Akademisyenler 'Atakum' İçin Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Akademisyenler 'Atakum' İçin Buluşuyor

Akademisyenler \'Atakum\' İçin Buluşuyor

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Atakum Çalıştayı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

31.01.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Atakum Çalıştayı'nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafından Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan 'Atakum Çalıştayı' öncesi gerçekleştirilen tanıtım toplantısı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademisyenlerini buluşturdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman'ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında çalıştayın ilçeye kazandıracakları konuşuldu.

KARAASLAN: "TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI"

Akademisyenlerin, Atakum için atılacak adımları, gerçekleştirilmesi gereken projelere fikir vermesi ve katkı sağlamasının çok önemli olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Atakum İlçesi bu vizyonla gelişimini ve değişimini hızlandıracaktır. Bunun diğer ilçelerdeki belediyelerimize de örnek olmasını diliyorum. Farklı düşünceleri, bakış açılarını bir araya getirebilme iradesinden ve akademisyenlerin Atakum İlçesinin geleceği için birlik içerisinde olmasına imkan sunmasından dolayı Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı kutluyorum. Aynı şekilde bugün burada yaşadıkları kent için bir şeyler yapma arzusuyla buluşan akademisyenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Gelecek nesillerin daha iyi kentlerde yaşaması için üzerine düşen sorumluluğun farkında olan bir toplulukla bir araya gelmekten dolayı çok mutlu oldum" dedi.

TAŞÇI: "AKADEMİSYENLERİN FİKİRLERİNE VE ELEŞTİRİLERİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise konuşmasında 2016 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan çalıştayı çok önemsediğini kaydederek, "Atakum ilçesinin gelişimini hızlandırmak için çalışmalarımız ve projelerimizle yola devam ediyoruz. Bu gelişim sürecinde akademisyenlerin de fikirlerine, eleştirilerine, önerilerine önem veriyoruz. Bu önemden hareketle Atakum Kent Konseyimizle birlikte gerçekleştireceğimiz çalıştaydan olumlu sonuçlar bekliyoruz. Atakum Çalıştayının temel amacı kent kimliği, kentlilik kimliği, kent-insan ilişkisi, kent-insan uyumu, kentlerin ruhu bağlamında Atakumun doğal, tarihi ve kültürel dinamiklerini yeniden keşfetmek, harekete geçirmek ve insanımızın hizmetine sunmaktır. Yerel yöneticiler ve kentinin gelişimi için sorumluluk almaktan kaçınmayan akademisyenlerle birlikte daha iyi, daha yaşanılabilir, daha mutlu bir Atakum ilçesi oluşturma gayretindeyiz" diye konuştu.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı konuşmasının devamında Atakum İlçesinde 2016 ve 2017 yıllarında hayata geçirilmesi kesinleşen projeler hakkında bilgi verdi.

ŞİŞMAN: "ÇALIŞMALAR, ATAKUM'UN VİZYONUNA KATKI SUNULACAKTIR"

Çalıştay ile Atakum İlçesinin vizyonuna büyük bir katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, "Kent konseyleri yönetenleri yönetme iddiasında olmadan, bir kenti ortak akılla yönetmek, halkın beklentilerini yönetime bildirmek, sorunların tespitine, teşhis ve çözümüne katkı sunmak, yol göstermek gibi amaçları vardır. Bu bağlamda biz de ilçenin sorunların tespit ve çözümünde bilimsel bir bakış açısı yakalayabilmek amacıyla 2016 yılının mayıs ayında Atakum Çalıştayını gerçekleştireceğiz. Çalıştayda Atakum ile ilgili bildiriler sunulacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Bildiriler kitap haline getirilerek ilgililere sunulacaktır. Böylelikle Atakum'un vizyonuna katkı sunulacaktır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademisyenler 'Atakum' İçin Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement