Ak Partili Vural Kavuncu: Yollar Artık Daha Güvenli - Son Dakika
Yerel

Ak Partili Vural Kavuncu: Yollar Artık Daha Güvenli

Ak Partili Vural Kavuncu: Yollar Artık Daha Güvenli

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı’daki yolların, yapılan sıcak asfaltlı ve bölünmüş yollarla artık daha konforlu, güvenli ve memnuniyet verici hale geldiğini söyledi.

27.07.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı'daki yolların, yapılan sıcak asfaltlı ve bölünmüş yollarla artık daha konforlu, güvenli ve memnuniyet verici hale geldiğini söyledi.

Tavşanlı'da yol çalışmalarını inceleyen Vural Kavuncu, Tavşanlı,'da, beldelerde ve köylerde yapılan ve devam eden yol çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kavuncu, 2011 yılında milletvekili seçildiğimizde ilk çalıştığımız alan Kütahya için çok önemli olan Kütahya- Balıkesir yolu olmuştu. Özellikle Harmancık- Dursunbey etabı heyelanlar nedeniyle neredeyse durma noktasına gelmiş ve çıkmaza girmişti. Ancak bu konuda ciddi takibimiz ve taleplerimizle milyonlarca ton hafriyat yapılmış, 8 tane köprü/viyadük ile bu yol 40 senelik serüvenin ardından geçtiğimiz yıllarda ulaşıma açılmıştı. Şimdi Tavşanlı'dan Dursunbey'e 1 saatte gidilebiliyor. Ancak bu yol ile ilgili bölünmüş yol, sıcak asfalt talebimizi de canlı tuttuk ve projesi bitirildi, ancak bu seneye kadar yatırıma girmedi. Hükümetimiz kurulduktan ve işler bir düzene girince Kütahya adına ilk taleplerimizden birisi de bu yol olacak" dedi. Tavşanlı-Kütahya karayolu (çevre yolu dahil) geçtiğimiz senelerde Bitümlü sıcak asfalt kaplama ile kaplanmış ve büyük bir konfor ve memnuniyet sağlamıştı diyen Kavuncu, ancak 5 cm kalınlığında aşınma katı henüz atılmamıştı. Bu sene bu kat da atılacak, çok daha sessiz, konforlu, güvenli ve sağlam hale gelecek. Bu yol için senelerce inşallah dua alacağız. Bu yol ile Tavşanlı'dan Edirne'ye, İzmir'e, Kapıkule'ye, Kayseri'ye, Antalya'ya, Samsun'a kadar bölünmüş yol, sıcak asfalttan gitmek mümkün hale geldi. Zafer Havalimanı 50 dakika. Mesafeye indi ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Tunçbilek yolu belirli bir noktaya kadar bölünmüş yol ve sıcak asfalt halinde yapıldığını söyleyen Kavuncu, Sadece bir bölümünde bozulma var ve su birikimi oluyor. Orta refüj Belediye ve Orman tarafından yetişkin çam ağaçları ile donatıldı. Tavşanlı- Tepecik yolu sıcak asfalt yapıldı. Tavşanlı- Kuruçay yolunda tren yolundan sonra bozulma ve darlık var. Bu yolda çalışma yapılacak. Kuruçay köprüsü tehlike arz ediyor. Burada incelemeler yaptık, yeni bir proje için çalışılacak. Köprüden sonrasında Kuruçay - Güzelyurt'a kadar yol genişletildi, asfaltlandı, konforlu ve güvenli hale getirildi. Senelerdir sorunumuz olan Emet ve Kuruçay demiryolu karayolu üst geçitleri de TCDD tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak. Emet yolu geçişinde aksama olmaması için Emet yol müteahhidimizden Tavşanlı çıkışını öncelikle ayrı bir ekibi ile çalışmasını talep ettik.Tavşanlı 2. çevre yolu için proje çalışmalarına başlanması için talebimizi ilettik. Bu konuda çalışmalar başlayacak.Tavşanlı- Örencik yolunda geçtiğimiz senelerde etap etap yapım olmuştu. Burası için de yeni hükümet döneminde ödenek çıkartılıp çalışılmasını talep edeceğiz. Çukurköy kavşağında trafik geçişi tehlikeli ve hem ölümlü hem de maddi hasarlı çok kaza oluyor. Burası için de yönlendirme tabelaları, ışıklandırma, emniyet şeritleri gibi tedbirler alınmasını istedik. Karayolları müdürlerimize ayrıca, çevre yolu üzerinde yapılan 2. Üst geçit ve Tarihi Ada köprüsü onarımları için teşekkür ettik şeklinde konuştu. (Tİ - EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partili Vural Kavuncu: Yollar Artık Daha Güvenli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement