Akbaba Ailedeki İletişimi Anlattı - Son Dakika
Yerel

Akbaba Ailedeki İletişimi Anlattı

Akbaba Ailedeki İletişimi Anlattı

Türkiye’nin hemen her bölgesinde çeşitli konferanslar düzenleyen İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba tarafından, "İletişim Ailede Başlar" konulu konferans Fethiye’de de verildi.

11.04.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin hemen her bölgesinde çeşitli konferanslar düzenleyen İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba tarafından, "İletişim Ailede Başlar" konulu konferans Fethiye'de de verildi.

Fethiye Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk eğitim merkezi ve akşam sanat okulu müdürlüğü okul aile birliği tarafından düzenlenen konferansa ilgi yoğun oldu. Fethiye Kültür Merkezi salonundaki konferansa Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ve bazı daire amirleri de katıldı.

Konferansta İletişim Uzmanı-Yazar Fatih Akbaba, aile kurumunun önemine ve sürekliliğine değindi. Fatih Akbaba, yaptığı konuşmada, çocuk eğitimine ve aile içindeki anne baba çocuk, eşler arası iletişime ilişkin yanlış ve doğru bilgileri örneklerle anlattı. zaman, zaman kahkahaların yükseldiği zaman, zamanda düşündüren konferansta iyi bir Türk aile yapısı anlatıldı. Evlilikte bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu, aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğunu belirten Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğunu ifade etti. Akbaba, şöyle konuştu: "Özellikle birbirini yeterince tanımadan aile kuran çiftler, iletişim eksikliği nedeniyle kısa süre sonra boşanmaya sürükleniyor. Sadece 2008 yılında evlenen çiftlerden 100 bininin boşandığını görüyoruz. Gönül gözünü bıraktık. Artık dünya gözüyle bakıyoruz. Özellikle hanımefendiler bir erkekten hoşlandıklarında hemen görüntüye kapılırlar. Anne sorar, 'kızım bu oğlan nasıl biri-', kız cevap verir, 'anne çok yakışıklı, Brad Pitt gibi.' 10 yıl sonra baktığımızda Brad gider, geriye Pitt'i kalır. Bu nedenle niçin ve neden sorularının cevabını bilmeden evlilik yapmamalıyız."

Aile içi iletişimde amacın mutlu olmak ve mutlu etmek olduğunu dile getiren Akbaba, hiçbir mutluluğun insana altın tepsi içinde sunulmadığını belirtti. Gereksiz ve yersiz kıskançlığın ilişkileri yıprattığını ifade eden Akbaba, evlilikte mutluluğun anahtarına, dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk sahibi bireylerin ulaşabileceğini söyledi. Aile içi iletişimde ciddi bir sorun yaşayan hale geldiğimizi gösteren boşanma rakamları üzerine hepimiz düşünmeliyiz. Bu anlamda şu ana kadar yapılan yanlışları düzeltip çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından aile ve eş sorumluluğunu sonuna kadar taşımalıyız. İnsanlar hem bu dünyasını hem de ahiretini cennete dönüştürecek eşleri tercih etmelidir. Ama bu arada kendisi de bu düzeyde ve bu sorumlulukta olmalıdır." diyen akbaba program sonunda soruları da cevaplandırdı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akbaba Ailedeki İletişimi Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement