Akaydın: "Amerika'ya Kaçmıyorum" - Son Dakika
Güncel

Akaydın: "Amerika'ya Kaçmıyorum"

Akaydın: "Amerika\'ya Kaçmıyorum"

CHP’li Mustafa Akaydın, AK Partili Menderes Türel'in "Kızının yanına kaçabilir" iddiasına, Amerika'ya kaçmıyorum" diye yanıt verdi.

02.04.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Mustafa Akaydın, AK Partili Menderes Türel'in "Kızının yanına kaçabilir" iddiasına, Amerika'ya kaçmıyorum" diye yanıt verdi.

AK Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve partililerin evrakların yakıldığı iddiası ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gitmeleri ile ilgili açıklama yapan CHP'li Mustafa Akaydın, "Bu bir siyasi vandalizmdir" dedi. Akaydın, belediye personelinin can güvenliği olmadığını belirterek "İl emniyet müdürlüğü ve valilikten bir açıklama gelmezse, emniyet müdürü ile vali hakkında suç duyurusunda bulunacağını" söyledi.

Mustafa Akaydın, Antalya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İlçe seçim kurullarının bizim itirazımızı reddettiğini duyduk. Bu yüzden İl Seçim Kurulu'na başvurmak için buraya geldik. Ancak, bugün çok vahim olaylar oldu. Belediyenin tesislerinden birisi Boğaçay Tesisi, benim sözde yolsuzluk belgelerini orada yaktırarak imha ettiğim gerekçesiyle polis jandarma ve yanlarında bin üzerinde AK Partili militan tarafından basıldı. Bu hukuksuz bir saldırıdır. Bunu yapmak için mahkemeden arama kararının çıkarılması lazım. Oradaki personelim ve müdürü İsmail Şilvan, iki saat süreyle bu militanlar tarafından hareketsiz hale getirilmiştir. Bunların içinde polis de vardır."

"MAKAMIM BASILDI"

Grubun daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni bastığını söyleyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim makamım basılmıştır. Bunların hepsi internette var. Bu ilk saldırıyı düzenleyen Menderes Türel'dir. İkinci saldırıyı düzenleyenlerin başında da AK Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç vardır. Bu bir devlet saldırısıdır. Üç saat boyunca vali ve emniyet müdürüne ulaşamadım. En sonunda emniyet müdürüne ulaştığımda ilgileneceğini söyledi. Ama şu ana kadar sadece bir emniyet müdürü yardımcısı aradı."

"AĞIR BİR SUÇTUR"

Belediyede bir odası bulunduğunu ve odasının içinde kitaplar ile belediyenin evrak niteliği taşımayan arşiv değeri olmayan belgelerin bulunduğunu söyleyen Akaydın, şöyle konuştu: "Bu matbuat her zaman belediye tesislerinde yakılır. Benden sonra belediye başkanı olacak Menderes Türel olacaksa ona temiz bir belediye bırakmak için her ay 15-20 santimetre kalınlıktaki belediye meclis gündemini klasörü yakmak üzere gönderdim. Yani ben bir belge yok edecek olsaydım gündüz gözü herkesin içinde yapar mıyım? Menderes Türel bana bunu söylemiş olsa 'Gel bak' diye davet ederdim. Bu kışkırtıcılığı yapan da İl Başkanı Mustafa Köse'dir. Son derece ağır bir suçtur."

EMNİYET MÜDÜRÜ VE VALİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Devletin polisiyle, partinin militanlarının belediyeyi bastığını ileri süren Akaydın, şunları kaydetti:

"Mahkeme kararı yoktur. Bu olayda emniyet müdürü suçludur. Eğer validen bir açıklama gelmezse hem vali hem emniyet müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Benim alnım aktır. Belediyeyi basan araçların içinde Menderes Türel'in seçim araçları vardır. Fen işleri dairemde çöp kutuları boşaltılmıştır. Eğer Ergenekon'da yaptıkları gibi kumpas belgeyi orayı basan bin AK Parti militanı o evrakın içine sıkıştırırsa ben kendimi nasıl savunacağım arkadaşlar? Böyle bir rezalet nerede görülmüş? Suç duyurusunda bulunacağım."

"NEDEN AMERİKA'YA KAÇAYIM?"

Akaydın, Menderes Türel'in "Akaydın Amerika'ya kaçacak" iddiasına ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

"Ben Amerika'ya neden kaçayım? Karşınızdayım işte. Benim bir ayıbım yok ki. Menderes Türel kazandıysa gelsin delikanlı gibi teslim alsın belediyeyi. Ama bu şartlar altında ben bu psikolojiyle devir teslim törenine gitmeyeceğim. Bu durumu hazımsızlığa bağlıyorum. Sanki bu durumu mahsus yapıyormuşum. Orada yakılan evrakların hepsinin asılları belediyede var. Üstelik adını vermeyeceğim bir AKP meclis üyesi arkadaş arıyor, 'Hocam gittik arkada baktık, hakikaten yapılan çok ayıp. Ne olur sakin olun' dedi. Şimdi adını vermeyeyim başı belaya girmesin. Sana belediyeyi elini sıkıp vermek isterdim. Ama ayıptır. 'Ben Antalya çocuğuyum' deyip gezmesin bu arkadaş. Bu bir siyasi vandalizmdir." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akaydın: 'Amerika'ya Kaçmıyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!
    09:09 Türkiye Otomotiv Piyasası Sarsılacak!

    SDN Kurucusu ve içerik üreticisi Hakkı Alkan, yarın gerçekleşecek önemli bir gelişmeyi duyurdu. Bu gelişme, Türkiye'nin otomotiv piyasasını sarsacak nitelikte olacak ve mevcut listeleri değiştirebilecek. Elektrikli otomobil satın almayı düşünenler ve Çinli otomobil üreticisi Chery'den tanıtım bekleyenler arasında heyecan yaratmıştır. Detaylar yarın açıklanacak.

  • Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı
    09:09 Honor Magic 6 Pro Türkiye'de Tanıtıldı

    Honor, yeni amiral gemisi Honor Magic 6 Pro'yu İstanbul'da düzenlenen lansmanla tanıttı. Telefonun Türkiye fiyatı 59 bin 999 TL olarak açıklandı. Honor Magic 6 Pro, pil performansı ve ekran kalitesiyle dikkat çekiyor. Honor'un Türkiye pazarında büyüme hızı diğer rakiplerinden daha fazla. Cihazın 5000 nit ekran parlaklığı ve yüksek çözünürlüklü kamerası ön plana çıkıyor.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu
    09:07 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Üniversite Sanayi İş Birlikleri İçin Buluştu

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite sanayi iş birlikleri kapsamında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldi. Erzurum'da kurulması planlanan ileri teknoloji fabrikaları için istişarede bulunan Başkan Sekmen ve Rektör Çakmak, ETÜ Yüksek Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

  • Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı
    08:58 Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla yaşadığı zor anlar objektiflere yansıdı

    Hatay'ın Samandağ ilçesinde kuş gözlemcisinin objektifine Alaca Yalıçapkını'nın avladığı balıkla intihanı yansıdı. Milleyha Sulak Alanı'nda yaşayan Alaca Yalıçapkını, avladığı balığı yutmaya çalışırken zorlanarak balığı dakikalarca sağa sola savurdu. Kuş gözlemcisi Alican Gümüş, bu doğal anları kaydetmenin keyif verici olduğunu belirtti.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu
    08:54 Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcusu Hasan Can Arslan, Türkiye Badminton Şampiyonası'nda üçüncü oldu

    Bursa'da düzenlenen 17 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası'nda Karışık Mixler kategorisinde mücadele eden Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Hasan Can Arslan, Zonguldak'tan Zeynep Değirmenci ile birlikte Türkiye üçüncüsü oldu. Bu başarıyla Milli Takım kadrosuna girmeye hak kazanan Arslan, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuyu ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement