Akaydın, "Finike'de Kan Kaybını Önleyeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Akaydın, "Finike'de Kan Kaybını Önleyeceğiz"

Akaydın, "Finike\'de Kan Kaybını Önleyeceğiz"

Antalya’nın Finike ilçesinde bir dizi programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bölge halkının”Yılardır kan kaybediyoruz” serzenişine, “Aynı zamanda cerrahım. Sandıkta yetkiyi verin.

20.01.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Finike ilçesinde bir dizi programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bölge halkının"Yılardır kan kaybediyoruz" serzenişine, "Aynı zamanda cerrahım. Sandıkta yetkiyi verin. Bölgede kan kaybını önleyelim"dedi.

İlçe ve beldelerde halk buluşmalarını sürdüren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın hafta sonu durağı Finike bölgesi oldu. İlk olarak Sahilkent Belediyesi tarafından yaptırılan "Göksu Gazi Parkı" açılışına katılan Başkan Akaydın'a Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Kök, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, sinema sanatçısı Tarık Akan, CHP İl ve İlçe yöneticileri ile çok sayıda bölge halkı eşlik etti. Başkan Akaydın 40 dönümlük alanda oluşturulan park için Çırpar'a teşekkür etti. Açılışta vatandaşlar Başkan Akaydın ve Tarık Akan'a yoğun ilgi gösterdi.

KAN KAYBINI ÖNLERİZ

Daha sonra Sahilkent Toptancı Hal'ini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın esnafın sorunlarını dinledi. Başkan Akaydın'dan yeni bir toptancı hali isteyen esnaf 23 yıldır hep geri adım attıklarını belirterek, yıllardır bölge halkı ve esnafı olarak kan kaybettiklerini söyledi.Bölgenin sorunlarını yakından takip ettiğini, bu konuda halkın sandıktan yetkiyi vermesi halinde gerekli müdahaleyi yapacağını belirten Başkan Akaydın, "Ben cerrahım. Kan kaybı varsa siz yetkiyi verin. Biz müdahaleyi yapalım. Kan kaybını önleyelim" dedi.Başkan Akaydın toptancı hal alanının Sahilkent Belediyesi'nde olduğunu ve bunun işlerini kolaylaştıracağını ancak konunun teknik yönden ekiplerce inceleneceğini söyledi.

Daha sonra Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'la birlikte Yuvalı Köyü sakinleri ile bir araya gelen Başkan Akaydın, köy halkının sorunlarını dinledi.

Gün sonunda Finikeli muhtarlarla akşam yemeğinde bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın burada muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada Finike'nin sorunlarını bildiğini söyleyen Başkan Akaydın, Finike'nin çok güzel bir sahile sahip olduğunu, turizmden yeterli payı alamadığını söyledi.

GONDOLLAR YÜZECEK

Finike kanalları içinden akan pis suyun denizi kirlettiğini ve denizin kullanılamaz halde olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Finike Bütünşehir yasası ile Antalya'daki hizmetlerin hepsinden faydalanacak. Size söz veriyorum. Eskişehir'in porsuk çayında olduğu gibi, burada gondollar dolaşacak" dedi. Başkan Akaydın, "Bölgede hukuken belediye tarafından çözmekle yükümlü bir konu varsa, CHP Finike Belediye Başkan adayı ve şu anki Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar'la birlikte bunları çözmeye söz veriyorum" diye konuştu.

TARIM CAN ÇEKİŞİYOR

Antalya'nın turizm kadar tarım konusunda da Türkiye'de önemli bir kent olduğunu ifade eden Başkan Akaydın kimsenin bunu dile getirmediğini söyledi. Üreticinin bu konuda sıkıntılı olduğunu ifade eden Başkan Akaydın, "Tarım can çekişiyor. Tarla tarımı bitti. Serada büyük ölçekte çalışıyorsanız bir şeyler var. Küçük ölçekte yok" dedi.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar da gecede yaptığı konuşmada Finike'nin yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyerek, "Finike'ye tarım haricinde emekli ve memur maaşından başka para girmiyor. Burada yatırıma ihtiyaç var" dedi. Çırpar Başkan Akaydın ile birlikte Finike'ye hak ettiği değeri kazandıracağını söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akaydın, 'Finike'de Kan Kaybını Önleyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement