Akçadağ'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Akçadağ'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi

Akçadağ\'da 10 Kasım Atatürk\'ü Anma Programı Düzenlendi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2015 14:07  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yıl dönümünde Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Akçadağ Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, protokol tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Buradaki tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından 10 Kasım Atatürk'ü Anma programı Akçadağ Öğretmen Evi'nde devam etti. Akçadağ Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Akçadağ Anadolu Lisesi Öğretmeni Hatice Dilek Koca, "Atatürk, Milli Mücadele'de milli birliği temin eden eşsiz bir lider, savaş meydanlarından efsanevi bir kumadan, devlet kuran büyük bir siyaset adamı, milletin çehresini değiştiren kudretli bir inkılapçıdır. Bu özellikleriyle, insanlık tarihinin tanıdığı en büyük devlet adamlarından biri olduğuna şüphe yoktu. Kahramanlık ve yüksek insanlık meziyetlerini en yüksek seviyede taşıdığından dünya tarihçileri ve fikir adamları birleşmektedir. Dünyanın az yetiştirdiği devlet adamı ve kahramanlardan biri olan Mustafa Kemal Atatürk, insanlık ülküsünün açık ve seçkin önderi, Türk ulusunun uygarlık güneşi olarak yaşadı ve yaşayacaktır" dedi. Yapılan konuşmanın ardından, lise öğrencileri tarafından oluşturulan Atatürk oratoryosunun sunumuyla birlikte program sona erdi.

Törenlere Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Şamil Horasanlı, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Yusuf Batur, daire kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçadağ'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement