Akaydın: Kenti Süslesek 'Hristiyan Bayramı Kutluyor' Diyeceklerdi - Son Dakika
Güncel

Akaydın: Kenti Süslesek 'Hristiyan Bayramı Kutluyor' Diyeceklerdi

Akaydın: Kenti Süslesek \'Hristiyan Bayramı Kutluyor\' Diyeceklerdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Akaydın, 'CHP'li Başkan Hıristiyan bayramı kutluyor' demesinler diye süsleme işini abartmadıklarını söyledi.

12.12.2014 14:49  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya'nın yılbaşında New York, Berlin gibi olmasına yönelik beklentinin haklı bir talep olduğunu belirterek, "Başkanlığım döneminde kenti yılbaşı için süsledik, ışıklandırdık. Ama hep orta şekerli kıvamda bıraktık. Bira festivali için ortalığı birbirine katanlar, büyük bir süsleme işine girseydik 'CHP'li Başkan Hıristiyan bayramını kutluyor' diye ayağa kalkardı" diye konuştu.

Eski başkan Mustafa Akaydın, görevde olduğu 5 yıl içinde Antalya'da yılbaşının daha renkli kutlamalara sahne olması için kent merkezinde çeşitli düzenlemeler, ışıklandırmalar yaptıklarını söyledi. 2013 yılını 2014'e bağlayan dönemde ihalelerde geç kalındığı için bu süslemelerin zayıf olduğunu kaydeden Mustafa Akaydın, "Fakat portakal ağaçlarından yaptığımız yılbaşı ağaçları özellikle Büyükşehir Belediye binası önünde çok ilgi çekti. Ayrıca bu formdan takvimler de hazırlayıp dağıtımını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Kendi döneminde yine Cumhuriyet Meydanı'nda yılbaşı kutlamaları düzenlediklerini anlatan Mustafa Akaydın, "Benden önce böyle bir kutlama, Büyükşehir Belediyesi'nin de içinde olduğu, var mıydı ben hatırlamıyorum. Sanatçılarla beraber, yapay kar yağışı altında Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda yılbaşını kutladık" dedi.

Fakat bu kutlama programlarını, kent süslemelerini hep 'orta şekerli' kıvamda bırakmak zorunda kaldıklarını kaydeden Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

"12 milyon turiste ev sahipliği yapan Antalya'nın yeni yıla girerken New York, Berlin gibi olması beklenir. Fettah Tamince son derece haklı. Ama yapamıyorduk. Birincisi bu iş ciddi bütçe ister. Bu açıdan belediye başkanının otellere sponsor olma çağrısını haklı ve gerçekçi buluyorum. Ama bir başka nedeni daha var. Bira festivali için ortalığı birbirine kattılar. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığı, benim sadece ilk yılında açılışına gittiğim bir festival için 'İçkiden insanlar ölüyor' diyecek kadar iş ileri gitti. Böylesi bir durumda, belediye bütçesinden ya da sponsor marifetiyle yılbaşı için büyük bir süsleme işine girseydik 'CHP'li Başkan Hıristiyan bayramını kutluyor' diye ayağa kalkarlardı. Ama şimdi konu Menderes Türel olunca kimsenin sesi çıkmıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akaydın: Kenti Süslesek 'Hristiyan Bayramı Kutluyor' Diyeceklerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement