Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel: "1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez" Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel: "1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez"AFYONKARAHİSAR (AA) – Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez olduğunu söyledi.

14.01.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel:

"1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez"

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel: "1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez"AFYONKARAHİSAR (AA) – Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez olduğunu söyledi.Yücel, Afyonkarahisar'daki eğitim kurumlarını ziyaret etmek ve öğrencilerle buluşmak için geldiği Afyonkarahisar'da basın toplantısı düzenledi. Orta Öğretim Eğitim kurumu toplantı salonunda düzenlenen toplantıda basın mensuplarının binden fazla akademisyenin imza attığı bildiri ile ilgili sorularına cevap veren Yücel, bildiriye kurum olarak katılmadıklarını dile getirdi. Türkiye'nin güçlü ve demokratik bir devlet olduğunu söyleyen Yücel, "Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde olay varsa, Türkiye devletinin dışındaki güçleri oraya çağıramazsınız. Türkiye hukukun üstünlüğü olan bir ülkedir" dedi.Bildiriye kendi üniversitelerinden bazı öğretim üyelerinin de imza attığını bildiğini belirten Yücel, Üniversite senatosunun bir toplantı yaptığını ve bildirinin kabul edilemez olduğu yönünde kurumsal karar aldıklarını ifade etti. Yayınlanan bildirinin Senatoda tartışıldığını aktaran Yücel, "1100 akademisyenin doğu ve güneydoğuda yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez. Terörün hepsini lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun lanetliyoruz. Bir ülke bir devlet kendini korumak için gerekli, hukuk zemini içerisinde varlığını sürdürmesi lazım. Eğer bir suç işleniyorsa, eğer bir terör varsa, devlette bunun üzerine gidiyorsa, siz bu devlete katlediyor diyemezsiniz. Onun için birey olarak, ben de o bildiriye katılmıyorum. Ama bin 100 akademisyen, böyle söylemiş. Onların da söz hürriyeti vardır diye düşünüyorum. Saygı duyarım ama. Ben katılmıyorum. Benimde beyanım budur. Devlete katlediyor diyemezsiniz" diye konuştu.Bildiriye imza atan öğretim üyeleri ile ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ise yücel, şöyle cevap verdi: "Ama bunlar bu bildiriye imza attınız sizi biz okuldan atıyoruz veya çıkarıyoruz diyemeyiz. Ama buna katılmadığımızı kurum olarak söylüyoruz. Üniversite senatosu olarak söylüyoruz. Biz bu bildiriye katılamayız. Nedenlerini de açıkladık. Ama bunun içerisindeki öğretim üyelerinin de cezalandırılması yöntemine gidilmesini de doğru bulmuyorum." Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, 1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıklarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yücel, ildeki eğitim kurumlarını ziyaret etmek ve öğrencilerle buluşmak için geldiği Afyonkarahisar'da basın toplantısı düzenledi.

Özel bir eğitim kurumunda düzenlenen toplantıda, bazı akademisyenlerin imza attığı bildiri ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap veren Yücel, bildiriye kurum olarak katılmadıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin güçlü ve demokratik bir devlet olduğuna işaret eden Yücel, "Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir yerde olay varsa, Türkiye devletinin dışındaki güçleri oraya çağıramazsınız. Türkiye hukukun üstünlüğü olan bir ülkedir" dedi.

Bildiriye kendi üniversitelerinden bazı öğretim üyelerinin de imza attığını belirten Yücel, üniversite senatosunun bir toplantı yaptığını ve bildirinin kabul edilemez olduğu yönünde kurumsal karar aldıklarını ifade etti.

Yücel, yayınlanan bildirinin senatoda tartışıldığını aktararak şöyle devam etti:

"1100 akademisyenin Doğu ve Güneydoğu'da yaşananlarla ilgili yazdıkları sözler gerçekten kabul edilemez. Terörün hepsini lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, dünyanın neresinde olursa olsun lanetliyoruz. Bir ülke, bir devlet kendini korumak için gerekli, hukuk zemini içerisinde varlığını sürdürmesi lazım. Eğer bir suç işleniyorsa, eğer bir terör varsa, devlette bunun üzerine gidiyorsa, siz bu devlete katlediyor diyemezsiniz." Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement