AK Partili Vekil 5 Yılda 78 Gençlik Merkezi, 11 Kentsel Dönüşüm Projesi Aldı - Son Dakika
Ekonomi

AK Partili Vekil 5 Yılda 78 Gençlik Merkezi, 11 Kentsel Dönüşüm Projesi Aldı

Yassıada projesinin mimarı AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'a 5 yılda 78 gençlik merkezi ve 11 kentsel dönüşüm projelendirme işi verilmiş.

30.07.2015 09:33  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yassıada ve Sivriada'nın Turizm-Kültürel Tesis Alanı olarak ilan edilmesinden sonra adaların yap-işlet-devret modeliyle TOBB'a tahsis edilmesi sonucu hazırlanan otel, kongre merkezi, liman ve diğer turistik tesislerin mimari çizimini AK Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaslan'ın eşiyle ortak olduğu Arme Concept şirketi gerçekleştirdi.

WEB SİTESİ KAPALI

Projenin çizimi için üç yıl çalıştığını gururla açıklayan Çiğdem Karaaslan, işi aldığında AK Parti MYK üyesiydi. 1979 doğumlu olan genç bir mimara Yassıada ve Sivriada'yı içine alan mega bir projenin emanet edilmesi dikkat çekici. Daha önce yaptığı projelere gözatmak istediğimizde Arme Concept'in web sitesinin kapalı olduğunu gördük. Meğer Çiğdem Karaaslan 7 Haziran seçimlerinde aday olunca site aniden bakıma alınmış. Samsun yerel gazetelerinde haber olması üzerine site bir daha açılmadı. Ancak yine de Arme Concept'in devletten büyük projeler aldığını öğrenmek güç olmadı. AK Parti'nin Gençlik örgütlenmesinden sorumlu MYK üyesi Çiğdem Karaaslan'ın şirketine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 78 Gençlik Merkezi'nin proje çizimleri verilmiş.

BAŞKA PROJELER DE VAR

Firma ayrıca İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa-Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirmiş. Çiğdem Karaaslan'ın AK Parti MYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011'de Diyarbakır'da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin TL+KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan'ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verilmiş.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

AK Parti Samsun Milletvekili Karaaslan, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj bölümünden mezun olmuş. Daha sonra Ankara Üniversitesi'nde "Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu" üzerine yüksek lisans tezini tamamlayan Karaaslan, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümü'nde doktorasına devam etmekte. Karaaslan'ı kamudan aldığı proje çizim işleri ile ilgili sorular yöneltmek için aradığımızda danışmanına iddialarımızı ilettik. Ancak Karaaslan yanıt vermek için dönüş yapmadı.

PROJEDE YANLIŞLIK

Karaaslan, AK Parti 2., 3. ve 4. olağan kongrelerinde Ana Kademe Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine de seçilmiş. Ayrıca Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevine devam etmekte. Arme Concept'in çizimlerine göre Yassıada'da 328 yataklı bir otel, buna karşılık 500 kişilik bir konferans salonu konumlandırılmış. Adanın tekne yanaşma limanının ise denizcilik kurallarına aykırı olarak kuzeyde yapılması öngörülmüş. Kuvvetli bir lodos halinde bu limana teknelerin yanaşması mendireğe rağmen hayli güç. Bu durumda konferans için adaya geleceklerin mahsur kalma ihtimali gözardı edilmiş.

YÜZLERCE PROJE

Firma İzmir, Mersin, Diyarbakır, Eskişehir, Adana, Trabzon, Ordu, Erciş, Edirne, Burdur, Bursa-Yıldırım kentsel dönüşüm alanlarının proje çizimlerini gerçekleştirmiş. Çiğdem Karaaslan'ın AKP MYK üyesi seçilmeden önce de kamudan proje çizim işleri aldığı belirlendi. 2011'de Diyarbakır'da Dicle Vadisi Kırklar Tepesi Rekreasyon Alanı İmar Planı Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi 1 milyon 695 bin TL+KDV bedelle Çiğdem Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan'ın sahibi olduğu Arme Grup Mimarlık firmasına verilmiş. (Kaynak:Cumhuriyet)

AK Partili Vekil 5 Yılda 78 Gençlik Merkezi, 11 Kentsel Dönüşüm Projesi Aldı

Son Dakika Ekonomi AK Partili Vekil 5 Yılda 78 Gençlik Merkezi, 11 Kentsel Dönüşüm Projesi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • fevzi cakmak: Bizim guccck eniste bilal oglanda turgev diye bi vakif kuruyor arsa beles belediyeden din adi altinda yahudi propagandasi yapip dinimizi yok edecekler 22 1 Yanıtla
  • Eeeee: Ya nediyorsunuz siz her gelen bişeyler götürmedi sanki işiniz gücünüz akp ye kumpas kurmak ne onursuzsunuz ya bukadar dış tepki iyi bir gidişatın göstergesiydi sizde yahudilerle aynı safta yer aldınız yazıklar olsun masonların ekmeğine yağ sürdünüz bir gün pişman olursunuz ama inşallah çok geç olmaz... 1 19 Yanıtla
  • suruçlu: DURMAK YOK YEMEYE DEVAM 19 1 Yanıtla
  • fevzi cakmak: Adamin tipi aynen pavyon onunde disari hizmeti veren yan ibineye benziyor 13 0 Yanıtla
  • Soğutucu: AKP demek akrabaları kalkındırma partisi demektir 13 0 Yanıtla
  • dikici: Kardesim hâlâ uykudasiniz. din allah kitap edebiyat yapan adamlardan bu memleket çok çekti hâlâ da çekiyor. ne cahil ezik milletsiniz ya keriz guruhu. 12 1 Yanıtla
  • LEVENT: Kaldırın dokunulmazlığı diyolar,ee kabul ederler mi,kabul etseler AKP vekillerinin yarısı Demir parmaklıkların ardın da,tabi akıl hocalarıda... 12 0 Yanıtla
  • FATİH: Hırsızlık bu kadar meşru olmamıştı,popüler meslek haline geldi,kursunlar okulunu hocaları da kendileri olsun,ordünalyus adamlar. 11 0 Yanıtla
  • yozgatlı: Bunları gördüğü halde hala AKP diyen varsa Allah onunda belasını versin. HDP daha temiz be 8 2 Yanıtla
  • Vatandaş: Ye kürküm ye durmak yok 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı
    11:10 KOSGEB, 2023'te 107 Bin İşletmeye 18,1 Milyar Lira Destek Sağladı

    Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2023'te çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 107 bin işletmeye 18,1 milyar liradan fazla destek sağladı. KOSGEB'in 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre, desteklerin çoğu Akdeniz Bölgesi'ndeki işletmelere verildi. Ayrıca, deprem bölgesindeki işletmelere 12,8 milyar lira destek sağlandı.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor
    11:06 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Gıdaya Erişim Zorlaşıyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi. Doğan, gıdaya erişimde yaşanan zorlukların başlıca nedenleri ve çözüm önerileri ile ilgili olarak da konuştu.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak
    11:04 Tarsus'a Fuar ve Kongre Merkezi Kazandırılacak

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, Tarsus ilçesine fuar ve kongre merkezi kazandıracaklarını belirtti. Tarsus'un ticaret ve turizm trafiğinin kesişim noktası olduğunu vurgulayan Soydan, modern ve uluslararası bir tesis inşa edeceklerini söyledi.


Advertisement