"10 Ağustos Milletin Adamını, Milletin Başına Getirme Seçimidir" - Son Dakika
Güncel

"10 Ağustos Milletin Adamını, Milletin Başına Getirme Seçimidir"

"10 Ağustos Milletin Adamını, Milletin Başına Getirme Seçimidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Ovacık ve Eskipazar ilçesinde partisinin düzenlediği bayramlaşma programlarına katıldı.

29.07.2014 19:42  Güncelleme: 21:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahin, Karabük'ün Ovacık ve Eskipazar İlçesi'nde partisinin düzenlediği bayramlaşma programlarına katıldı. Eskipazar Belediye Başkanı AK Partili Dursun Baş'ın makamında konuşan Şahin, bugün yaşadıkları bayramdan 10 gün sonra başka bir bayramı, 'Cumhur Bayramı'nı yaşayacaklarını söyledi. '10 Ağustos bana göre halkın, yani cumhurun bayramıdır' diyen Şahin,"Cumhurbaşkanını seçmek üzere ilk defa Türk milleti sandığa gidecek. Bu ülkede demokrasi 10 Ağustos'tan itibaren bir adım daha ileriye doğru atmış oluyor?? dedi.

Şahin, kimin cumhurbaşkanı olacağına 77 milyon halkın, 52 milyon seçmenin karar vereceğini belirterek, "1982 Anayasasının 104'üncü maddesi 'cumhurbaşkanı devletin başıdır' diyor. Biz milletin başını seçeceğiz. Milletin adamını, milletin başına getirme seçimidir 10 Ağustos. Bana 'Sen hukukçusun, üstelik Anayasa uzlaşma komisyonunda partiyi temsil ettin. Anayasa'nın 104. Maddesi'ne mugayir laf etmiyor musun" diyebilirsiniz. Biz bu Anayasanın değiştirilmesini şiddetle savunan yeni bir Anayasanın yapılmasını isteyen bir partiyiz. Anayasa'nın 2 maddesi, yani bizim dışımızda CHP ve MHP'nin değiştirilmesine şiddetle karşı çıktığı madde de, 'Türkiye devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür" der. Bu şu demektir; bu millet bu devletin milletidir, bu ülke bu devletin ülkesidir. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu devlet bu milletin devleti, bu ülkede de bu milletin ülkesidir. Dolayısıyla biz Anayasa'nın bu maddesinin değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Bu maddenin 12 Eylül 1980 darbesi ile Anayasa'ya konulduğundan bahseden Şahin, şöyle dedi: "Yani bir devlet var, en büyük devlettir, başka büyük yok. Bu millet o devletin milletidir. Bu devlete hizmet etmekle sorumludur. Bu ülkede bu devletin ülkesidir. Hayır, bu ülkede ne varsa millete aittir. Bu devlette milletindir, ülkede milletindir."

TÜRKİYE DEVLETİ ÜLKE VE MİLLET OLARAK BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜN

"Türkiye devleti, ülkesi ile milleti ile bölünmez bir bütündür?? yerine "ülke ve millet olarak bölünmez bir bütündür" olsun diye bir öneride bulunduklarını hatırlatan Şahin, "Türkiye devleti ülke ve millet olarak bölünmez bir bütün' dediğinizde bu devlette bu ülkede milletin ülkesi ve devleti anlamındadır. Ama karşı çıktılar ve 'bir tek harfini bile değiştirmeyiz' dedi CHP ve MHP. 'İlk 3 maddeye dokundurtmayız' dediler. Bu millet devletin milleti olmaya devam mı edecek' bu ülke devletin ülkesi olmaya devam mı edecek? Hayır" şeklinde konuştu.

10 AĞUSTOS CUMHUR, 29 EKİM DE CUMHURİYET BAYRAMI

10 Ağustos'da milletin başına bir reis seçeceklerini ifade eden Şahin, ??Bu devleti milletin devleti yaptıktan sonra ayrıca 'devletin' demeye gerek yok. Bunun için biz devletin başına reis seçeceğiz. Bu da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan olsun istiyoruz. 10 Ağustos'da sandık başına gideceğiz ve inşallah Türkiye'de devrim niteliğinde bu dönüşümü hep birlikte gerçekleştireceğiz. Cumhur bayramınız mübarek olsun. 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. '29 Ekim'i ortadan mı kaldırıyor' diye düşüneneler olabilir, 10 Ağustos'ta Cumhur bayramı, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı" dedi.

MAZLUMLARIN AHI BİR GÜN ONLARI TUTAR

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun " Filistin'e saldırıların artacağı" yönünde söylemde bulunduğun hatırlatılması üzerine, "Zalimlerin gözü karadır. Zalim düşünmeden içindeki düşmanlıkla hareket ettiği için bir gün bir yere toslar. Mazlumların ahı bir gün onları tutar. Sürekli 'büyük bir savaş başlatıyoruz' falan diyenler geçmişte hep görülmüştür ama sonları hep felaket olmuştur" şeklinde yanıt verdi.

Şahin, İslam dünyasının silkinip kendine gelmeye ihtiyacı olduğunun altını çizerek "Kul sıkışmayınca hızır yetişmez" atasözünü hatırlattı.

Şu anda İslam dünyasında Müslümanların sıkıştığını belirten Şahin, "İnşallah bu sıkıntılardan kurtulmanın vakti yakındır diye değerlendiriyorum" dedi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AKAN KANI SEYREDİYOR

İsrail ile Filistin arasındaki ateşkeste Türkiye'nin rolünün sorulması üzerine Şahin, "Birleşmiş Milletler ve batı dünyası son derece sorumsuzca akan kanı seyrediyor. Amerika'lı düşünür olan Noam Chomsky diyor ki, 'bugün dünya devletleri her şeyi sadece kendi çıkarları için yapıyorlar. ABD'de kendi stratejik çıkarlarından dolayı İsrail'i destekliyor. Avrupa Birliği'de bugün Gazze'de olup bitenleri umursamıyor. Arap dünyası ise derin bir şekilde bölünmüş ve birşey yapmak için güçsüzdür. İsrail'e karşı güçlü tavır alan ve Filistinliler'e yapılan haksızlığı kabul etmek istemediğini açıkça söyleyen tek ülke Türkiye'dir' Bunu söyleyen günümüzün en önemli bilim adamlarından. Evet gerçek budur. Bunu biz söylediğimizde inandırıcı olmayabilir. Ama ABD'li bir düşünürün bunu söylemesi anlamlı diye düşünüyorum" dedi.

SAĞ SALİM ÜLKELERİNE KAVUŞURLAR

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak'ta rehin aldığı diplomatik personellerin sorulması üzerine Şahin, şöyle cevap verdi: "Bu konu bağırarak, çağırarak, tehdit ederek hallolacak bir mesele değildir. Sükunetle çözülecek bir konudur. Daha önce pilotlarımız da kaçırılmıştı. Onlarda bir kaç ay rehin kalmıştı. Biz onları derin bir diplomasi yürüterek kurtarmıştık. Burda da devletimiz, hükümetimiz ve dışişlerimiz aynı politikayı takip ediyor. Biraz bekleyeceğiz. İnşallah onlarda sağ salim ülkelerine kavuşurlar."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '10 Ağustos Milletin Adamını, Milletin Başına Getirme Seçimidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement