Ak Partili Metiner: "Hdp Eski Türkiye'nin CHP'si Yolunda Gidiyor" - Son Dakika
Politika

Ak Partili Metiner: "Hdp Eski Türkiye'nin CHP'si Yolunda Gidiyor"

Ak Partili Metiner: "Hdp Eski Türkiye\'nin CHP\'si Yolunda Gidiyor"

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Metiner, “HDP, Türkiye’lileşmeyi CHP’lileşmek gibi anlıyor.

15.05.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Metiner, "HDP, Türkiye'lileşmeyi CHP'lileşmek gibi anlıyor. Ayrıca Kürt partisi değildir. Çünkü Kürtleri tıpkı CHP gibi tek parti zihniyeti ile vesayet altına almaya çalışıyor" dedi.

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Mehmet Metiner, seçim çalışmaları kapsamında Altınşehir'de ziyaretlerde bulundu. Burada gündeme ve seçimlere yönelik açıklamalarda bulunan Metiner, özellikle HDP'ye sert sözlerle yüklendi. Eski Türkiye'de hem dini, hem de milli aidiyetleri nedeniyle en fazla mağdur edilen kesimin Kürtler olduğunu belirten Metiner, "Eski Türkiye'de CHP devleti kendi makbul Türk'ünü yaratmak istediği gibi kendine ait Kürt de yaratmak istiyordu. Şimdi eski Türkiye'nin en fazla mağdur edilen kesiminin yeni Türkiye'nin mimarı olması gerekirken bir bakıyorsunuz Kürtler HDP üzerinden eski Türkiye koalisyonunun yanına itilmek isteniyor ve AK Partiye düşmanlık besleniyor. Kürtler buna itiraz etmelidir. Ötekileştirilen Kürtler adına hareket ettiğini söyleyen kendi içinde kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri ötekileştiriyor. Eski Türkiye'de Kürtler üzerinde uygulanan acımasız politikaları şimdi HDP, PKK'nın silahları üzerinden hem kendinden farklı olan kürdü ötekileştiriyor hem de üzerinde baskı kuruyor" diye konuştu.

"Geçmişte CHP devletinin makbul Türk yaramak üzerinden yaptığının aynısını bugün HDP Kürtler üzerinde yapmaya çalışıyor" diyen Metiner, "Özellikle AK Partiye oy veren dindar Kürtleri imha edilmesi gereken düşman gibi görüyor. ve Kürtler üzerinde bir dikta ve tek parti rejimi kurmay çalışıyor. 7 Haziran seçimlerinde Kürtler kendi onurlarına sahip çıkarak HDP ve PKK'ya karşı özgürleşme taleplerini dile getirmeliler. HDP ne Kürt partisidir, ne Kürtlerin özgürlüğünü savunan bir parti nede bir Türkiye partisidir. HDP, Türkiyelileşmeyi CHP'lileşmek gibi anlıyor. Ayrıca Kürt partisi değildir. Çünkü Kürtleri tıpkı CHP gibi tek parti zihniyeti ile vesayet altına almaya çalışıyor" dedi.

"BİZ KANDIRMA SİYASETİ YAPMIYORUZ"

Vaatlerle ve kandırmalarla siyaset yapan bir parti olmadıklarını da ifade eden Metiner, "Milletin emanet ettiği paraları ülke ve insan yararına kullanıyoruz. Bekara kadın boşamak kolay olan siyasilerin cinsinden değiliz. Vatandaşlarımıza da anlatıyoruz. Haklı olarak emeklilerimizin bir takım problemleri var. Ekonomik güçlükleri var. bunun farkındayız düzeltmek için de çalışacağız. Vatandaşlarımızın makul çoğunluğu siyasal istikrarın devam etmesini istiyor. Büyüme adına, yeni Türkiye'nin kalkınması adına AK Partiyi gerekli gördüklerini söylüyorlar. Ben 7 Haziranda sandıktan çıkan neticenin olumlu olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Metiner: 'Hdp Eski Türkiye'nin CHP'si Yolunda Gidiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement