Akademik Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak - Son Dakika
Güncel

Akademik Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin akademik yıl açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı bildirildi.

16.09.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, üniversitelerinin akedemik yıl açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yacağını söyledi.

Karaman, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin kentin ortak paydası olduğunu ifade ederek, Rize'nin göz bebeği olduğunu söyledi.

Halkın ortak arzusu büyüyen, gelişen ve aynı zamanda tercih edilen marka bir üniversite görmek istediklerini ifade eden Karaman, "Bizler de üniversite yönetimi olarak ekibimizle birlikte bu hedef için gayrret edip çalışıyoruz. Marka ve geleceğin üniversitesi olmak çok kolay değildir. Bunlar zaman alır ve süreç gerektirir. Hiçbir zaman yılmadan ve vazgeçmeden gayret ederek azimle çalışmak gerekir. Geleceğin üniversitesi olma yolunda adım adım ilerleyen ve hızlı bir gelişim sürecine odaklanan üniversitemiz önemli aşamalardan geçiyor" diye konuştu.

Üniversitenin eğitim ve öğretim kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Prof. Dr. Karaman, hedeflerini şöyle sıraladı:

"Aynı zamanda araştırma ve geliştirme alt yapısını kurmak. Fiziki eksiklikleri gidermek. Bu şekilde üniversitenin kurumsallaşmasını ve kurulumunu tam olarak tamamlamaktır. Niceliksel büyüme ile niteliksel büyümeyi birlikte yapmak durumundayız. Biz bu konuda taviz vermeden iddialı olduğumuzu da her platformda özellikle belirtiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, bölgenin dünyaya açılan penceresi ve bilimsel elçisi olacaktır. Bu noktada elde ettiğimiz başarılar ve öğrenci portföyündeki istatistik verilerimiz en somut referansımızdır."

En fazla tercih edilen fakülte, Tıp Fkültesi

Üniversitesi'de, yeni kayıt döneminin bittiğini, yeni öğrencilerin dün itibari ile eğitim ve öğretime başladıklarını ifade eden Karaman, şunları kaydetti:

"Bugün itibari ile üniversitemizdeki öğrenci sayımız 16 bin 401. Üniversitemiz bugüne kadar 17 bin 984 öğrenci mezun vermiştir. Bu da üniversitemiz için sevindirici bir durumdur. Üniveristemize tercih edilme oranı yüzde 92, yerleşme oranı ise 85. En fazla tercih edilen fakültemiz tıp fakültesidir. 5 bin 951 öğrenci tıp fakültemize girmek için tercihte bulunmuştur. Ancak 77 öğrenci yerleşebilmiştir. İkinci olarak en fazla tercih edilen fakültemiz İlahiyat Fakültesi'nin birinci öğretimidir. 5 bin 442 öğrenci İlahiyat Fakültesi'nin birinci sınıf öğretimini tercih etmiştir. Ancak 205 öğrenci birinci eğitim programına yerleşebilmiştir. Üçüncü sırada tercih edilen fakültemiz ise Dış Hekimliği Fakültemizdir. 4 bin 279 öğrencimiz Dış Hekimliği Fakültesini tercih etmiştir ama bunların ancak 41'i fakültemize yerleşmiştir. Bir çok tercihler vardır. Birinci sırada en fazla tıp fakültemiz tercih edilmiştir.  320 öğrenci birinci sırada tercihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesini yazmıştır. 315 öğrenci İlahiyat Fükültesi'ni ikinci sıraya yazmıştır. 226 öğrenci birinci sıraya Turgut Kıran Denizcilk Yüksekokulu'nu yazmıştır. İki yıllık Adalet Meslek Yüksekokulumuz var. 181 öğrenci bunu birinci sıraya yazmıştır. Üniversitemizin geçen seneye göre tercih edilme oranı ve yerleşme oranı yükselmiştir. Toplamda yüzde 10 civarında büyüme oranında bir yükselme vardır. Bunlar için bir çok faktör vardır. Üniversitemiz her geçen gün eğitim ve öğretim kalitesini geliştiriyor. Üniversite Vakfı'nın vermiş olduğu teşvikler vardır. Bu sene biraz daha geliştirdi."

Karaman, 11 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, üniversitenin 2014-2015 akademik açılış programına katılacağını sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Akademik Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement