Akaryakıt İstasyonunda 'Mühür' Arbedesi - Son Dakika
Güncel

Akaryakıt İstasyonunda 'Mühür' Arbedesi

Akaryakıt İstasyonunda \'Mühür\' Arbedesi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunu mühürlemek isteyen zabıta ekipleriyle çalışanlar arasında arbede çıktı.

22.05.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunu mühürlemek isteyen zabıta ekipleriyle çalışanlar arasında arbede çıktı.

Tuzluca Belediyesi, arazisinin imar yapısından kaynaklı bir akaryakıt istasyonunu kapatmak amacıyla dava açtı. Bunun üzerine istasyon sahiplerinin yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme, belediyenin arazi yapısına ilişkin eksik belge gönderdiğini tespit etti. Belediye ile işletme arasından devam eden dava sonunda Danıştay'a intikal etti. Danıştay'a intikal etmesine rağmen 4.'üncü kez belediye tarafından mühürlenmek istenen akaryakıt istasyonu çalışanları ile zabıta arasında arbede yaşandı.

Olay yerine gelen Tuzluca Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çıkan arbedeyi daha fazla büyümeden engelledi. İmar sorunu ile ilgili Tuzluca belediyesinin 2012 yılına ait belediye meclis kararı olan evrakın mahkemeye göndermediğini ileri süren işletme sahibi Süleyman Türkan, "Bizim lehimize olan evrakı dosyadan çıkarıp, ondan bir önce olan 2010 yılına ait belgeyi mahkemeye gönderiyorlar. O belgeyi gönderseler mahkemeden kapatma kararı çıkmayacak. 2012 yılındaki evrakla gelsinler. Varsa bir eksik, onların kapatmasına gerek kalmaz ben kendim kapatırım. Bunlar adaleti yanıltıyor. Kaldı ki bununla ilgili belediyeyle mahkemelik olan dosyamız Danıştay'a intikal etti" dedi.

Türkan, ilçede iki istasyon bulunduğunu ve diğer istasyonun Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin'in akrabalarına ait olduğunu belirterek şunları söyledi: "Belediye başkanı akrabasının istasyonunu bu ihalelerde öne çıkarmak için bize gözünü dikti. Tamamen hukuksuz bir şekilde bu istasyonu kapatmak istiyorlar. Bu şekilde kendi istasyonlarında istediği fiyata ihaleleri alacak. Bunlar mahkemenin verdiği kararı tanımıyorlar. Yaptıkları tamamen hukuksuz bir uygulama, bu hukuksuzluğa engel olacağız."

"SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ AYRI OLDUĞUNDAN BİZE BUNU YAPIYORLAR"

Siyasi görüşlerinin ayrı olduğundan dolayı kendilerine bu uygulamanın yapıldığını ileri süren Cüneyt Türkan ise, "DBP'li belediye başkanı seçimi kazandıktan dolayı bizim bu işletmemizi kapatmak için ellerinde gelen bütün kozları kullanıyor. Bizim görüşümüz ayrı diye bu yapılır mı? Biz buraya yatırım yaptık, pişman da olduk. Böyle giderse hiçbir iş adamı bu ilçeye yatırım yapmaz. Biz bu ilçeyi kuran en köklü aileyiz. Ermenistan'dan gelmedik. Bize siyasi görüşümüzden dolayı bunu yapıyorlar. Bu kararı kınıyor, belediyeyi kınıyor ve işletmemizi kapatmalarına da izin vermeyeceğiz. Hem daha dosya Danıştay'dan dönmedi, hem belediyenin elindeki arsanın bulunduğu ada pafta no ile iş yerimizin bulunduğu arsa birbirini tutmamaktadır. Burada belediye iyi niyet sergilemediğini, tebligat ve süre tanımıyor. Hangi evrakımız belediyeye gitse, zamanında imzalanmıyor" şeklinde konuştu.

DBP'li belediyeden gönderilen yetkili ise, mahkemece kendilerine gelen karar doğrultusunda iş yerine ihtarname gönderildiğini, iş yerini de bu doğrultuda mühürlemek için girişimde bulunacaklarını söyledi. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akaryakıt İstasyonunda 'Mühür' Arbedesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement