Ak Partili Şentop: Cumhurbaşkanının Sözlerine Bazıları İkna Oldu, Bazıları Olmadı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Şentop: Cumhurbaşkanının Sözlerine Bazıları İkna Oldu, Bazıları Olmadı

Ak Partili Şentop: Cumhurbaşkanının Sözlerine Bazıları İkna Oldu, Bazıları Olmadı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17-25 Aralıktan sonra yüksek sesle darbeci örgütü anlattığını, ancak bazılarının ikna olduğunu, bazıların ise ikna olmadığını söyledi.

06.08.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 17-25 Aralıktan sonra yüksek sesle darbeci örgütü anlattığını, ancak bazılarının ikna olduğunu, bazıların ise ikna olmadığını söyledi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop Trakya Üniversitesi Rektörlük devir teslim törenine katılmak üzere Edirne'ye geldi. Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mustafa Şentop, 15 Temmuz'un darbe değil bir işgal teşebbüsü olduğunu belirterek, "İşgal kuvvetlerinin öncü güçleriyle gerçekleştirilmeye çalışılan işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Bu Türkiye adına kendi iç dinamikleriyle gerçekleşen bir darbe değil zaten. Darbelerin hepsi dış irtibatlarla gerçekleşir. Dünyanın her yerinde öyledir. Teşebbüs doğrudan vatandaşı hedef alan ve Türkiye'nin sembolik kurumlarına, Cumhurbaşkanı'nın makamı külliyeye, Türkiye Büyük Millet Meclisine doğrudan uçakla bombalamalar. Dünya tarihinde de karşılaşılmamış benzeri olmayan bir hadise. O bakımdan buna bir işgal teşebbüsü demek doğru olur" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, parti içinde de darbecilerle ilişki kuranlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını ifade ederek, "FETÖ dediğimiz Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasının çeşitli ayakları unsurları var. Sadece Ak Partide değil diğer partilerde de bunlar var. Partilerin en alt ilçe teşkilatlarından genel merkezlerine kadar var. Bununla ilgili diğer partilerin bir çalışma yürüttüklerini yürüteceklerini biliyorum. Artık bundan sonra hiç kimsenin, 17-25 Aralık'tan sonra olduğu gibi, Cumhurbaşkanımız feveran ediyor, yüksek sesle dile getiriyor, yapılması gerekenleri söylüyor ama bazıları hala ikna olmamış, bazıları ikna olmuş. İş yapmakta yavaştan alıyor, ama artık öyle bir durum yok. Kimin bu konuda ilişkisi tespit edilirse siyasetçi, iş dünyası ne olursa olsun, hukukun gerektirdiği işlem yapılacak mutlaka" diye konuştu.

Sosyal medya hesapları üzerinden 14 Ağustos'a yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili olarak ise Şentop şunları söyledi:

"Onlar örgütün geride kalan unsurlarını ayakta tutmak için yapılmış olan psikolojik çağrıdır. Artık milletimiz böyle şeylere asla müsaade etmeyeceğini gösterdi. Devlette buna teşebbüs edenlere en ağır cezayı vereceğini gösterip uygulamayla da ortaya koydu. Bir daha böyle bir tehlikenin olmayacağını söyleyebilirim. Tabi bu milletimizin sadece nöbetlerde değil uyanıklığı teyakkuz halinde olmaları yarın yapılacak son nöbet gününden sonra devam edecek kimsenin şüphesi olmasın. Böyle bir niyeti olanlarda bunun karşılığını en ağır şekilde görecekler."

DEVİR TESLİM YAPILDI

Trakya Üniversitesi 9'ncu dönem Rektörlük devir teslim töreninde eski Rektör Prof. Dr. Yener Yörük yeni Rektör Prof. Dr Erhan Tabakoğlu'na üniversitenin mührünü verip cübbe giymesiyle tören son buldu.

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Şentop: Cumhurbaşkanının Sözlerine Bazıları İkna Oldu, Bazıları Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement