Ak Partili Tin: Demokrasi Sınavını Halk Kazandı - Son Dakika
Güncel

Ak Partili Tin: Demokrasi Sınavını Halk Kazandı

Ak Partili Tin: Demokrasi Sınavını Halk Kazandı

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbe girişimiyle ülkenin demokrasi sınavı verdiğini, bu ağır mücadeleyi silah ve şiddet zoruna rağmen halkın kazandığını söyledi.

18.07.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, darbe girişimiyle ülkenin demokrasi sınavı verdiğini, bu ağır mücadeleyi silah ve şiddet zoruna rağmen halkın kazandığını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimiyle ülkenin demokrasi sınavından geçtiğini ve halkın kazançlı çıktığını savundu. Şahin Tin, girişimi öğrendikten sonra İl Başkanlığı'na gittiklerini belirterek, "Partiye koşup gelen vatandaşlarımız, teşkilatımız ve belediye başkanlarımızla hızlıca organize olarak Çınar Meydanı'nda büyük bir kalabalık haline geldik. 'Darbeye hayır' sloganıyla şehir meydanına kadar yürüdük. Olayın seyri ile ilgili aldığımız bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımızı haberdar etmek için hemen partimizin mesaj sistemlerinden yaşananlarla ilgili üyelerimize bilgi verip demokrasiye çağrı davetinde bulunduk. Bu arada, il merkezindeki 11. Komando Tugayı'ndan Çardak Havaalanı'na yönelen çok sayıda askeri aracın olduğu ve içindeki askerlerin uçaklarla Ankara ve İstanbul'daki darbecilere desteğe gideceği bilgisine ulaştık" dedi.

Askeri araçların durdurulması için Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile görüştüklerini ifade eden Şahin Tin, "Valimiz bu konuda gereken adımları hızla atacağını belirtti. Biz de hızla Çardak, Honaz ve Bozkurt ilçelerimizdeki vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm demokrasi sevdalısı vatandaşlarımızı havaalanına yönlendirdik. Çardak Havaalanı'na yanaşan uçağın askeri almak için iniş yapan uçak olduğunu öğrenince, ilgililer havaalanının elektriğinin kesilmesini sağladı. Ardından havaalanı girişine dizilmiş bekleyen askeri araçların geçişini önlemek üzere vatandaşlarımızla yolu kapattık. Halk, yolda bedenleri ve araçlarıyla siper oldu. Yoksa gün ağardığında uçaklar inecek, havaalanında bekleyen yaklaşık 550 komando Ankara'ya darbeye destek vermek amacıyla götürülecekti" diye konuştu.

Askerlerin halkla birlikte kontrol altına alındığını da kaydeden Tin, "Jandarma komutanımız ve beraberindeki polis ekiplerine silahlarını teslim etmesiyle, darbeye destek verenlerin hepsi teslim alındı. Canını bizimle askeri araçların ve elleri silahlı askerlerin önünde siper eden kahraman milletimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu hainlik iktidarımıza değil milletimize yapılan bir harekettir. Demokrasiye kurşun sıkanlar, millet iradesine son vermek istediler; halk buna izin vermedi. Bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır" dedi.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Partili Tin: Demokrasi Sınavını Halk Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement