AK Partili Metiner: Haşim Kılıç Aym'yi Yerle Bir Etmiştir - Son Dakika
Güncel

AK Partili Metiner: Haşim Kılıç Aym'yi Yerle Bir Etmiştir

AK Partili Metiner: Haşim Kılıç Aym\'yi Yerle Bir Etmiştir

Seçim bölgesi Adıyaman'da temaslarda bulunan Mehmet Metiner, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

27.04.2014 13:43  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim bölgesi Adıyaman'da temaslarda bulunan Mehmet Metiner, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Metiner, Anayasa Mahkemesi'nin 52'nci kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmayı ile Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin itibarını tartışma konusu yaptığını söyledi. Kılıç'ın itibar kat sayısı düşük olan bir kurumu son çıkışıyla yerle bir ettiğini ifade eden Metiner, "Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, açıklamalarıyla Anayasa Mahkemesinin itibarını tartışma konusu yapmıştır. Zaten itibar kat sayısı düşük olan bir kurumu bence son çıkışıyla birlikte yerle bir etmiştir. Anayasa Mahkemesi'ne, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına Türkiye toplumun gayri ekseriyetinin kuşkuya yaklaşacağı kanaatindeyim. Siyaset yapmıştır, çok kötü ev sahipliği yapmıştır. Misafir olarak çağırdığı Başbakanımıza çok sert, saygısız, nobran, çok kaba bir dil kullanmıştır. Dolayısıyla dibine kadar politika yapmıştır. Taraf tutuğunu belirtmiştir. Paralel yargı içerisinde paralel bir vesayet odağının varlığına inanmadığını ortaya koymuştur. Dolayısıyla paralel yapıya bir biçimde arka çıkan bir söylem içinde bulunmuştur. Ben bu saatten sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı koltuğunda oturmasını her bakımdan sorunlu görüyorum. İstifa etmesi gerektiğine inanıyorum. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Yargı cübbesini çıkartsın ve siyasete soyunsun bugün kendisine arka çıkan partilerin ortak adayı olarak er meydanı siyaset meydanına çıksın derim. Kendisine çağrım budur" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın paralel yapıya arka çıktığını ve bunda amacın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına giden yolun önünü tıkamaya yönelik olduğunu ileri süren Metiner şöyle devam etti:

"Yani 'sen aday olursan biz sana gösteririz' yollu bir tehdidin ifadesidir. Pensilvanya bu süreçte çok daha faal olarak hareket edecektir. Pensilvanya'nın harekete geçirebileceği başkaca unsurlarda harekete geçirilecektir. Yerel seçimlerde hangi kirli kumpaslarla karşı karşıya kaldıysak, özellikle Başbakanımızın aday olacağını Cumhurbaşkanlığı sürecinde de çok daha benzer ve farklı kirli kumpaslarla karşı karşıya kalacağız. Görünen o ki; paralel yapı bunu kendisin hayat memat meselesi olarak görüyor. Varlık yokluk nedeni olarak görüyor. Çünkü Çankaya'ya ilk turda güçlü bir şekilde çıkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ne yöne doğru eğileceğini herkes görüyor. Paralel yapının sonunu getireceğini Pensilvanya görüyor. Dolayısıyla var gücüyle tekrar o kirli siyasetlerini yürüteceklerdir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Metiner: Haşim Kılıç Aym'yi Yerle Bir Etmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mete: Neden, herkes sizin uşağınız olmak zorunda mı ? 0 0 Yanıtla

Advertisement