Akbank Caz Festivali: İlham Gencer - Son Dakika
Kültür Sanat

Akbank Caz Festivali: İlham Gencer

Akbank Caz Festivali: İlham Gencer

İlham Gencer, Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Pera Palace Hotel Jumeirah sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

14.10.2016 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlham Gencer, Akbank Caz Festivali kapsamında 14 Ekim'de Pera Palace Hotel Jumeirah sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor.

"120 yılı aşkın tarihi boyunca unutulmaz balolara, konserlere ev sahipliği yapan Grand Pera Balo Salonu bu kez usta caz piyanisti İlham Gencer'in 90. yaş gününü kutluyor. İlk ve tek müzik eğitimini küçük yaşlarda annesinden alan Gencer, doğuştan gelen yeteneğiyle ilk bestesini 5 yaşındayken yazdı. 40'lı yıllarda piyano, klarnet ve vokalden oluşan triosu ile dönemin ilk yerli caz grubunu kuran sanatçı, 1960'lı yıllarda başladığı İstanbul Radyosu'nda 14 yıl program yaptı. Şişli'de açtığı "Çatı Kulübü" kendi deyişiyle " Türkiye'nin bir tür özel konservatuvarıydı. "Burada Ajda Pekkan, Cem Karaca, Füsun Önal, Emel Sayın gibi birçok şarkıcıyı müzik dünyasına kazandırdı. Gencer, müzik sevgisini "Ne kadar güzel şey şu müzik, ben sonsuza kadar müzik yapmak istiyorum, bu yüzden de ölmek istemiyorum" diyerek anlatmaktadır."

Evren Karakul: Piyano

Ozan Musluoğlu: Kontrbas

Kerem Yüce: Davul

Yahya Dai: Saksafon

İpek Dinç Yüce: Vokal

İlham Gencer: Vokal, Piyano

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Akbank Caz Festivali: İlham Gencer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement