Akar "Dini Değerlere Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez" - Son Dakika
Yerel

Akar "Dini Değerlere Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez"

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği karikatür yayınlamasına sert tepki gösterdi.

14.03.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği karikatür yayınlamasına sert tepki gösterdi.

Konu ile ilgili yazılı olarak bir mesaj yayımlayan AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Müslümanların mukaddesatlarına yapılan saldırıları asla kabul etmediklerini belirterek, fikir özgürlüğü adı altında dini değerlere yapılan saygısızlığın kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Akar "Peygamber sevdalısı bu halk, bu küstahlığı kabul etmeyecektir." Malum zihniyet Müslüman Kürt Halkını kandırmak amacıyla din kisvesi altında faaliyet ve etkinlikler yaparken, diğer yandan da İslami değer ve mukaddesatlara hakaret etmekten geri durmamaktadır. Dini değer ve kutsallara, hele hele Yüce Rabbimizin dünya ve Ahiret saadetimiz için bize rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed (sav)'e hakaret etmek düşünce özgürlüğü değildir. Bu açıkça İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. "Bu melun zihniyet Hz. Peygamberimizin hadis-i şerifi olan 'cennet annelerin ayakları altındadır' sözünü edepsizce sayfalarında yer verdiği bir karikatüre malzeme etmeye çalışmıştır" dedi.

Bu ülkede ne İslam ne de İslam'ın kutsalları sahipsiz değildir

Son yaşanan süreçte Kürt halkının yaşam hakkını hedef alan zihniyetin, toplumun en büyük kutsallarına saldırmalarının kamuoyu tarafından şaşkınlıkla izlendiğini söyleyen Akar, "Müslümanların kutsallarına hakaret etmeyi marifet zanneden güruh bilmelidir ki, bu ülkede ne İslam ne de İslam'ın kutsalları sahipsiz değildir. Biz Hiç kimsenin kutsallarına dil uzatmasına asla tepkisiz kalmayız, AK Parti olarak bu hakareti bir kez daha lanetliyoruz. Yüreğinde zerre miktarı Allah ve Peygamber aşkı olan herkesi Özgür Gündem adlı İslam ve Peygamber düşmanı gazeteyi boykot etmeye, bu gazeteyi evlere ve işyerlerine sokmamaya davet ediyoruz. Efendimiz (sav)'e yapılan bu saygısızlığı kınamak ve lanetlemek amacıyla tüm halkımızı, tepkilerini demokrasi kuralları çerçevesinde ortaya koymaya davet ediyoruz"diye konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Akar 'Dini Değerlere Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement