Akademisyenlerin Terör Bildirgesine Yalova Üniversitesi'nden Tepki - Son Dakika
Güncel

Akademisyenlerin Terör Bildirgesine Yalova Üniversitesi'nden Tepki

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, aralarında Yalova Üniversitesi’nden 3 öğretim elemanının da olduğu terör bildirgesine tepki gösterdi.

13.01.2016 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, aralarında Yalova Üniversitesi'nden 3 öğretim elemanının da olduğu terör bildirgesine tepki gösterdi.

Bildirinin üniversitedeki akademik camiayı asla temsil etmediği belirtilen açıklamada, bu hususta Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nca yapılan açıklamaya tam destek verildiği ifade edildi. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın söz konusu açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Kendilerini 'Bu ülkenin akademisyen ve araştırmacıları' olarak tanımlayan bir grup öğretim elemanı yayımladıkları bildiride Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, vatandaşlarını açlığa ve susuzluğa mahkum etmekle, yerleşim yerlerine ağır silahlarla saldırmakla, anayasal ve uluslararası hukuku ihlal etmekle, taammüden kıyım ve katliam yapmakla suçlamaktadırlar. Bu bildiri, imzalayan öğretim elemanlarının kanaatini ifade etmekte olup Türk yüksek öğretim sisteminde çalışmakta olan yüz elli binden fazla akademisyenin görüşlerini asla temsil etmemektedir. Akademik özgürlük, bir ülkenin varlığını, güvenliğini ve bekasını tehdit etmenin aracı olarak istismar edilemez. Akademik özgürlüklere saygı duyan hiç bir demokratik ülke ayrılıkçı teröre desteği ve kendi güvenliğine saldırıyı meşru göremez. Üniversitelerarası Kurul olarak, milletimize karşı olan borcumuzun ödenemez olduğu bilinci içinde, ülkemizin bilim ve teknoloji üretimine katkı yapmak ve yükseköğretim vermekle görevli üniversitelerimizin çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini, her türlü tehdidi büyük bir özgüven içinde bertaraf edecek kapasitede olduğunu ifade etmek isteriz". - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akademisyenlerin Terör Bildirgesine Yalova Üniversitesi'nden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement