Akademik Personele Zam Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Akademik Personele Zam Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda

Akademik Personele Zam Tasarısı TBMM Genel Kurulu\'nda

Tasarının göröşülmesi sırasında iktidar ve mihalefet milletvekilleri arasında TÜRGEV'in İbn Haldun Vakıf Üniversitesi kurma başvurusu tartışmaya yol açtı.

05.11.2014 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademik personele yükseköğretim tazminatı ve teşvik ödeneği verilmesini öngören kanun tasarısının görüşmelerinde, TÜRGEV'in vakıf üniversitesi kurma başvurusu iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında tartışma konusu oldu.

Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde muhalefet milletvekilleri, TÜRGEV'in İbn Haldun vakıf üniversitesi başvurusuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya soru sordu.

Avcı, İbn Haldun vakıf üniversitesi dışında evraklarını tamamlayıp YÖK'e başvuran vakıf olmadığını söyledi. Herhangi bir başvurunun bekletilmesinin evrak eksikliğinden olabileceğini dile getiren Avcı, "Evrakları tamamlandıysa bakanlığa gönderilir, biz de işlemleri tamamlarız" dedi.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un, vakfın yönetimindeki aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu kişilerin ismini saymasına ve bu vakfa yapılan bağışların kaynağının ne olduğunu sormasına AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Doğan Kubat sataşma nedeniyle söz alarak, vakfın mütevelli heyetinde kendisinin de olduğunu belirtti. Vakfın millete hizmet etmek için çalıştığını ve gayet şeffaf olduğunu vurgulayan Kubat, herhangi bir şaibenin söz konusu olmadığını ifade etti.

Bu sırada AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında karşılıklı sözlü tartışmalar yaşandı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, diğer sorular üzerine, okul müdürlerinin atamasına esas olan mülakatlarda siyasi ve sendikal kayırmacılığa gidilmemesi, eğitimci ve yönetici niteliği ölçmeyi amaçlayan kriterlere göre soru sorulması konusunda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerini uyardığını söyledi.

"Tercih yapmayan 45 öğrenci imam hatibe yerleştirildi"

İmam hatiplere Ermeni ve Musevi vatandaşların yerleştirilmesine ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Avcı, TEOG yerleştirme sisteminin nasıl işlediğini anlattı. Avcı, 134 bin öğrencinin TEOG sınavı sonrası sisteme girmediğini ve hiçbir tercih yapmadığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Bunların büyük bölümü zaten özel okula gideceği için sisteme girip tercih hakkını kullanmadı. Bir kısmı da yanlış kodlama yapmış olabilir. Özel okullara gidecekleri sistem dışı bırakabilirdik. Özel okul teşviki başlattığımız ve yararlanmak için devlet okulunda okuma şartı olduğu için otomatik olarak devlet okuluna kaydettik. Bunların hepsi kayıtlarını aldılar. Tercih yapmadığı halde çok programlı lise kapsamında imam hatibe yerleştirilen öğrenci sayısı 45. Tercih yaptığı halde istemediği okula yerleştirilen sayısı 209. Ünlü bir gazetecenin çocuğu da tartışılıyor. O da sisteme girmemiş. İstanbul'da okuduğu halde Tunceli'ye, Rize'ye yerleştirme yapılması söz konusu değil." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Akademik Personele Zam Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor
    16:38 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nın Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlandığını söyledi. Çelik, Karataş İlçe Başkanlığı ve MHP'nin Karataş Belediye Başkan adayı Necip Topuz'a destek istedi. Ayrıca, Çelik Yumurtalık ilçesinde de MHP'nin Belediye Başkan adayı Aydın Kütükoğlu'nu destekleyeceklerini belirtti.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi
    16:37 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi. Uysal, yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek, Demokrat Parti'nin işleyen demokrasi ve hukuk düzeninin inşa edildiği, eşit fırsatlara sahip vatandaşların yarınından emin olduğu Türkiye hayallerinin bulunduğunu ifade etti. Uysal, Türkiye'nin kaynak ve imkanlarının farkında olduklarını vurgulayarak, bu büyük ülkeyi ve büyük milleti yeniden büyük güç haline getirecek irade, siyaset, geçmiş ve tecrübenin adresi olduklarını söyledi. Uysal, ziyaretleri sırasında esnafı da ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu
    16:23 CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba Emeklilerle Buluştu

    CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, emekli derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.


Advertisement