Akbb'den Belediyelere Hibe Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Akbb'den Belediyelere Hibe Eğitimi

AKBB Başkanı Tütüncü: "Fonlara ulaşabilmenin yöntemlerinin bilinmesi halinde ise belediyelere ciddi bir katkı sağlanmış olur"

24.12.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (AKBB), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, üye belediyelerin personeline yönelik "Proje Döngü Yönetimi Eğitim Semineri"nin ikincisi düzenlendi.

ASAT konferans salonunda gerçekleştirilen seminere, AKBB Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Candan ve AKBB Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve üye belediyelerden 100 yakın personelin katıldı.

Başkan Tütüncü, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, BAKA'nın bölgenin kalkınmasında önemli bir kuruluş olduğunun altını çizerek, BAKA ile ulusal ve uluslararası çeşitli fonlara ulaşılabildiğini belirtti.

Fonlara nasıl ulaşılabileceğini birlik üyesi belediyelere öğretme arzusu içerisinde olduklarını vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bu anlamda birlik üyesi belediyelerin personelinin fonların kullanımıyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve tecrübe kazanmalarını hedefledik. BAKA ile bu niyetle başlayan görüşmelerimiz bir protokolle neticelendirdik. BAKA, bize ulusal ve uluslararası fonlara ulaşabilmenin eğitimini verecek. Birlik olarak bu fonlara ulaşabilmenin yöntemini öğreterek, belediyelerimize kaynak sağlayabilecek, kapıları aralayabileceğiz. BAKA ile yaptığımız protokol kapsamında fonların kullanımına yönelik eğitim çalışmasının 1. toplantısını geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiştik. Şimdi de ikincisini yaptık."

-"Kaynaklar heba olmasın"

Tütüncü, mali desteklerin belediyeler için önemli olduğuna işaret ederek, belediyelere verilecek, çok küçük bir mali desteğin bile çok önemli sosyal, toplumsal faydalar doğurabildiğini savundu.

Mali destekle ilgili kaynaklar kullanılamadığı zaman, bunların heba olup gittiğinin ifade eden Tütüncü, "Tıpkı kaliteli bir tatlı su kaynağı olan Manavgat suyunun kullanamadığımız zaman denizin tuzlu suyuna karışıp gitmesi gibi. Fonlara ulaşabilmenin yöntemlerinin bilinmesi halinde ise belediyelere ciddi bir katkı sağlanmış olur" diye konuştu.

Tütüncü, başkanlık görevinde 6. yılı olduğunu ve bugüne kadar geri ödemesiz fonlara erişmeyi bilen çok az belediye personeliyle karşılaştığına değinerek, hibelere ulaşmayı bilenlerin kendilerine artı değer yükleyerek, kıymetli bir personel haline geldiklerini kaydetti.

-4 yılda 60 milyon liralık destek

BAKA Genel Sekreter Vekili Candan da, 2010'da kurulan ajansın, bugüne kadar 4 tane hibe programı yürüttüğünü söyledi. Candan, hibe programını yürüttükleri, Isparta, Antalya ve Burdur'daki kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Kobilere 60 milyon lira destek sağladıklarını belirtti.

BAKA'nın, bu ayın sonunda 5. mali destek programını yürüteceğini kaydeden Candan, "Bu eğitim semineri, belediyelere 5. mali destek programına proje hazırlamalarına destek sağlayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından BAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, belediye personellerine ulusal ve uluslararası geri ödemesiz fonlardan yararlanmak için nasıl proje hazırlanması gerektiği konularında eğitim verdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akbb'den Belediyelere Hibe Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement