AK Partili Yunus Koca'yı Vuran, 'Kusura Bakma Vurmak Zorundayım' Demiş - Son Dakika
Güncel

AK Partili Yunus Koca'yı Vuran, 'Kusura Bakma Vurmak Zorundayım' Demiş

AK Partili Yunus Koca\'yı Vuran, \'Kusura Bakma Vurmak Zorundayım\' Demiş

Diyarbakır'da, AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı Koca'yı öldürdüğü düşünülen Bilgin Bölükbaş ifadesinde "Yunus ağabey kusura bakma seni vurmak zorundayım dedim." dediği öğrenildi.

03.09.2015 16:47  Güncelleme: 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, Ak Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı Yunus Koca'yı, kendisine ait eczanenin önünde tabancayla kurşun yağmuruna tutarak öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden Bilgin Bölükbaş'ın, ifadesinde, "Cinayeti işlemeden önce aracının camını tıklatıp, 'Yunus ağabey kusura bakma seni vurmak zorundayım' dedim" dediği öğrenildi.

"ALDIĞIM PARA İLE İDEALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRECEKTİM"

Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Mustafa Akçil'in ise " İstanbul'da M.S.F. isimli emlakçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca'nın yakın arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda PKK'ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. Bu işi yapıp yapmayacağımı sordu. Ondan alacağım para ile ideallerimi gerçekleştirecektim" dediği kaydedildi.

KAYSERİ'DE YAKALANDILAR

Diyarbakır'da geçen pazartesi günü AK Parti Gençlik Kolları eski Başkanı Yunus Koca'yı tabancayla vurarak öldürdükleri iddiasıyla 19 yaşındaki Bilgin Bölükbaş ve 46 yaşındaki Mustafa Akçil şehirlerarası otobüsle İstanbul'a gitmek isterlerken Kayseri'de yakalandı. Yakalandıktan sonra Diyarbakır'a getirilen iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Şüphelilerin sorgusu Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ŞÜPHELİLER TRABZON VE TEKİRDAĞ DOĞUMLU

Yetkililer, cinayeti azmettiren ve Cavit Sivri sahte kimliğini kullanan Tekirdağ'ın Malkara İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Akçil'in olaydan 18 gün önce İstanbul'dan Diyarbakır'a gelerek keşif yaptığını belirtti. Cinayeti işleyen Bilgin Bölükbaş'ın Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde doğduğunu, ancak nüfus kaydının Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde olduğu kaydedildi.

"KUSURA BAKMA AĞABEY SENİ VURMAK ZORUNDAYIM"

Bu arada gözaltına alınan Bölükbaş'ın ilk görüşmede olayla ilgili çarpıcı bir bilgi verdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Bilgin Bölükbaş cinayeti işlemeden önce Yunus Koca'nın aracının camını parmağıyla tıklattı. Koca'nın bakması üzerine Bölükbaş'ın "Yunus ağabey, kusura bakma seni vurmak zorundayım" dediği ve silahını ateşlediği kaydedildi. 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle haklarında soruşturma yürütülen iki şüphelinin, bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

BU PARA İLE İDEALLERİMİ GERÇEKLEŞTİRECEKTİM

Cinayeti azmettirdiği iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Akçil emniyette savcıya verdiği ifadesinde, İstanbul'da bir otobüs firmasında kaptan olarak çalıştığını belirterek, "2014 yılında M.S.F. isimli bir emlakçı ile tanıştım. Bana Yunus Koca'nın yakın bir arkadaşının kızını iğfal ettiğini ve aynı zamanda PKK'ya tıbbi yardımda bulunduğunu söyledi. Sık sık görüşmeye başladık. 2-3 ay sonra bana bu işi yapıp yapmayacağımı sordu. Maddi sıkıntılarım olduğunu biliyordu. Bana Yunus'un fotoğrafını gösterdi. Bu işten alacağım paranın yarısı, yani 50 bin lira bana yetiyordu. Bu para ile ideallerimi gerçekleştirecektim. Bana en baştan 100 bin lira vereceğini söylemişti. Ofisine gittiğimde bana tabanca ve 2 bin lira masraf verdi. Otogarda Cavit Sivri adına bilet aldım ve Diyarbakır'a geçtim" dedi.

MİT'TEN GELDİĞİMİ SÖYLEDİM

Diyarbakır'a geldikten sonra Yunus Koca'nın eczanesinin yerini öğrendiğini ve gözetlediğini belirten Akçil, "Eczaneye giderek Yunus ile görüşmek istediğimi söyledim. Yunus'un olmadığını ve birazdan geleceğini söylediler. MİT'ten geldiğimi söyleyince beni oturmak için buyur ettiler. Sonra geleceğimi söyleyip ayrıldım. Her gün eczaneyi ve Yunus'un evini gözetliyordum. Eczaneye gitmek istiyor bir türlü gidemiyordum. Sonra otele giderek neden gördüğüm halde Yunus'u vuramadığımı düşündüm. Diyarbakır'da telefonum sürekli kapalıydı. Bu şekilde hergün eczane önüne gidip gözetledim" dedi.

SANKİ BİRİ BENİ ENGELLİYORDU

Eczaneyi gözetlemeye giderken yakında bulunan türbede Kuran okuyan kadınlara para verdiğini belirten Akçil, "Türbenin etkisinden olup olmadığını bilmiyorum ama ben yerimden kıpırdayamadım. Bir türlü eczaneye gidemedim. Poşetteki silaha mermi sürdüm. Ama bir türlü kalkamadım. Sanki biri beni engelliyordu. Otelin yanında kabirler olunca oteli değiştirmeyi düşündüm ama vazgeçtim. Silah, mermi, her şey hazır olmasına rağmen elim kolum bağlandı. Defalarca kendisini vurabilecekken vicdanen yapamadım. Öğleden sonra tekrar eczaneye gittim. Yunus'u sorduğumda yine olmadığını söylediler. Kendimi sorguladım ve İstanbul'a dönmeye karar verdim"diye konuştu.

DİYARBAKIR ŞU AN BU İŞ İÇİN ÇOK ELVERİŞLİ

İstanbul'a gittikten sonra otogarda Bilgin Bölükbaş ile karşılaştıklarını söyleyen Akçil, "Kendisine olayı anlatmadan bir iş olduğunu söyledim ve 'Adam öldürebilir misin?' dedim. O'da bana 'Ben seninle her işi yaparım' dedi. Sonra M.S.F.'nin Fındakzade'de bulunan ofisine gittim. M.S.F. bana meselenin kendi meselesi olmadığını, bir dostunun meselesi olduğunu söyledi. M.S.F. kendisine iade ettiğim silahı ve 3 bin lira para verdi. Diyarbakır'ın şu an bu iş için çok elverişli olduğunu söyledi. Bilgin bu sürede beni çok kez arıyordu. 25 Ağustos günü Bilgin ile birlikte otobüse binip Diyarbakır'a gittik. Yolda Bilgin'e olayın tamamını anlattım. Bilgin ne kadar para alacağımızı sorunca 100 bin lira olduğunu söyledim" dedi.

AĞABEY VURDUM

Bilgin Bölükbaş'ın bir an önce işi bitirip gitmek istediğini belirten Akçil, "Bilgin'e eczaneyi gösterdim, silah onda duruyordu. Ben Mersin'e gideceğimi söyleyerek otobüse binip İstanbul'a gittim. İstanbul'da M.S.F.'nin ofisine gidip 2 bin lira daha aldım ve Diyarbakır'a döndüm. Bilgin'e 'Bu iş senin yiyeceğin nane değil' dedim. O da 'Ağabey sana söz veriyorum bu akşam bu işi bitireceğim' dedi. Otelde Bilgin'e cesaret hapı diye bir aspirin verdim. Yunus'u öldürdükten sonra ne yapacağını sordu. Ben de otogara gelmesini söyledim. Öğleden sonra beni arayarak heyecanlı bir şekilde 'Ağabey vurdum' dedi. Ben 'Ciddi misin' diye sorunca yemin ederek vurduğunu söyledi. Sonra otelden çıkıp otogara gittim. Bilgin gelince kan ter içindeydi. O'na temiz gömlek giydirdim. Yunus'u nasıl vurduğunu sordum. Eczaneye ilaç alma bahanesi ile girdiğini, Yunus'un bu sırada eczaneden çıktığını, Yunus aracına binince yanına gidip camı tıklattığını, bu sırada açık olan camdan ateş ettiğini söyledi. Otobüste ikimiz de uyuyakalmıştık. Biri bizi dürterek uyandırdı. Bilgin'in üzerini arayıp silahı buldular. Pişmanım, namus meselesi olarak biliyordum. M.S.F. beni kandırdı" diye konuştu.

KAFASINA 3, KALBİNE 1, CİNSEL ORGANINA 1 EL SIKACAKSIN

Cinayeti işleyen Bilgin Bölükbaş ise öldürdüğü Yunus Koca'yı tanımadığını belirterek, "Esenler Otogarı'nda muavinlik yapıyorum. Cavit Sivri'yi de otogardan tanıyorum. En son kendisini otogarda gördüğümde Yunus isimli bir kişiyi namus yüzünden vuracağını söyledi. Yunus'un bir kıza tecavüz ettiğini ve onu araştırmak için Diyarbakır'a gittiğini söyledi. Bir gün sonra otogarda Cavit ile görüştüğümüzde Diyarbakır'da bir adam kaldıracağını, bu şahsın bir arkadaşının kızına tecavüz ettiğini, namus meselesi olduğunu söyledi. Ben de namus meselesi olduğundan Diyarbakır'a gitmeyi kabul ettim. Gittiğimizde bana Yunus'un ev ve işyerini gösterdi. Buralarda keşif yaptık. Yunus gelince evinin önünde elimi belime götürdüm ama silah çekemedim. Çünkü cesaret edemedim, panikledim. Akşam Cavit işi bitirmemi söyledi. Beni her gönderdiğinde 'Kafasına 3, kalbine 1, cinsel organına 1 el sıkacaksın. Geriye kalan kurşunu arkadan saldıran olursa sıkarsın' diye telkinde bulunuyordu" dedi.

İNTERNETTEN NÖBETÇİ ECZANELERE ARAŞTIRMIŞ

28 Ağustos günü internetten nöbetçi eczaneleri araştırdığını ve Koca Eczanesi'nin nöbetçi olduğunu tespit ettiğini belirten Bölükbaş, şunları anlattı:

"Gece eczane çevresine gidip 02.00 sıralarına kadar bekledik. Vurma fırsatımız olmayınca otele döndük. Sabah 05.00'da Cavit beni tekrar eczaneye gönderdi. Bu sırada Yunus yalnız başına eczaneden çıktı ama yine vuramadım. Cavit Mersin'e gideceğini söyleyerek ayrıldı. Cavit geldiğinde bana bir sürprizi olduğunu ve hediye aldığını söyledi. İki tane bira alıp otele gittiğimde bana peçete içinde 10 adet cesaret verici hap gösterdi. Olay günü bana cesaret hapı içirdi. Daha sonra eczaneye girerek şahsı görmek için ağrı kesici hap aldım. O sırada Yunus dışarı çıktı. Arabanın yanına yaklaşınca 3 el ateş ettim. Yere yığıldıktan sonra 1 el daha ateş ettim. Kaçarken şapkamı attım ve Cavit'i arayarak işi bitirdiğimi söyledim. Otobüse binip yola çıktık. Kayseri'de dinlenme tesisinde durduk. Cavit'e silahın tutukluk yaptığını söyledim. O'da suikast silahının hiç bir zaman tutukluk yapmayacağını söyleyerek havaya bir kez ateş etti. Tekrar yola çıktık ve Kayseri yakınlarında polis otobüsü durdurarak bizi yakaladı. Cavit ile İstanbul'da bir ev kiralayıp birlikte soygun yapacaktık. Yunus Koca'yı ben öldürdüm. Cavit tarafından bilinçsizce kullanıldım, kandırıldım, pişmanım."

ECZACILAR PROTESTO ETTİ

Yunus Koca'nın öldürülmesi Diyarbakır Eczacılar Odası üyeleri tarafından bir yürüyüş yapılarak protesto edildi. Şeyh Said meydanında toplanan 50 kişilik eczacı grubu beyaz önlüklerinin yakasına Yunus Koca'nın 'Yastayız' yazılı fotoğraflarını asarak, öldürüldüğü eczane önüne kadar yürüyüş yaptı. Burada açıklama yapan Diyarbakır Eczacılar Odası Başkanı Ferat Değer, eczacılara yapılan böylesi tehdit ve saldırıların kendilerini kaygılandırdığını belirterek, "Sağlık personellerinin esas görevi insanların yaşamasını sağlamaktır. Eczacı meslektaşımıza, doktorlarımıza ve tüm sağlık emekcilerine yönelik yapılan tehdit, hakaret ve cinayetleri kınıyoruz. Bizler sağlığa hayatını adamış kişileriz. Merminin arkasında hangi parmak olursa olsun, namlu kimin elinde olursa olsun herkesi kınıyoruz. Doktorlara, eczacılara, sağlıkçılara yapılan tüm saldırıları kınıyoruz" dedi.

Açıklama sonrası eczacılar Yunus Koca'nın öldürüldüğü yere karanfiller bırakarak, bir günlük yas ilan ettiler. Başkan Değer, cumartesi günü nöbetçi eczaneler dışında tüm eczanelerin kapalı olacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Partili Yunus Koca'yı Vuran, 'Kusura Bakma Vurmak Zorundayım' Demiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 80 92 Yanıtla
  • derin ihanet: Hani atlayıp zıplayıp pkk falan filan yaptı diyordunuz 132 36 Yanıtla
  • SinanAY: faşistler bu ülke de olduğu surece huzur olmaz...bu genci faşist mhp liler öldürmüş 94 23 Yanıtla
  • SinanAY: hrand dink i de onlar öldürdü... bu işler genelde karadeniz yörelerinde İsmail Türüt işidir. 72 22 Yanıtla
  • ZAZA ELAZIĞ: NE OLDU FAŞİSTLER Bİ DE İHANETÇİLER HEMEN PKK NINI ÜSTÜNE ATTINIZ.İŞTE AKILLI OLAN BUNU HEMEN ANLAR BU ÜLKEDE HERŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEYİL.BENCE DERİN DEVLETİN TEZGAYI ÖYLE GÖRÜNÜYOR. 66 18 Yanıtla
  • SinanAY: bunu işi ismail Türüt yapmış göreceksiniz. araştırılsın hele.. 53 16 Yanıtla
  • canpolat : Derin devlet tezgagi 53 11 Yanıtla
  • Diyar: Cinayet sebebi gerçek ise burada yorumlarında d.bakır a küfür edenler Özür dilemeli. 49 9 Yanıtla
  • tarih73: akapeyi bırakınca infaz edildi. 53 2 Yanıtla
  • vatansever: Sen bu anlatılan saçma hikayeye inandin mı, neymiş namus meselesiymis. Geçsinler gencecik bir insanı öldürdü hainler. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement