Ak Partili Öztürk: "Başörtülü Kadınlar İçin İlk Defa Yasaksız Seçim Olacak" - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Öztürk: "Başörtülü Kadınlar İçin İlk Defa Yasaksız Seçim Olacak"

Ak Partili Öztürk: "Başörtülü Kadınlar İçin İlk Defa Yasaksız Seçim Olacak"

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Hatice Kübra Öztürk, kadına 80 yıl önce seçme seçilme hakkı tanınmasına rağmen, başörtülü kadınlar ilk defa 7 Haziran’da seçilme hakkını kullanabileceğini söyledi.

23.05.2015 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Hatice Kübra Öztürk, kadına 80 yıl önce seçme seçilme hakkı tanınmasına rağmen, başörtülü kadınlar ilk defa 7 Haziran'da seçilme hakkını kullanabileceğini söyledi.

AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Hatice Kübra Öztürk seçim çalışmaları kapsamında Halkalı Meydanında partililerle bir araya geldi. Burada eski Türkiye'ye atıfta bulunmak amacıyla açılan sergiyi gezen Öztürk, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadına 80 yıl önce seçme seçilme hakkı tanınmasına rağmen, ilk defa 7 Haziran seçimlerinde başörtülü kadınların yasaksız bir seçime gireceğini belirten Öztürk, "Başörtülü milletvekili adaylarına karşı toplumda zaten olumsuz bir tepki yoktu. Ben uzun yıllardır siyasetle uğraştığım için vatandaş bana hep neden milletvekili olmadığımı soruyordu. Bende başörtümden dolayı demek zorunda kalıyordum. Biz, meclise başörtülü milletvekili olarak gidemediğimizi söylediğimizde vatandaşımız şaşırıyordu. Vatandaşlarımız, "toplum içinde beraber yaşayabiliyorsak, milletin temsil edildiği mecliste neden yoksunuz" diye şaşırıyordu. Devlet kadınlara 80 yıl önce seçme ve seçilme hakkı verdi ama ne yazık ki biz başörtülü kadınlar yalnızca bu hakkın sadece seçme kısmını kullanabiliyorduk. Şimdi ilk defa seçilebilme hakkını da kullanacağız. 7 Haziranda ilk defa ülkemizde yasaksız bir seçim olacak. Yasaksız bir meclis olacak. Başörtülü kardeşlerimizde milletimizi temsil etmek için mecliste yemin edecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun projesine de gönderme yapan Öztürk, "Başbakanımızın yazdığı kitaptan alıntı yapmışlar. Zaten bunlar oradan buradan araklamaya alışıklar. Biz bu ülkeyi zaten merkez ülke yapmıştık. AK Parti iktidarı olarak Türkiye'yi merkez ülke haline getirdik. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi merkez ülke yapacağına inanmıyorum. Vatandaşlarımız da inanmıyor, inanmayacak. CHP, sadece tek parti döneminde iktidar olabilmişti. Bir daha bu millet onları iktidara taşımayacak. Zaten Kılıçdaroğlu da 4 yıl istiyor. Daha fazlasını istemiyor. Millet o 4 yılı da vermeyecektir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Öztürk: 'Başörtülü Kadınlar İçin İlk Defa Yasaksız Seçim Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement