AK Partili Vekillere "Köşk'e Kim Çıksın" Anketi - Son Dakika
Politika

AK Partili Vekillere "Köşk'e Kim Çıksın" Anketi

AK Partili Vekillere "Köşk\'e Kim Çıksın" Anketi

AK Parti, milletvekillerine dağıtacağı ankette cumhurbaşkanlığı için 3 isim önermelerini isteyecek. Ankette 3 dönem şartı da sorulacak.

16.04.2014 07:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı adaylığında öne çıkan isimleri belirlemek üzere bir anket formu hazırladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partili milletvekilleriyle bugün yapacağı toplantıda dağıtılacak formda vekillerden “cumhurbaşkanlığı seçimi için akıllarındaki üç ismi” forma yazları istenecek. Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları isteniyor.

SEÇİM SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLECEK, BAŞARILI VE BAŞARISIZ İLLER TARTIŞILACAK

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre, Erdoğan’ın Ak Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleriyle yapacağı toplantıda yerel seçimlerinin sonuçları değerlendirilecek; başarılı ve başarısız iller tartışılacak.

Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına yönelik mesajı da bu toplantıda milletvekillerine vermesi bekleniyor.

"CUMHURBAŞKANI KİM OLSUN?" ANKETİ

Toplantıda, hazırlanan anket formunun da dağıtılması bekleniyor. Böylece parti vekillerin, Cumhurbaşkanı adaylarını öğrenmiş olacak. Formda 3 bölüm yer alıyor. Birinci bölümde “Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi aday göstermek istersiniz?” diye sorularak üç isim yazmaları isteniyor. İkinci bölümde, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüş ve önerilerinizi belirtiniz” denilerek vekillerin ucu açık cevaplar vermesi isteniyor.
Formları dolduran milletvekillerinin ad ve soyadlarını yazmaları için de formda bölüm bulunuyor. Böylece kimin, hangi ismi önerdiği açık olacak.

3 DÖNEM SORUSU

Üçüncü bölümde ise milletvekillerine Ak Parti tüzüğüyle ilgili bir soru yöneltiliyor. “Tüzüğümüzde yer alan seçilmeye ilişkin sınırlamayla ilgili görüşünüz nedir?” diye sorularak “Sınırlamalar kaldırılmalı” veya “Mevcut düzenleme devam etmeli” seçeneklerinden birinin tercih edilmesi istenecek.

Son bölümde yer alan soru, AK Parti’de, “üç dönem görev, bir dönem dinlenme” kuralının yeniden tartışmaya açılacağı şeklinde yorumlandı. AK Parti Tüzüğü’nün 132. maddesi, üç dönem siyaset yapanlara bir dönem ara verme zorunluluğu getiriyor. Tüzük gereği yeniden aday olamayacaklar arasında Erdoğan’ın da aralarında olduğu 70’in üzerinde isim bulunuyor.

"CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN GÖRÜŞMEDİLER"

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan arasında cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve sonrasıyla ilgili konuların şu ana kadar kesinlikle görüşülmediğini, bu konuların ele alınacağı görüşmenin yakın bir süreçte gerçekleşeceğini söyledi. Sever, basında bu konuyla ilgili yer alan haber ve senaryoların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Partili Vekillere 'Köşk'e Kim Çıksın' Anketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Salih: Anket manket boş padişah Erdoğan ne derse o olacak 20 24 Yanıtla
  • vdt: tayyıp cekıl evınde otur haccını yap sen miadını doldurudun çok hırs yapıyon 15 15 Yanıtla
  • bkr: Ali Babacan tek ve dogr ixim olur..vizyon sahıbı sakın akıllı dil bilen..budur.. 10 6 Yanıtla
  • emr: Ali Babacan tek ve dogr isim olur..verın bak nasıl seçılıyor vizyon sahıbı sakın akıllı dil bilen..budur.. 7 2 Yanıtla
  • objektif: hani milletvekili seçimlerinde delegenin gazını almak için göstermelik temayül yoklaması yapılıyor sonradanda kendi istediklerine göre sıralama yapıyorlar ya aynı oyalama taktiği . 6 1 Yanıtla
  • bkr: vann mıntcılar sızı tarzancayla bir yere kadr yeter her yerde gördügümüz bir orası eksık kalsın 0 0
  • KÖYLÜ: RECEP : CUMHURBAŞKANI ,TAYYİP : BAŞBAKAN , ERDOĞAN : HER ŞEY DEMEK BÖYLE BİR ŞEY 0 0 Yanıtla
  • ERKAN: yiyorsa erdogan demesinler 0 0 Yanıtla
  • Samsun Valisi Orhan Tavlı, Şehit Ailelerinin ve Gazilerin Yanlarında Olmayı Borç Biliyor
    08:56 Samsun Valisi Orhan Tavlı, Şehit Ailelerinin ve Gazilerin Yanlarında Olmayı Borç Biliyor

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanlarında olmayı ve rızalarını almayı boynumuzun borcu olarak gördüklerini ifade etti. Vali Tavlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi ve onlara şükranlarını iletti.

  • İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı
    08:46 İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı

    İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Okan Er ve diğer 3 ilçe yöneticisi, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 yönetici, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm
    07:58 Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Braka, CHP'den bir kişi ile görüştüklerini ve sonuçta 41 milyon TL bedelle taşınmazları satmayı kabul ettiklerini belirtirken, Yılmaz "Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm" dedi.


Advertisement