Akaydın'a "Neron" Benzetmesi - Son Dakika
Güncel

Akaydın'a "Neron" Benzetmesi

Akaydın\'a "Neron" Benzetmesi

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi evraklarının yakılarak imha edilmesini değerlendirdi.

03.04.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya Büyükşehir Belediyesi evraklarının yakılarak imha edilmesini değerlendirdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olayın meydana gelmediğini söyleyen Köse, "Mustafa Akaydın herhalde kendini Neron zannediyor. Her şeyi yakıp imha ediyor. Allah'tan Antalya'yı yakmadan kurtardık" dedi.

Yapılan ihbarla birlikte Boğaçayı Tesisi'ne gittiklerini belirten Köse, evrakların gereksiz olamadığını ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ıslak imzasının bulunduğu mali bütçe ve imara yönelik evraklar olduğunu söyledi. Evrakların 5 yıl süreyle arşivlenip saklanması gerektiğini de kaydeden Köse, "Oraya gittiğimizde jandarma ve polis ekipleri olay yerindeydi. Bazı evrakların yanmadan kurtarmış olduk. Evraklar kesinlikle gereksiz değildir. Mustafa Akaydın'ın ıslak imzasıyla imzalanmış birtakım mali bütçeye ve imara dair evraklardır. 2012 2013 yılına ait evraklardır. Bunların lüzumlu olup olmamasının takdiri Akaydın'a ait değildir. Evrakların imha etmelerinin imkanı yoktur. 5 yıl süreyle saklanmalıdır. Bu evrakların yakılması tamamen suç teşkil ediyor. CHP'li belediyenin ve Akaydın'ın belediyeye ait birtakım belgeleri ortadan kaldırma girişiminin somut delilidir. Suçüstü yakalanmışlardır. Şu anda yapılan, 'Yavuz hırsız ev sahibi bastırır' misali. Yaptıkları iş odur. Yaptıkları açıklamanın hiçbir hukuki gerekçesi yoktur" dedi.

"YAKMA OLAYINI KABUL ETTİ"

İl Seçim Kurulu ve Antalyalıların Menderes Türel'i belediye başkanlığına getirdiğini belirten Köse, yakılan evrakların ve gelinen son durumun Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir olay olduğunu söyledi. Akaydın'ın yakma olayını kabul ettiğini de belirten Köse, "Antalyalılar ve Seçim Kurulu bir karar verip Menderes Türel'i belediye başkanlığına getirmiş. İtirazları var ama itirazların reddedildiğini de biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Akaydın 'Bundan haberim yoktu' diyebilirdi ama haberinin olduğunu kendisi söylüyor. Ayrıca Menderes Türel'e temiz bir belediye bırakmak için bunları yaktırdığı söyledi. Kendi ağzıyla itiraf ediyor. Konuyla ilgili gerekli suç duyurusunu yaptık. Ben ve arkadaşlarım kesinlikle belediyenin içerisine girmedik. Hatta bazı arkadaşları alandan uzaklaştırdık" diye konuştu.

NERON BENZETMESİ

Köse, belediye bahçesine kurulan çadırla ilgili olarak, AK Partili gençlerin tepkilerini göstermek amaçlı yaptıkları bir eylem olduğunu söyledi. Köse, "Belediyenin herhangi bir kuruluşunda bir çalınma imha edilme, yakılma olmasın diye yapılan bir çalışmadır" dedi.

Akaydın'ı Büyük Roma yangınına sebep olan Romalı Neron'a benzeten Köse, "Mustafa Akaydın herhalde kendini Neron zannediyor. Her şeyi yakıp imha ediyor. Allah'tan yakmadan kurtardık Antalya'yı" dedi.

"HUKUKA AYKIRI İŞLERDE OLMADIK, OLMAYIZ DA"

Köse, Akaydın'ın AK Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Menderes Türel ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin ise, "Akaydın'ın kendi takdiridir. Bizim eylemimizde suç teşkil edecek hiçbir durum yoktur. Biz orada ne çalışmalarını engelledik ne başka bir şey yaptık. Tesislere her vatandaşın girme hakkı var. Ayrıca belediyeye de herkesin girme hakkı var. Hukuka aykırı işlerde olmadık, olmayız da" diye konuştu.

"CHP'Lİ HEYET, 'SEÇİMİ NEDEN KAYBETTİK?' DİYE SORMAYA GELMİŞTİR"

Ankara'dan gelen CHP'li heyetle ilgili de açıklama yapan Köse, heyetin Akaydın'a seçimi neden kaybettiklerini sormak için geldiklerini iddia etti. CHP'nin iç işlerine karışmak istemediklerini de vurgulayan Köse, "Yani o gelen heyet herhalde, 'Seçimi neden kaybettik?' diye sormaya geliyorlardır. Onların iç işlerine karışmayız. Seçimle alakalı İl Seçim Kurulu geçen gün itibarıyla 23 bin 431 oy farkla Menderes Türel'in Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu belirtmiştir. Birkaç gün içerisinde Menderes Türel mazbatasını alacaktır" ifadelerini kullandı.

Akaydın'ın seçimlere itirazına ilişkin açıklama yapan Menderes Türel ise, "CHP tarafından yapılan bütün itirazlar reddedildi. Hakkımızda yaptıkları suç duyurusu da adalete intikal etmiştir. Bakarız icabına" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akaydın'a 'Neron' Benzetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement