Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Başlıyor

Akbank Sanat, Mayıs ayında farklı coğrafyalardan gelen sanatçıların katılımı ile Dünya Müziği Günleri'ne ev sahipliği yapıyor.

27.04.2015 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya müziğinin öncü gruplarından kabul edilen ve müzik kariyerinde 40. yılını kutlayan Fin grup Piirpauke'nin 7 Mayıs 2015, Perşembe günü gerçekleştireceği konser ile başlayacak etkinlik, 12 Mayıs 2015, Salı günü Çin geleneksel enstrümanı erhu ustası Guo Gan ve Japon geleneksel enstrümanı koto ile Batı Dünyası'nda büyük beğeni kazanan Mieko Miyazaki'nin sıradışı konseriyle devam edecek.

Etkinlik kapsamında 26 Mayıs 2015, Salı günü Pakistan'dan bir ikili; sitar'ın yaşayan en büyük üstadlarından Ashraf Sharif Khan ve yine Pakistan'ın en önde gelen tablacılarından olan Shahbaz Hussain seyircilere çok özel bir deneyim yaşatacak. Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, Batı Afrika müziğinin yükselen yıldızı ve kökleri Orta Çağ'a dek uzanan bir griot (hikaye anlatıcı) aileden gelen Senegalli Diabel Cissokho'nun 28 Mayıs 2015, Perşembe günkü konseri ile sona erecek.

· Piirpauke 40. Kuruluş Yılı Özel Konseri İle Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri, 70'li yıllarda, Türk müziği de dahil olmak üzere farklı geleneksel ve etnik müzikleri, rock ve caz müziğiyle birleştirerek dünya müziğinin öncülüğünü yapan Finlandiyalı grup Piirpauke ile başlıyor.

1974 yazında saksafoncu ve piyanist Sakari Kukko tarafından kurulan; Fin, Balkan, Türk ve Batı Afrika folk müziklerinden ilham alan besteleri ile tanınan, yorumladıkları Çökertme ve Samsun'un Evleri gibi Türk ezgileri ile büyük beğeni kazanan Piirpauke, Koli albümü ile Ekim 2010'da Avrupa Dünya Müziği listelerinde bir numaraya yükseldi. Bugüne dek 30 albüm yayınlayan ve 30 ayrı ülkede konserler veren Piirpauke, son albümleri Ilo da Chaikovsky, Beethoven, Fin besteciler Lithander ve Merikanto'nun ve Güney Hindistanlı usta Tyagajara'nın müziği yanı sıra Tibet ve Peloponnesos'tan geleneksel şarkılara da yer verdi.

Piirpauke, 40. kuruluş yılı kapsamında 7 Mayıs 2015, Perşembe günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği konserle müzik tutkunlarına unutamayacakları bir ziyafet yaşatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akbank Sanat Dünya Müziği Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement