Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine ilişkin, "Terör örgütünü masum gösterme çabası içine düşen akademisyenleri, türü tükenme dönemine giren akademisyenleri de şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

15.01.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine ilişkin, "Terör örgütünü masum gösterme çabası içine düşen akademisyenleri, türü tükenme dönemine giren akademisyenleri de şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" dedi.

Memiş, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Diyarbakır'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve Türkiye'de terörle mücadelede önemli bir süreç yaşandığını aktaran Metin Memiş, akademisyenlerin yayımladığı bildiriyle ilgili olarak, "Çocuklar ve yaşlılar katledilirken kaleminden mürekkep değil kan damlayan bin 128 akademisyenin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Terör örgütünü masum gösterme çabası içine düşen akademisyenleri, türü tükenme dönemine giren akademisyenleri şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" diye konuştu.

Memiş, Şırnak'ın Cizre ilçesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Orada sağlık çalışanlarının elbetteki güvenlik endişeleri var. Fakat umutlular ve o umutlarıyla, o bölgenin halkına görevlerinin vermiş olduğu şerefle sağlık hizmetini sunmaya devam ediyorlar. Ülkemiz kritik bir bölgede yer alıyor, ülkemizi Suriye haline getirmek isteyenlerin oyunlarıyla Türkiye'nin o bölgesinde terör olayları yaşanıyor. Devletimizin hendekleri kapatmayla ilgili bir kararlılığı var. Bu kararlılığı sonuna kadar destekliyoruz. Şunu da gördük o bölgede halk teröre destek vermiyor. Memur-Sen ailesi olarak, onurlu bir duruş sergileyerek, teröre destek vermeyen o bölgenin halkına sahip çıkıyoruz. Diyoruz ki; 'Hendekleri aşacağız, Bayırbucak'a ulaşacağız' diyerek, merhamet tırlarımızı yola çıkardık."

Sağlık-Sen'in yaptığı çalışmaları anlatan Metin Memiş, sağlık çalışanlarının kutsal görevlerini en zor şartlarda bile yerine getirdiğini vurguladı.

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarıyla ilgili taleplere de değinen Memiş, "Buradan Sağlık Bakanlığı ve Sayın Başbakan'a bir kez daha sesleniyorum; Türkiye'de en önemli dönüşümü gerçekleştiren sağlık çalışanlarımızın özlük hakları noktasındaki sendikal taleplerimize cevap verin, sağlık çalışanlarının adaletsiz döner sermayesini daha adil bir hale getirin, şiddetin önüne geçilmesi için daha önemli tedbirler alın ve özlük haklarında iyileştirmeler yaparak sağlık çalışanlarının bu hizmetlerini daha iyi sunmalarını ve dönüşümün artarak devam etmesine lütfen katkıda bulunun" şeklinde konuştu.

Metin Memiş, bir basın mensubunun, "Dicle Üniversitesindeki sağlık çalışanlarının terörü desteklediği ve Dicle Üniversitesine giden yaralı polis ve askerlerin yanlış müdahale edilerek şehit olduğu iddiası var. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?" sorusu üzerine, "Hastanede her şey başıboş durumda değil. Elbette sağlık çalışanlarının içerisinde de terör sempatizanı olanlar mutlaka vardır. Ama burada bir genelleme yapmak, özellikle o bölgenin insanı olan sağlık çalışanlarının tamamını bu genellemenin içerisine sokmak çok doğru bir anlayış değil. Şu anda devletimiz bu tür yardım ve yataklık yapan sağlık çalışanlarının elbette ki tespitini yapmıştır, yapıyordur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Bildirisine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement