Ak Partili Özdağ Dağdakilerin Ailelerine Seslendi - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Özdağ Dağdakilerin Ailelerine Seslendi

Ak Partili Özdağ Dağdakilerin Ailelerine Seslendi

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki ailesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Dağdakilerin annelerine babalarına sesleniyorum.

26.09.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki ailesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Dağdakilerin annelerine babalarına sesleniyorum. Çocuklarınızı indirin o dağlardan. Bunun sonu yok" dedi.

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ne gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisinin ilçe teşkilatında düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından Hakkari Dağlıca'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un ailesi, 1995 yılında Ardahan'ın Göle İlçesi'nde şehit olan Mustafa İlter'in ailesi, 12 Eylül 1980 yılında beraber Buca Cezaevi'nde yattığı ve idam edilen Ülkücü Selçuk Duracık'ın kız kardeşi ve Turgutlu Belediye Mezarlığı'ndaki Şehitliği ziyaret etti. Turgutlu Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Gazi Üsteğmen Turgut Gürkaş da Özdağ'a eşlik etti.

AK Parti Turgutlu İlçe Lokali'nde İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, eski Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Güzide İçen Kasap, Kadın Kolları Başkanı Nevin Baş ve partililer tarafından karşılanan Özdağ, kısa süre önce Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un ailesini ziyaret etti. Hem bayramlarını kutlamak hem de acıları paylaşmak için birarada olduklarını kaydeden Özdağ, "Bu topraklarda biz büyüdükçe birileri bazı oyunlar oynuyor. PKK terörünü başımıza bela ettiler. 30 senedir malesef egemen güçler bunları kullanıyor. PKK zaten ne Kürtlerin ne de Müslümanların bir sözcüsü olamaz. Onun içinde 10-15 tane emperyalist devletin eli var. Onlar istiyorlar ki Türkiye'yi özerklik ve Kürdistan teraneleriyle meşgul edelim. İnşallah bu terör örgütünün üstesinden gelecek Türkiye. Türkiye büyük bir devlet, güçlü bir devlet. Zaten Kürt kardeşlerimiz, Türkmen, Arap, Azeri kardeşlerimiz rahatsız bu işlerden. O bölgede ayrı bir özerklik kurmaları mümkün değil. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olarak Türkiye bir bütün. Ezanımız susmayacak, bayrağımız da inmeyecek. Dağdakilerin annelerine babalarına sesleniyorum. Çocuklarınızı indirin o dağlardan. Bunun sonu yok. Çok güçlü bir devletiz. Artık kendi uçağımızı yapıyoruz. İnin, artık askerimizi, polisimizi öldürmeyin. Çıkmayın bu dağlara, oturun bu memlekette, özgür ve hür bir şekilde yaşayalım. AK Parti'de şu an 8 Bakan Kürt kökenli. CHP'de, MHP'de, HDP'de var. Bu milletin Türk - Kürt diye problemi yok. Bu memlekette hepimize yetecek gökyüzü var. Hepimize yetecek kadar toprak var. Beraber yaşayacağız ve PKK ile mücadelemiz devam edecek inşallah" diye konuştu.

"BİR TOLGA DEĞİL, BİN TOLGA'MI DA FEDA EDERİM"

Ziyareti nedeniyle Selçuk Özdağ'a teşekkür eden şehit Tolga Artuğ'un babası Ercan Artuğ ise, "Benim cenaze evime Kürt kardeşlerim de geldi. Bu Türk-Kürt sorunu değil. Bu resmen terördür. Bu 3-5 tane insanın oyunudur. O insanlar da asla bu bayrağı indiremez. Bir Tolga değil, bin Tolga'mı da feda ederim. Bir kahramanım var, bir torunum var. Bunların hepsini feda ederim. Kendim de giderim. Orada olan Türk askerlerine, evlatlarıma sesleniyorum; hiçbir zaman korkmasınlar. Bütün Türkiye'nin neresinde vatan görevini yapan askerlerimiz varsa hepsiyle gurur duyuyorum. Ben bir Tolgamı kaybettim. Bir milyon Tolga kazandım" dedi.

Şehidin annesi Sevcan Artuğ ise, "Biz Suriyeliler değiliz ki, ülke ülke gezelim, göçebe yaşayalım. Cesetlerimiz kıyıya vursun. 3-5 bilmem kaç tane şehidimiz varsa korkup saklanacak mıyız? Aslan gibi askerlerimiz var. Bir tane askerimiz, bin tane teröriste değer. Arkadan vurmasınlar, tuzak kurmasınlar, kaçıp saklanmasınlar. Benim oğlum var, Kahraman 17 yaşında. Okuyacak, astsubay olacak. Damadım da var, çok şükür oğlan torunum da var. Var da var, bu bayrak inmez mümkün değil" diye konuştu.

Özdağ ve beraberindeki heyet daha sonra 1995 yılında Ardahan'ın Göle İlçesi'nde şehit olan Mustafa İlter'in ailesi ile 12 Eylül 1980 yılında beraber Buca Cezaevi'nde yattığı ve idam edilen ülkücü Selçuk Duracık'ın kız kardeşi Gülşen Duracık Aydınlı'yı Acarlar Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Ardından Turgutlu Belediye Mezarlığı'ndaki Şehitliğe de gitti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Özdağ Dağdakilerin Ailelerine Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement