Ak Partili Tayyar'dan 1 Kasım Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ak Partili Tayyar'dan 1 Kasım Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 7 Haziran seçimleri sonrasında ampulü söndürüp kandil ışığında Türkiye’yi yöneteceğini düşünenlerin mahkum olduğunu söyledi.

09.11.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 7 Haziran seçimleri sonrasında ampulü söndürüp kandil ışığında Türkiye'yi yöneteceğini düşünenlerin mahkum olduğunu söyledi.

1 Kasım seçimlerinin ardından il seçim kurulundan mazbatasını aldıktan sonra kaydını yaptırmak üzere Meclise gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bu saatten sonra PKK ve HDP'nin çözüm sürecinde muhatap alınmasını doğru bulmadığını belirtti.

Bu zamana kadar milletvekili rozeti almadığını belirten ve "Almak için para biriktiriyorum" diyerek espri yapan Şamil Tayyar, "Rozet ceketin üst kısmına sanki ismini milletvekili olarak yazmak gibi bir şey, o yüzden ben taşımıyorum, geldiğimden beri hiç rozet almadım" dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin sorulara cevap veren Tayyar, "Ne buçuk, ne yarım olacaksa tam olsun. Amerika'daki gibi tam bir başkanlık modelinin Türkiye için kurtuluş reçetesi olduğunu düşünüyorum. Bunu gerçekleştirecek sayısal çoğunluğumuz yok, buna herhangi bir siyasi parti destek verirse en azından referanduma gitme koşulu ile böyle bir düzenleme yapılabilir. Şuanda Mecliste bu tarz bir yönetim modeline destek verecek bir parti görünmüyor. Zaman içinde eğer bir destek sağlanabilirse Türkiye'de yeni bir anayasa değişikliği ile başkanlık modeline geçer, ama bu çok da kolay görünmüyor" diye konuştu.

Çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan ve süreçte bölge insanının muhatap alınması gerektiğini belirten Tayyar, "Ben bu saatten sonra PKK'nın ve HDP'nin çözüm sürecinde muhatap alınmasını doğru bulmuyorum. Kürt meselesinin çözümüne ilişkin yapılan reformların devam etmesini ve tek muhatabın bölgede yaşayan kardeşlerimiz olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer PKK'da silahları bırakırsa o da sürece bir katkıda bulunur. Ama silahları bırakmadıkları sürece ne PKK'nın ne de HDP'nin bu süreçte aktif bir rolü olacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Tayar; 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin, "7 Haziran ve sonrasında ampulü söndürüp kandil ışığında Türkiye'yi yöneteceklerini düşünenler 1 Kasım'da mahkum oldular. CHP yönetimi kaybetti, MHP yönetimi kaybetti, HDP yönetimi kaybetti, PKK kaybetti, paralel yapı kaybetti ve ilave olarak beşinci particiler kaybetti, Türkiye kazandı" açıklamasında bulundu.

"Başarı Erdoğan'ın başarısı mı, Davutoğlu'nun başarısı mı?" şeklinde bir soruya cevap veren Tayyar, "Siyaset bir takımı oyunu herkesin bir katkısı var. Bir sıralama yapmak gerekirse bir numaraya Recep Tayyip Erdoğan'ı yazmak gerekir" ifadelerini kullandı.

1 Kasım sonrasında Gaziantep'te halay çekip çekmediği yönündeki soruya cevap veren Tayyar, "Antep'te halay çekmedim, Antep'in hamamları diye güzel bir türkü var ona eşlik ettim" diye konuşurken, gazetecilerle uzun süre esprili sohbet etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Tayyar'dan 1 Kasım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement