fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Onların yeşermesine asla izin vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürmelerine asla izin vermeyeceğiz. O teröristlere hak ettikleri dersi en ağır bir biçimde vereceğiz. Ama onların provokasyonuna, oyunlarına gelmeyeceğiz."

Konuşmaların ardından yaklaşık bir kilometre yürüyen kalabalık Estel Köşk meydanında protesto eylemini sonlandırdı.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Metiner: Bu Patlatılan Bombalarla İç Savaş Çıkartmaya Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement