Akbaba Türlerini "Foto Kapanla" Görüntülediler - Son Dakika
Güncel

Akbaba Türlerini "Foto Kapanla" Görüntülediler

Akbaba Türlerini "Foto Kapanla" Görüntülediler

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından "foto kapan"la 4 akbaba türü görüntülendi.

31.01.2014 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, "foto kapan"la 4 akbaba türünü görüntüledi.

Tuzluca ilçesi Aras havzası arasında beslenme ve üreme alanı bulan, Türkiye'de yaşayan dört türden olan kızıl akbaba, kara akbaba, sakallı akbaba ve küçük akbabalar Tuzluca çöplük alanında beslenirken foto kapanla görüntülendi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu akbabaların kolay kolay fotoğraflanamadığını ifade etti.

Türkoğlu, akbabaların başı ve boyun bölgesi çıplak, ince seyrek tüylerle kaplı, insanlardan uzak, kuytu, dağlık kesimlerde yaşayan iri ve yırtıcı kuş türlerinden olduğunu anlatan Türkoğlu, şunları söyledi:

"Akbabalar gündüz avlanır ve çoğunlukla leş ile beslenirler. Üst gagalarının ucu çengel gibi kıvrıktır.  Ayak parmakları çok kuvvetli ve çengel tırnaklıdır. 2-3 metre arasında değişen büyük kanatlarıyla en yükseklere kadar uçarlar. Erkekleri dişilerinden büyüktür. Yırtıcı kuşlar içinde akbabalardan daha büyüğü yoktur. Bu yırtıcı hayvanların fotoğraflarını çekip bizim bölgemizde yaşayan türlerini tespit etmeye çalışıyoruz. Bu vahşi hayvanın görme ve koku alma duyusu çok kuvvetlidir.  doğal temizleyicisi görevlerini muntazaman yaparlar. Leşleri tüketerek salgın hastalıkları önlerler."

Akbaba türlerini görüntülemek için Tuzluca İlçe çöplüğünde sürekli olarak yemleme çalışması yaptıklarını belirten Türkoğlu, bu çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akbaba Türlerini 'Foto Kapanla' Görüntülediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement