Ak Partililer 2023 Manisa Vizyonunu Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Ak Partililer 2023 Manisa Vizyonunu Paylaştı

Ak Partililer 2023 Manisa Vizyonunu Paylaştı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur’un ev sahipliğinde Manisa Saruhan Otel’de “2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa” konulu toplantı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

29.05.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Murat Baybatur'un ev sahipliğinde Manisa Saruhan Otel'de "2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" konulu toplantı sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

"2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" adı altında Saruhan Otel'de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları, İş adamları, sanayiciler ve kanaat önderleri katıldı.

"STK'LARLA TEŞRİKİ MESAİ İÇERİSİNDE OLDUK"

Toplantıya katılanları AK Parti ve AK Parti'nin icraatlarını anlatmak üzere davet etmediklerini söyleyen Baybatur toplantıda yaptığı konuşmada, "Biz sizleri buraya davet ederken şöyle bir düşünce içerisinde olmadık. Burada AK Parti ve AK Partinin icraatlarını anlatmak amacıyla sizleri davet etmedik. Sizler zaten hangi siyasi parti olursa olsun, siyaseti, ülkenin ve Manisa'nın sorunlarını yakinen takip ediyor ve bununla alakalı olarak da Sivil Toplum Örgütleri olarak gerekli refleksleri gösteriyorsunuz. Buraya davet etmekteki amacımız sizlere bir beyanda bulunmaktır. Önümüzde nasip olursa 7 Haziran seçimleri var. Bütün siyasi partiler milletvekili listeleriyle, yaptığı çalışmalarla sizlerden oy istiyorlar. Biz Ak Parti olarak, AK Partinin bir Milletvekili Adayı olarak, şunu beyan etmek istiyoruz. Bugüne kadar İl Başkanlığı yaptığım dönemde de elimizden geldiğince Sivil Toplum Örgütleriyle teşriki mesai içerisinde olmaya gayret ettik. Toplumun bütün katmanlarıyla hemşeri dernekleriyle, Organize Sanayi Bölgesiyle, Ticaret Odamızla, Borsamızla, Esnaf Odalarımızla, Sendikalarımızla yakınlık içerisinde olmaya gayret ettik."diye konuştu.

"SİZLERLE ORTAKLIK YAPMAK İSTİYORUZ"

Baybatur konuşmasının devamında, "Bundan sonraki hedefimiz, Rabbim nasip ederse sizlerinde desteği ile AK Parti daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de tek başına iktidara geldikten sonra Yeni Manisa vizyonu ile 7 Haziran seçimlerinden sonra sizlerle ortaklık yapmak istiyoruz. Çünkü bizler sizi, sadece Sivil Toplum Örgütü olarak görmüyoruz. İl Başkanlığı yaptığım dönemde böyle bakmadım. Manisa'nın sorunları üzerine sizlerle ortaklık yapmak istedik. Manisa'nın sorunlarını başta Plan Bütçe Komisyon Başkanımız Recai Berber olmak üzere Belediye Başkanlarımızla bütün Sivil Toplum Örgütlerimizle, sorunların çözülmesiyle alakalı gayret sarfettik. Önümüzdeki dönemde yani 7 Haziran seçimlerinden sonra 'Yeni Manisa' sloganıyla sizlerle daha yakın olmak Manisa'nın, esnafın, sanayicinin, işçinin, memurun, çiftçinin velhasıl Manisa'nın bütün problemleriyle alakalı olarak yakın, ilgi ve alaka içerisinde olmak ve sizlerle yakın teşriki mesai içerisinde olmak istiyoruz. Bizler bunun sözünü burada sizlere veriyoruz." ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "2023 Yolunda Vizyon Sahibi ve Öncü Manisa" konulu toplantıda yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetin 100. Yılında ortaya koydukları hedefleri gerçekleştirme yolunda adım adım ilerlediklerini söyledi. Berber, "Bu 100. yıl hedefleri sadece ekonomik kalkınma değil. Aynı zamanda demokrasi standartlarımızı, insan hakları ve hukukun üstünlü alanındaki çalışmalarımızı her şeyden önce yeni bir anayasayla 1982 anayasasından kurtularak, Türkiye'nin önünü tıkayan bir takım mevzuatları, anayasal engelleri ortadan kaldırmak ve bu vizyonumuzu milletimizle paylaşarak sivil toplum örgütlerimizle birlikte gerçekleştirmek." dedi.

Manisa'ya yeni bir şehir kuracaklarını belirten Berber, Yunusemre Belediyesinin değişik bölgelerde hayata geçireceği Kentsel Dönüşüm ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığı müjdesini verdi.

MANİSA'YA YENİ BİR ŞEHİR

Manisa'ya altyapısı tamamlanmış yeni uydu kentler ve şehirler kurmanın zorunlu olduğunu vurgulayan Berber, bu kapsamda AK Gedik Bölgesinde hayata geçecek olan TOKİ Projesinin de ihale aşamasına geldiğini kaydetti.

Manisa'ya 6 yıldır toplu konut yapılmadığını hatırlatan Berber, şehirdeki arsa ve konut fiyatlarının İzmir'i bile geride bıraktığına işaret etti. Manisa'nın dünyanın tanıdığı bir sanayi şehri olduğunu vurgulayan Berber, büyüme eğilimindeki bir şehrin gelişmesinin engellenmesi halinde konut fiyatlarının tırmanacağını, gecekondulaşmanın artacağını şu sözlerle anlattı:

"Manisa'da 6 yıldır toplu konut yok. Konut fiyatları İzmir'i geçti. Bunu artık çözmemiz lazım. Gerekli adımları attık. Sağolsunlar Yunus Emre ve Şehzadeler Belediye Başkanlarımla gerekli projeleri hazırladık. Yeni uydu kentler, yepyeni şehirler kurmamız lazım. Klasik anlamda toplu konutların devri bitti. Artık altyapısıyla, her şeyiyle birlikte yaşanacak şehirler kurmak gerekiyor. Manisa'da bunu gerçekleştiriyoruz. İhale sürecine geldik. Bu haftasonu ya da en geç önümüzdeki hafta başında talep toplamaya başlıyoruz. İnsanları gecekondulara mahkum etmeden, herkesin memnun olacağı bu projeyi hayata geçiriyoruz. Cumhurbaşkanımız bugün onayladı. İlk etapta 3 bin konut inşasına başlıyoruz. Tüm sosyal alanlarıyla yeni bir şehir kuruyoruz. Toplamda 6 bin konuttan oluşacak. Bu bölgede mahrumiyet yaşayan insanlarımızdan tutun da yatırımcılara, iş insanlarına kadar herkes kazanacak." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partililer 2023 Manisa Vizyonunu Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement